Kepek ve yağlanmaya karşı şampuan önerisi

Konu yanlış anlaşılmamıştır umarım. Yağlı saçım var derken hemen yağlanmıyor, 1-2 güne yağlanma oluyor sanırım. Kepek sanki eskiden daha fazlaydı ama şimdilerde azalmış gibi hissediyorum.

Sülfat genel olarak önerilmediği ve saça zarar verdiği için istemiyorum. ''Saç derisinde tahriş ve kaşıntıya neden olabilen sülfat, özellikle hassas ciltlerde daha büyük problemlere yol açabilir.'' Yanılmıyorsam cildim hassas çünkü saçımı şimdi yıkayıp çıktım diyelim, yine de kaşıntı oluyor.
Sülfatın saçlarınızdaki yağı giderdiği doğrudur ancak bunu yaparken saçınızdaki ve saç derinizdeki doğal yağı da yok eder. Saçın doğal yağını aldığı için saçları matlaştırır, yıpratır ve kurutur. Özellikle hassas cilde sahip kişilerde saç derisinde tahriş, kızarıklık gibi sorunlara neden olur.

Birde dediğin gibi sülfat temizleyici bir madde, o olmazsa saçımız nasıl temizlenecek değil mi? Aklımda günlerdir bunun hakkında bir soru oluştu. insanlar sülfatsız şampuan diyor ama herhalde sülfat oranının az olduğu bir şampuan tercih edin diyorlar. Zira sülfat tamamen olmazsa bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum. bu konuda bilgin varsa ve bilgilendirirsen çok sevinirim.
Hocam herkesin saç sebum üretimi farklıdır ama saçın 2-3 günde bir yağlanması normaldir. Yaşadığınız şehrin kirliliğine bağlı olarak da saç yağlanma süresi kısalabiliyor. Saçı sürekli yıkıyorsanız da cildiniz kuruluğu dengelemek için daha fazla yağ üretmeye başlar. Doktorlar haftada en fazla 2 kere yıkanmasını öneriyor hadi çok yağlanıyorsa en fazla 3. Saçınızı soğuğa yakın ılık suyla yıkarsanız saçınızın hızlı yağlanmasını da engelleyebilirsiniz.

Sülfat konusunda dediğiniz gibi sülfat fazla kullanıldığında kuruluğa, kuruluk da tahrişe ve kaşıntıya sebep olabilir. Her şeyin fazlası zarardır hocam her şeyi dengeli kullanmak lazım. Sülfatlı şampuanlarla her gün yıkanmadığı sürece saç sahra çölüne dönmez muhtemelen kuru tip bir saç değilse 😃 ben kendimi bildim bileli sülfatlı olanları kullanırım fakat benim saç tipim zaten yağlı bir saç. O yüzden herhangi bir kuruluk, matlık yaşamadım.

Kaşıntıyı kepek de yapabiliyor veya dediğiniz gibi cildiniz hassas da olabilir. Yıkayıp çıktığınızda saç derinizi parmağınızla kontrol edin eğer çok kuru hissediyorsanız kuruluktan da kaşınıyor olabilir. Kuruluktan dolayıysa veya hassas olduğunu düşünüyorsanız sülfatsız şampuanlar dediğiniz gibi sizin için daha uygun.

Herkesin sülfatsız diye tutturması ise biraz da popüler kültür. Tabii ki her şey gibi o da kimyasal fakat diş macunları bile kimyasal. Saç derisinde yağ ve kir birikimi de saçın beslenmesini olumsuz etkileyebilir o yüzden temizlenmeye ihtiyacı olan bir saça sülfatsız şampuanlar tam anlamıyla iyi gelmeyecektir. Bu şampuan işleri biraz saç tipine bağlı kısaca. Yağlı saça sülfat gerekebilirken kuru saçı ise daha fazla kurutarak yıpranmasına sebep olabilir. Saçın ihtiyacı neyse ona yönelik bakmak lazım. Özellikle saçının derisi yağlı olup saç uçları kuru olanlar için durum daha bir sıkıntı olabiliyor.

Sülfatsız denilen şampuanlarda gerçekten sülfat olmuyor ama bu içinde hiç temizleyici madde olmadığı anlamına gelmiyor onlarda da var. Sülfat yerine daha doğal temizleyici maddeler koyuyorlar. Bu maddeler daha az aşındırıcı, fazla tahriş etmeyen ve saçı kurutmayan maddeler. Fakat çok iyi temizleyemeyebiliyorlar. Benim gibi yağlı bir saçı bazı sülfatsız şampuanlar hala yağlı bırakıyor, saçım yapışık ve sönük oluyor. Fakat kuru saçlara sülfatsız şampuanlar çok daha iyi gelecektir. Bazı sülfatsız şampuanlar ise dışına sülfatsız yazsa da sadece sülfat oranını daha az koyuyorlar tam olarak sülfatsız olmuyorlar. O yüzden markaya göre değişiyor açıkçası.

Özetle saçınızın hassas olduğunu düşünüyorsanız bir süre sülfatsız şampuan deneyip saçınızın durumuna bakabilirsiniz. Doğal şampuan olsun gibi düşünceleriniz varsa yves rocher markası her şeyin doğalını yapan bir marka ona yönelebilirsiniz. Otacı'nın da bitkisel şampuanları vardı ama benim saçımı keçe gibi yaptığı için memnun değildim. Yves rocher da saçımı pek temizlemiyor. Fakat dediğim gibi benim saçım bayağı yağlı tip bir saç size nasıl olur bilemiyorum.

Şaldır şuldur. Ben head&shoulders kullanıyorum gayet iyi kepekte yapmıyor.

İyidir hocam.

Old Spice ve sandal ağacı, limonlu, naneli, hepsi çok iyidir hocam.

Head&shoulders klasik bakım kullanıyorum. 3 güne yağlanıyor ama kepek işini çözüyor.

Head and shoulders iyi bir şampuan değil saçı yağlı zaten bunu kullanınca saçta hiç yağ bırakmaz sonuç olarak saç daha da yağlanır. Old spicede aynı şekil.

Head and shoulders iyi bir şampuan değil saçı yağlı zaten bunu kullanınca saçta hiç yağ bırakmaz sonuç olarak saç daha da yağlanır. Old spicede aynı şekil.
Old sipicede iyi gelmedi saçıma bu doğru fakat klasikten memnunum. Yani eskiden kafamı çok kaşırdım. Şimdi böyle bir şey yok denecek kadar az.

3-4 gün sonra saçın yağlanması zaten normal. Ben kullandığım zaman gayet saçı nemli ve kepeksiz yapıyor. Dediğim gibi 3-4 gün sonra yağlanıyor bu da gayet normal.

Ne alakası var, saç zaten her türlü yağlanır, dediğiniz anlamsız, kalıcı bir yağsızlık elde etmek neredeyse imkansız.

Yazdığımda kalıcı bir yağsızlıktan bahsetmedim sadece daha hızlı ve daha fazla yağlanır dedim, head and shouldersin içerik kısmı el yıkama sabunu veya bulaşık detarjanı ile benzer içerik kısmına sahip inanmıyorsanız bakabilirsiniz saç derisi saçtaki tüm yağın söküldüğünü anlayınca normalinden daha fazla yağ salgılar en azından bende öyle oluyor biraz araştırsanız zaten dediğimi anlarsınız.

3-4 gün sonra saçın yağlanması zaten normal. Ben kullandığım zaman gayet saçı nemli ve kepeksiz yapıyor. Dediğim gibi 3-4 gün sonra yağlanıyor bu da gayet normal.

Bende hiç iyi gelmedi daha da kötü yaptı. Zaten hiç yağlanmaz demedim sadece daha hızlı yağlanır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı