Kene ısırdıktan sonra ne olur?

Reviaceses

Decapat
Katılım
28 Eylül 2021
Mesajlar
237
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kene ısırdı arkadaşlar bilgisizliğimden keneyi elimle gövde kısmını aldım attım yere, içerde kaldı. Bir devlet hastanesine gittik, almaya çalıştılar alamadılar. Belirti olursa gel dediler bir özel hastaneye gittik. Muane kaydı açtılar, bir şeyi yok dedi yolladılar. 100 TL'yi indiragandi yaptılar.

İlaç falan öyle şeyler vermediler. Keneyi elle yarısını çıkardığım için hastalığı vucuduma verdiğini düşünüyorum. Baş kısmıda içerde kaldı alamadılar. İçimde keneyle dolaşıyorum, sizce ne yapmalıyım tavsiye vs verebilir misiniz? Yorum da yapabilrsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli süre geçmiş. Kırım-Kongo hastalığı 10-14 gün içerisinde belli ediyor kendini, zaten insanı öldüren şey de bu hastalık. Bu hastalığı geçiren birinin videolarını izlemiştim. Dünyada sahip olmak istemeyeceğim hastalıkların ilk 5'inde yer alıyor. Durduğunuz yere kan kusmanız, idrar, dışkı ve insan vücudundan neredeyse her şeye kan karışıyor. Çok beter, çok. Fakat bunlar tabiiki son raddesi. Kuduz gibi bir hastalık değil, zamanında tedavi olursanız geçiyor.
 
Kıbrıs'tayken karnıma yapışmıştı. 3-4 saat takıldık beraber sonra revire gidip çıkarttırmıştım. Üstüne alkol döküp cımbız benzeri bir aletle çıkarmıştı. Tokattayken bir devremizin yumurtalarına 20 tane yapışmış diye anlatıyorlardı ne kadar doğru bilmiyorum kaç gün fark etmediyse artık.
 

Geri
Yukarı