Kendini affedememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

imachining

Decapat
Çaresizlikten buraya yazıyorum pek öyle açmayacağım sıkıntımı fakat çok zorlanmaya başladım.

19 yaşındayım bugüne kadar hayattan soğudum, yaşamak istemiyorum. Diyecek hiçbir sıkıntım olmadı şükür annem babam ailem sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçinip gidiyoruz.
9. sınıfta iyi bir insan olmak istiyordum bu düşüncem o zaman başlamıştı. Ağzım bozuktu, ilk önce küfür etmeyi bırakmalıyım diye başladım ve gerçekten şu an en sinir olduğum an bile küfür etmiyorum tamamen hafızamdan silindi.

Neyse işte tüm kötü hallerimi düzeltmeye başladım Allah'tan çok yanlış bir şey istemişim sonradan farkına vardım kusursuz olmayı falan düşünüyordum yani günah işlemez hatasız. Biliyordum insanın tabiatında yok böyle bir şey fakat sonu iyi olacaktı her kötülükten uzaklaştıkça kalbimde Allahın beni sevdiğini hissedebiliyordum.

Ve bir gün geldi hata yaptım.

Özdür dilerim açıklayamayacağım.

Tekrar düzelttim hatamı, ve tekrar aynı sorunla karşılaştım, yolumu değiştirmek istediğim tekrar kalktım ayağa ve inanarak devam etmeye başladım ve tekrar ayağım çukura düşünce bu sefer kalkmak istemedim çünkü aynı noktaya geleceğimi düşündüm beni zayıflattı yaptığım her şeyin boşa olduğunu söyledi içim ve bende sustum inandım.

Bu hata peşimi bırakmadı arkadaşlar kendime olan tüm inancımı, hayallerimi, umudumu aldı benden. Şu an daha uzun yazmak istemiyorum ama eskisi gibi olmak istiyorum, kendime düşman oldum kendimden nefret ediyorum yani anlatamıyorum işte duygularımı ruhum sanki bu bedeni istemiyormuş gibi hissediyorum. Annem babam kimse bilmiyor sıkıntımı fakat doktora gitmek istemiyorum çünkü psikolojiğim bozuk değil sadece ruhum 55 yaşında ölecek gibi beni yoruyor.

Yani İslami bilgim var, tevbe et diyenleriniz olacaktır fakat kendime öfkeliyim, onca yaptıklarımdan sonra Allahın affetmesini yediremem yani kendimi affetmem lazım ilk önce.

Şimdi bunu diyeceğim çoğunuz yanlış ve saçma olduğunu söyleyecek ama yaşamayı hiç istemiyorum ne kız arkadaşı ne evlilik ne aile kurma bu gibi hayallerim hiç yok şu an sakinim. Bu aralar çünkü düşüncelerimi müzikle susturuyorum, dubstep epic chill trap nightcore gibi şeyler dinliyorum. Sadece konuşmaya ihtiyacım var olduğunu düşünüyorum fakat çözüm olmuyor.

Ne yapabilirim ben 1 tane hayalim kaldı onuda gerçekleştiremez isem sonum iyi olmayacak arkadaşlar özür dilerim saçma düşüncelerim ile sizi meşgul ettiğim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu düşünceler saçma falan değil sadece içindeki imandan kaynaklanıyor. Bu yaşadığın aslında kötü bir şey değil sen yalnızca yanlış açıdan bakıyorsun.

Sen halimden memnun değilim yaşamak istemiyorum falan yazmışsın ancak en azından bir şeylere inanabiliyorsun. Bir inancın, ölümden sonrası için iman ettiğin bir hayat var. Birçok insan senin gibi en azından inanabilmeyi istiyor.

Yaşadıklarında hiçbir olumsuzluk göremedim ancak o açıklayamadığın hataya bağlı. Çok ciddi bir hata değilse onda da sorun yok. Hem hangi günah olursa olsun ne kadar büyük olursa olsun tövbe edersen affediliyor. Yani İslam dinine göre.

Sorununu açıklamayacaksan ne gibi bir yorum bekliyorsun ki bizden? Kendine bir amaç bul ve o yolda ilerle. Bu amaç seni dininden de ailenden de ali koymaz. Bu hayatta amacın yoksa, bir seyler için çabalama ihtiyacı duymuyorsan bahsettigin duygulara herkes girer. Sana özel degil.

Hem hangi günah olursa olsun ne kadar büyük olursa olsun tövbe edersen affediliyor. Yani İslam dinine göre.
Böyle bir dünya da yok. Bilginiz olmadığı konularda zikriniz olmasın. Ucundan okumuşsun ama okuduğunu tam olarak bitir. Öyle yorumla.

Sorununu açıklamayacaksan ne gibi bir yorum bekliyorsun ki bizden? Kendine bir amaç bul ve o yolda ilerle. Bu amaç seni dininden de ailenden de ali koymaz. Bu hayatta amacın yoksa, bir seyler için çabalama ihtiyacı duymuyorsan bahsettigin duygulara herkes girer. Sana özel degil.

Böyle bir dünya da yok. Bilginiz olmadığı konularda zikriniz olmasın. Ucundan okumuşsun ama okuduğunu tam olarak bitir. Öyle yorumla.

Sanırım mensup olduğunuz dinin kutsal kitabını daha okumadınız. Kur'an'da iki büyük günah vardır tövbe edilmediği taktirde asla affedilmez ve insan tövbe etmeden pişman olmadan ölünce sonsuz cehennem azabında kalır. Bu iki günah şunlardır:
1- Küfür ve şirk yani tebliği duyduğu halde müslüman olmamak
2- Bir mümini kasten öldürmek

Yani Adolf Hitler'in sonsuz cehenneme gitme sebebi 14 milyon müslüman olmayanı öldürmesi değil. Müslüman olmadığı için.

Yıllardır dini araştırmalar yapıyorum onlarca eser okudum ve durum böyle. Çünkü Allah katında önemli olan cinayetin büyüklüğü. Sen insan öldür yetimin hakkını ye eğer bu yaptıklarının günah olduğunu biliyorsan ve kabul ediyorsan ancak canın bu günahları işlemek istiyorsa bu yüzden bu günahı işliyorsan cehenneme gidersin ancak sonra cehennemden çıkıp cennete gidersin.

İslam dinine mensup olmadığın sürece de ne kadar iyilik yaparsan yap yetimi doyur insanların hayatını kurtar hiç fark etmez sen İslam şeriatını savunmasan bile yine sonsuz cehenneme gidersin.

Şimdi bunlar sana mantıksız gelebilir ancak durum bu ayrıca bunun aksini iddia etmek de seni Ehli Sünnetten çıkarırdı ve şeriatla yönetilen bir ülkede olsaydın sana idam cezası verirlerdi.

Bilmediğim konu falan değil dediğim gibi yıllardır araştırma yapıyorum bu konuda ve inanmıyorsam sebebi var.

Öncelikle buranın dini platform olmadığını, konuyu buraya getireceksen farklı platformlarda durumunu belirtmeni öneririm.

Yaptığın günah olan ne? Tecavüz mü adam öldürme mi? Söylemediğin konuda bilgi de veremeyiz.

Konunun seyri dini tartışmaya kaydığı için kapatıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı