Kendi yapay zeka programımı yazmak

Marmelatseven

Hectopat
Arkadaşlar bunun kolay bir süreç olmadığının farkındayım ama bunu gerçekten oldukça fazla istiyorum. Süresi benim için çok da önemli değil, 3-4 yıldan çabuk olmayacak bir şey zaten. Sadece bunu yaparken bana hangi bilgiler lazım? Ve şu an Python öğrenmeyi düşünüyorum, yanına başka bir dil öğrenmem de gerekir mi?

Arkadaşlar bunun kolay bir süreç olmadığının farkındayım ama bunu gerçekten oldukça fazla istiyorum. Süresi benim için çok da önemli değil, 3-4 yıldan çabuk olmayacak bir şey zaten. Sadece bunu yaparken bana hangi bilgiler lazım? Ve şu an Python öğrenmeyi düşünüyorum, yanına başka bir dil öğrenmem de gerekir mi?

Kendi başına yapman imkansız. 3-4 yıl olsa bile. Ve daha hiç kod bilmiyorsanız daha önce küçük şeyler yapın çünkü öyle daha daha imkansız.

Nasıl bir yapay zeka yapmak istediğine göre zorluğu değişiyor. Yoksa Python'a hakim olduktan sonra basitçe atıyorum Q-learning algoritmasını implement edip xox oynayan bir yapay zeka kodlayabilirsin. Bu örnek yapay zekayı yapmak temel Python öğrenme süresiyle beraber 3-4 yılı geçtim 3 ayını bile almaz disiplinli olursan. Genelde bu işlerde hazır kütüphaneler kullanılıyor. Örnek olarak TensorFlow, Scikit-learn, Keras vs.

Ancak algoritmaların arkasındaki mantığı anlamak ve genel bir bakış açısına sahip olmak istiyorum diyorsan Andrew Ng'nin Machine Learning eğitimi[1] var. Eğer ingilizcem yetersiz diyorsan Ayyüce Kızrak'ın yazısını[2] inceleyebilirsin. Tabi bu eğitimlere girişmeden önce Lineer Cebir, Kalkulüs, İstatistik & Olasılık gibi matematik konularına çalışmış olmanı öneriyorum diğer türlü sorun oluyor. Bu da yapay zekada kullanılan temel matematik konuları hakkında makale[3].

Yapay Zeka kolay bir alan değil kabul ediyorum ama yapmak istediğin yapay zeka için 3-4 yılını feda etmen gerektiğini düşünüyorsan açıkçası aklıma "herhalde var olan algoritmalar işini görmüyorda kendi algoritmasını icat etmeye çalışıyor" gibi ihtimaller geliyor.

[1]: https://youtube.com/playlist?list=PLxfEOJXRm7eZKJyovNH-lE3ooXTsOCvfC
[2]: Yapay Zeka ve Derin Öğrenmeye Başlama Rehberi
[3]: Mathematics for AI: All the essential math topics you need

Son düzenleme:
Nasıl bir yapay zeka yapmak istediğine göre zorluğu değişiyor. Yoksa Python'a hakim olduktan sonra basitçe atıyorum Q-learning algoritmasını implement edip xox oynayan bir yapay zeka kodlayabilirsin. Bu örnek yapay zekayı yapmak temel Python öğrenme süresiyle beraber 3-4 yılı geçtim 3 ayını bile almaz disiplinli olursan. Genelde bu işlerde hazır kütüphaneler kullanılıyor. Örnek olarak TensorFlow, Scikit-learn, Keras vs.

Ancak algoritmaların arkasındaki mantığı anlamak ve genel bir bakış açısına sahip olmak istiyorum diyorsan Andrew Ng'nin Machine Learning eğitimi[1] var. Eğer İngilizcem yetersiz diyorsan Ayyüce Kızrak'ın yazısını[2] inceleyebilirsin. Tabii bu eğitimlere girişmeden önce Lineer Cebir, Kalkulüs, İstatistik & Olasılık gibi matematik konularına çalışmış olmanı öneriyorum diğer türlü sorun oluyor. Bu da yapay zekada kullanılan temel matematik konuları hakkında makale[3].

Yapay Zeka kolay bir alan değil kabul ediyorum ama yapmak istediğin yapay zeka için 3-4 yılını feda etmen gerektiğini düşünüyorsan açıkçası aklıma "herhalde var olan algoritmalar işini görmüyorda kendi algoritmasını icat etmeye çalışıyor" gibi ihtimaller geliyor.

[1]: https://youtube.com/playlist?list=PLxfEOJXRm7eZKJyovNH-lE3ooXTsOCvfC
[2]: Yapay Zeka ve Derin Öğrenmeye Başlama Rehberi
[3]: Mathematics for AI: All the essential math topics you need

Hocam çok teşekkürler ihtiyacım olan bilgilerin büyük bir kısmını verdiniz sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı