Kendini sevememek

Öncelikle kaç yaşındasın bilmiyorum ama, şu da bir gerçek ki, bu hayatta kimse dört dörtlük değil. Bir de hiç arkadaşının olmamasından dert yanmışsın. Hani bir laf var; "Sağlam bir dost, on bin akrabaya bedeldir." diye. Yani, tek bir arkadaşın olsun, varsın gerekirse tüm dünya sana düşman olsun. Benim de birkaç ay öncesine kadar ailemden biri gibi gördüğüm bir kardeşim vardı, çok saçma bir sebep yüzünden, kız sosyal medyaya küstü. Hee, şu an gerçekten güvendiğim 1-2 kişi var, onlar da bana yetiyor. Gerisi hiç umurumda bile değil. Bence sen de öyle olmalısın. Yanında 1-2 kişi bile olsa, onlar sana bir ömür yeter de artar.

Adına çok mutlu oldum hocam. Hep kötü şeyler yaşayacaksın diye bir şey yok hep iyi şeyler yaşayacaksın diye de bir şey yok sen sadece olumsuz düşünme. Bulunduğun durumun olumlu tarafları vardır iyi tarafından bak olaylara ve yaşın kaç bilmiyorum ama ben mesela 15 yaşımdan bu (18) yaşıma kadar psikolojik olarak berbat durumdaydım ve şu anda nasıl oldu bilmiyorum ama bu 3 seneye nazaran çok daha mutluyum ve gülebiliyorum halbuki 15 yaşımda neysem hala daha o'yum. Umarım çok güzel bir hayatın ve kardeşim diyebileceğin sağlam arkadaşların olur.

Yani hocam söyledikleriniz kalbime dokundu, olumsuz yönümüze odaklanmak yerine olumlu taraflar ile mutlu olmak çok daha rahatlatıyor insan, bende 14 yaşımdan beri hep üzgünüm ve bende 18 yaşındayım ne yalan söyleyeyim içten şekilde güldüğüm çok az şey var ama iyi ki yaşamışım diyorum, psikoloji olarak şu an berbat haldeyim hani düşünemiyorum bile adam gibi, ama öyle böyle gidiyor, kendime bakıp neyim var diye sorunca bile bir şey bulamıyorum. Dediğiniz gibi aslında bende 14 yaşındaki o küçük çocuğum. Umarım sizin de hayatınıza giren mükemmel insanlar, dostlar, kardeşiniz gibi seveceğiniz insanlar çıkar.

Çok da takmamak lazım be hacı, tüm mesajları okudum da çok fazla büyütmüşsün kendi kafanda.

Sen öyle düşündükçe zaten o moddan ömür boyu çıkamazsın ki, hep öyle kalırsın. Değişim için kendini zorlamadığın sürece aynı psikolojik sorunları olan kişi olmaya devam edersin.

Emin ol belki bundan 5 10 yıl sonra oturup düşüneceksin saçma sapan şeylere üzülmüşüm gözyaşı dökmüşüm diye güleceksin kendine. Sanki bende 30 40 yaşındaymış gibi konuşuyorum ama yani benim de 3 senede gördüğüm bu.

Kim bilir belki de işimizi elimize alıp hayat kurduktan sonra unutacağımız şeyleri dert ediyoruz. Takmamak lazım

Çabalıyoruz hocam, bakalım ne olacak, kendime olumlu bakmaya çalışıyorum olabildiğince, çünkü dediğiniz gibi bir ömür geçmez böyle.

Kim bilir belki de işimizi elimize alıp hayat kurduktan sonra unutacağımız şeyleri dert ediyoruz. Takmamak lazım

Aynen öyle hocam bak daha dün psikolojin bozuktu şimdi gördüğüm kadarıyla iyisin. Bu günü hiç unutma tekrardan psikolojin bozulurda kötü hissedersen bugün aklına gelsin.

Aynen öyle hocam bak daha dün psikolojin bozuktu şimdi gördüğüm kadarıyla iyisin. Bu günü hiç unutma tekrardan psikolojin bozulurda kötü hissedersen bugün aklına gelsin.

Bugün değil de siz aklima geleceksiniz hocam, benimle dertlerinizi paylaştınız beni dinlediniz bana akıl verdiniz. Hepinize teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…