Kendimi çok kasarak konuşuyorum

Bulunduğun ortama ait hissetmez isen kekemelik ve kasıntı şekilde konuşman normal insan ilişkilerini çoğalt düzelir utanmayı bıraktığın an sorunun hallolur.
 
Hocam aynı sorun bende de vardı ama insanlarla iç içe olan biriyim normalde, sonrasında çok hızlı konuşmaya çalıştığımı fark ettim daha yavaş ve sakin konuşunca güzel güzel konuşabiliyorum ama hala tekrarlıyorum hızlı konuşma şeysini ve tüm kelimeler yanlış çıkıyor ağzımdan, yavaş konuşmayı huy haline getirmek lazım tabii çok da yavaş olmayacak şekilde.
 
Arkadaşlar merhaba. Bende kekemelik ve takılma sorunu var. Ve konuşurken çok utanarak veya kendimi kasarak, zorlayarak falan konuşuyorum. Kitap okurken de öyleyim. Ama annemle birlikte koro olarak okurken çok iyi okuyorum. Hiç takılmadan. Annem fısıldayarak okusa bile bende çok hızlı ve iyi okuyorum. Terapiste gidiyorum ama bir gelişme göremiyorum. 1 aydır gidiyorum zaten. Acaba düzelir miyim? Başka neler yapmam gerekiyor?

@lazrail61. 1717

Dostum anaokulu zamanlarından beri kekemeyim. Kendini kasma, takılma. Bunu tabii ki benim söylemimle yapamazsın ama nefes çalışmaları var, otur 1-2 dakika her gün yatağa uzan, burnunda nefes al karnın şişmesi gerekli ve yavaşça ağzından ver. Hızlı yapma, yavaşça böyle 1-2 dakika uygula bunu. Konuşurken kendini sal, yavaş yavaş tane tane konuş. Kitap okumak işime yaramadı, dil hareketleri işime yaramadı benim açıkçası ama deneyebilirsin. Nefes çok önemli. Nefes yöntemlerini araştırabilirsin. Bir de sana önerim sakın utanma veya çekinme. Her zaman sohbetlere katıl, bak 2 haftalık tatilde kekemeliğim ilerledi. Ama insanlarla konuşmaya başlayınca çok akıcı konuşuyorum. 2 kere kursa gittim ve genelde bu yöntemleri uyguluyorlar. Hatta yaşlı ve tecrübeli bir hocam vardı. Balkona çıkarır, hayat dersi verirdi bana, tabii ki çok küçüktüm, anlamıyordum. Umarım hayattadır hala, katkısı çoktur kendisinin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı