Şimdi sana bunları sıra sıra açıklamak gerekiyor.
Bu düşünceler, kendini sevmeme olayları tahminimce herkesin başından geçmiştir. Muhtemelen lise çağında bir kardeşimsin. Bu çağlarda biriysen daha da normal geliyor bana.
Dediğine göre uzakta ve sanal bir ilişkin varmış ve yüzünü göstermeye çekiniyormuşsun. Bu saçma düşünceden çık. Örnek vereyim; bu kızla ilişkini ilerlettin yüz yüze görüşmeye karar verdin gidince yine görecek. Yüzünü kimseden çekinme.
Kendine çeki düzen vereceğini ve değişeceğini söylemişsin. Bunu yapabilirsin. Vücudunda sevmediğin ve rahatsızlık duyduğun şeyler değişebiliyorsa değiştir. Yani bu şu demek değil, yüzünü sevmiyorsun git ameliyat ol değil. Fazla kilon vardır verirsin, spora gidip kas yaparsın örneğin.
Bu arada seni üzmek istemem ama sanal ilişkiye bana göre asla güven olmaz. Tabi her kişi aynı değildir. Bir kız bana sevdiğini söyleyip durdu o da seninkisi gibi sanaldan ve uzakta biriydi. Ben hatta ona yakın olsun diye üniversitemi yaşadığım yerden çok kötü hiç istemeyeceğim yere yazdım. Ama o beni başkalarıyla aldattı. Ben bundan dolayı aşka ve sevgiye inancımı kaybettim. Hatta bana bu duyguyu yaşamak sevgi kerizliğiymiş gibi geliyor.