Nasıl bir yapay zeka yapmak istediğine göre zorluğu değişiyor. Yoksa Python'a hakim olduktan sonra basitçe atıyorum Q-learning algoritmasını implement edip xox oynayan bir yapay zeka kodlayabilirsin. Bu örnek yapay zekayı yapmak temel Python öğrenme süresiyle beraber 3-4 yılı geçtim 3 ayını bile almaz disiplinli olursan. Genelde bu işlerde hazır kütüphaneler kullanılıyor. Örnek olarak TensorFlow, Scikit-learn, Keras vs.
Ancak algoritmaların arkasındaki mantığı anlamak ve genel bir bakış açısına sahip olmak istiyorum diyorsan Andrew Ng'nin Machine Learning eğitimi[1] var. Eğer İngilizcem yetersiz diyorsan Ayyüce Kızrak'ın yazısını[2] inceleyebilirsin. Tabii bu eğitimlere girişmeden önce Lineer Cebir, Kalkulüs, İstatistik & Olasılık gibi matematik konularına çalışmış olmanı öneriyorum diğer türlü sorun oluyor. Bu da yapay zekada kullanılan temel matematik konuları hakkında makale[3].
Yapay Zeka kolay bir alan değil kabul ediyorum ama yapmak istediğin yapay zeka için 3-4 yılını feda etmen gerektiğini düşünüyorsan açıkçası aklıma "herhalde var olan algoritmalar işini görmüyorda kendi algoritmasını icat etmeye çalışıyor" gibi ihtimaller geliyor.
[1]:
https://youtube.com/playlist?list=PLxfEOJXRm7eZKJyovNH-lE3ooXTsOCvfC
[2]:
Yapay Zeka ve Derin Öğrenmeye Başlama Rehberi
[3]:
Mathematics for AI: All the essential math topics you need