Kendiliğinden yok olan exe dosyası

Jenosgod

Centipat
Katılım
2 Haziran 2020
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Az önce dalgınlığıma geldi ve internetten MP3 indirecek iken yanlış indir butonuna tıkladım. Ardından bilgisayarıma bir exe dosyası indi (Kendisinin simgesi bir kalp üzerinde nabız gibi bir şeydi). Kendisini hemen silmeye çalıştım (Dosyayı çalıştırmadım). Fakat "dosya virüslü olduğundan veya istenmeyen yazılım içerdiğinden işlem tamamlanamadı" dedi. Yeniden Dene'ye tıkladım ve bir şey olmadı. Ardından dosya kendiliğinden yok oldu. Geri dönüşüm kutusuna baktığımda da yoktu. Virüs bulaşmış olma ihtimali ne kadar? Tam tarama için önderdiğiniz biz antivirüs var mı?
 
Chrome kullanıyorsan bilinen virüslü exe'lerin indirilmesini engelliyor.eğer indiyse bile Defender silmiştir. Ama yine de Kaspersky ile tarayabilirsin tabi.
 
Silindi gözüküyorsa mantıken silinmiştir değil mi? 😅 Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 39
Bende bu durum şu şekilde oluyordu. Defender'in tarayıpta virüslü bulduğu bir programın exe dosyası anında Defender tarafından geri dönüşüm kutusunda bile görünmeyecek şekilde siliniyordu. Muhtemelen antivirüs programın açıksa sen daha fark edemeden olaya el atmış ve geri dönüşümü olmadan silmiştir onu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı