Kene ısırığına ne yapılmalı?

annenin mesleği ne. belki biliyordur

Kral araştırdım. Bekleyin şu an kaşıntı kızarıklılık yoksa. Ama sağlık personeline görünmeyi tercih ederim

Eğer bir kene ısırığına maruz kalırsanız, evde bazı temel müdahalelerde bulunulabilir ama bunları dikkatli bir şekilde uygulamak gerekir. Çünkü yanlış yapılan müdahaleler kenenin parçalanmasına ve vücutta daha çok enfeksiyon yayılmasına neden olabilir. Eğer ev ortamında çıkarma işlemi için yapılabilecek ekipman yoksa, sonrasında gerekli dezenfekteyi sağlayacak malzemeler yoksa ev ortamında müdahale etmek doğru olmaz. Bir profesyonel tarafından ısırılmaya müdahale yapılması çok daha sağlıklı olacaktır. kaynak:
Hocam annem kalıcı makyaj uzmanı kendisi eski kanser hastası ama yinede beklemem gerektiğini söylüyor.

annenin mesleği ne. belki biliyordur

Kral araştırdım. Bekleyin şu an kaşıntı kızarıklılık yoksa. Ama sağlık personeline görünmeyi tercih ederim

Eğer bir kene ısırığına maruz kalırsanız, evde bazı temel müdahalelerde bulunulabilir ama bunları dikkatli bir şekilde uygulamak gerekir. Çünkü yanlış yapılan müdahaleler kenenin parçalanmasına ve vücutta daha çok enfeksiyon yayılmasına neden olabilir. Eğer ev ortamında çıkarma işlemi için yapılabilecek ekipman yoksa, sonrasında gerekli dezenfekteyi sağlayacak malzemeler yoksa ev ortamında müdahale etmek doğru olmaz. Bir profesyonel tarafından ısırılmaya müdahale yapılması çok daha sağlıklı olacaktır. kaynak:
Hocam ısırdığı yerden çıkardığımda kan falan akmadı ve böcek ölüydü şuan ısırdığı yer minik kızarık o kadar ve ağrı falan kaşıntı yok.

Hocam uyumuştum 30 dakika oldu kalkalı şu an ısırdığı yerin kızarıklığı azaldı ve biraz baş dönmem var o da dondurma yediğimden çünkü hava soğukken yedim dün ve bugün feci boğaz ağrısıyla uyandım zaten.
Gidin hocam. Şuan kuduz köpeğin sizi ısırıp beklemek gibi bir şey yaptığınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı