Kendimi nasıl savunabilirim?

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba, umarım iyisinizdir.

Kısaca sizlere bahsetmek istiyorum.

Sayın abilerim, 16 yaşındayım.

Ülkemizin halini herkes net olarak görüyor. Şizofrenimi dersin, sarhoşumu dersin, sağ da sol da sokak serserileri mi dersin, katilimi dersin her türden insan var. Kimin kim olduğunu kestiremiyoruz maalesef.

Bu zamana kadar hiçbir şekilde kavga etmedim, her zaman kavgadan kaçmak ilk tercihim oldu. Yavaştan büyümeye de başladım. Lâkin işler artık bu şekilde işlemiyor. Oturduğum bölge de biraz sorunlu, dershaneye vs. de gittiğim için biraz geç saatlerde eve dönebiliyorum. Geç olsun veya erken olsun. Tek başıma olduğum yerde, birisi laf atsa bile o ortamdan uzaklaşamam. Karşı taraf her türlü kavgaya meyilli olacaktir. Mesela, önümü birisi kesse, bu olaydan kurtulmam çok zor olacaktir.

Şimdi siz abilerimden tavsiye istiyorum. Öz güvenimin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Ne yapayım sizce? Dövüş sporlarımı öğreneyim? Savunma sanatı mı öğreneyim? Veya kendimi savunabilek tarzda bir alet mi taşımalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Ülkemizin halini herkes net olarak görüyor. Şizofrenimi dersin, sarhoşumu dersin, sağ da sol da sokak serserileri mi dersin, katilimi dersin her türden insan var. Kimin kim olduğunu kestiremiyoruz maalesef.

Bu zamana kadar hiçbir şekilde kavga etmedim, her zaman kavgadan kaçmak ilk tercihim oldu. Yavaştan büyümeye de başladım. Lâkin işler artık bu şekilde işlemiyor. Oturduğum bölge de biraz sorunlu, dershaneye vs. de gittiğim için biraz geç saatlerde eve dönebiliyorum. Geç olsun veya erken olsun. Tek başıma olduğum yerde, birisi laf atsa bile o ortamdan uzaklaşamam. Karşı taraf her türlü kavgaya meyilli olacaktir. Mesela, önümü birisi kesse, bu olaydan kurtulmam çok zor olacaktir.

Şimdi siz abilerimden tavsiye istiyorum. Öz güvenimin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Ne yapayım sizce? Dövüş sporlarımı öğreneyim? Savunma sanatı mı öğreneyim? Veya kendimi savunabilek tarzda bir alet mi taşımalıyım?

Güreş ve boks öğren. Kavgaya meyilli birinin yanında emanet bulunur. Gün içinde AVM tarzı yerlere gitmiyorsan yanında bıçak taşıman senin için daha iyi. İnşallah yaşamazsın fakat birisi sana emanet çıkarmadan sen de kesinlikle çıkarma suçlu olursun.

Hocam şiddete bulaşmayın onları korkutun eğer kormuyorlarsada göğüs kafesinin ortasına vurun geçici nefes darlığı yapar.

Kick boks gibi dovus sanatlari ogrenirsen kendini savunman kolaylasir ve tehlikeli oldugunu bildigin tiplerin tunedigi yerlerden mumkun mertebe uzak dur asla kavgaya girme genelde ilk kez kavga eden insanlar ne yapacagini bilemez tum gucuyle vurmaya calisir uc dort yumruk sallayistan sonra kendini yerde baygin bulabilirsin bu yuzden dovus sanatlari ogrenmen en dogrusu olacaktir

Bu sorunun çözümünü kısa vadede tam anlamıyla bulmak mümkün değil. Maalesef hepimizin başına gelebilecek bir durum. Karşına müptezel biri çıktığında ona karşı çekingen davranmamalısın. Korkmadığını belli etmelisin ama şiddetten de olabildiğince kaçmalısın. Bunu şiddete karşı bir insan olduğumdan dolayı söylemiyorum. O insanlar şiddeti hak ederler fakat sen zarar görmemelisin. Çünkü yaptıkları işin sonunu düşünemeyecek kadar aptallar. Haberlerde gördüklerimizi çabuk unuturuz fakat sonuçta onlar ülkemizde yanı başımızda yaşanan olaylar. Bu ülkede her gün onlarca insan yok yere öldürülüyor. Tabi bunlar oluyor diye hiçbir şey yapmadan durmakta doğru değildir. Karşına çıkan herkes sana bıçak savuracak diye bir şey yok. Dövüş sporları ile uğraşmak çok iyi fikir. Güreş ve boksa öncelik vermeni tavsiye ederim. Gerisini de Allah'a bırakmak lazım. Hayırlı gecelerin olsun

18 yaşını geçince ev savunması için yarı otomatik taktiksel av tüfeklerini seçin çünkü şarjörlü tüfeklerde dolum uzun sürer ama fazladır taktiksel tüfeklerde dolum az ama hızlıdır, kolaydır ev için idealide budur. Fişek olarak ise domuz kurşunu etki alandı dar ama etkisi güçlüdür ev savunması için küçük ama sayısı fazla saçmalar idealdir. Ülkemizdeki saçma sapan kanunlar yüzünden ev savunması için silah kullanmak aşırı zor bu konu ile ilgili kanunları iyice okumalısınız yoksa suçlu siz olursunuz. Eğer G3, AK-47, MP5 gibi otomatik silah bekliyorsanız Türkiye'de otomatik silah yasak.kendini silahsız olarak savunmaya gelince ülkemizde dediğin tipler eziğin teki olduğu için %90 oranında bıçağı var fakat silah kanunları bu adamlara karşı silahla müdahaleyi neredeyse imkansız hale getiriyor.kişisel yüz yüze savunma için insanın hassas noktlarına bak şakaklara a sağlam bir tane geçirin,şah damarının yerini öğrenin orayı sıkın FAKAT BUNLARI ÖLDÜRMİYECEK ŞEKİLDE yapın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı