Kepekli saçta kepek nasıl giderilir ve saç şekli bulunur?

Bana çok dediler kısa durdur diye işin sırrı bol duş.
Saçın su alması lazım yoksa kuruyor sanırsam.
Saçı kısa ve seyrek de bıraktım bi ara ama sonuç değişmedi, bilmiyorum artık. Ama saçımın kaşınması ve sonrasında omzumda kar yağmış gibi beyazlık vermesi beni dellendiriyor.

Öncelikle herkese iyi günler, kepekli bir saç tipim var, ne yaptıysam yenemedim ve kendi kafa tipime uygun saç şeklini de bulamadım. Saçım dalgalı, hafif kıvırcık gibi ama nasıl şekil vereceğim hakkında hiçbir bilgim yok ve kepekli olduğu için ailem kısalt diyor, yardımcı olur musunuz?

Ben kepek sorununu en çok stresli olduğum dönemde yaşamıştım sınava hazırlanıyordum çünkü. Sınav bitince tüm stresim bitmişti ve kepek sorunum kendiliğinden çözülmüştü. Aynı kepek sorununu normal okuldaki dönem sınavları gelince de yaşayabiliyorum ve kepek karşıtı şampuanlar falan da etki etmiyor. Eğer sende stresli bir hayat yaşıyorsan bence ilk önce sana stres getiren şeyleri hayatından çıkart. İkinci olarak saçın hafif kıvırcık dalgalı gibiyse ki benim de saçım öyle saçını ne uzun bırak ne de çok kısalt. Orta uzunlukta bir şey olsun. Sonra duştan çıkınca fön makinesine bir başlık alman gerekiyor kuaförlerde belki vardır veya internetten satın alabilirsin şu şekilde:
Sonra bu başlığı tak orta sıcaklıkta saçını hafif nemli kalacak şekilde kurut sonra saç pudrasını saçlarına dök (eğer alerji gibi bir durum varsa kepeği arttırabilir böyle bir durum yaşarsan saç spreyi de kullanabilirsin) ve ellerinle sıkıp bırak sıkıp bırak. İlk başlarda saçın alışık olmadığından belki tam oturmaz ama birkaç haftaya saçın da alışır dalgalı doğal bir saçın olur. Bu arada eğer fazla sıcak suyla yıkanıyorsan da bu kepek oluşumunu arttırabilir bilgin olsun.

Güncelleme yapmaya geldim soğuk suyun etkisi bayağı var bir önceki duşumu X bir markanın kepek önleyicisını kullandım yine aynı markayı kullandım bugunde gayet memnunum saçımdan eskiden elimi başıma koysam yağlı geliyordu şimdi kuru

Ek olarak sırtımdaki sivilcelerde çoktu soğuk suda duş aldığımdan beri güzel bir azalma oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı