Kernel derlemeyi seviyor musunuz?

Seviyor musun?

  • Evet

    Oy: 12 52,2%
  • Hayır

    Oy: 11 47,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    23

Hesapsız biri

Attopat
Katılım
27 Haziran 2022
Mesajlar
37
Arkadaşlar ben bugün Ubuntu 18.04'ün kernelini 5.19'a güncelledim.

Config menüsünde o kadar çok seçenek var ki hepsini araştırıp öğrenmek bile bana bir şeyler katacak.

Ayrıca millet bekleme sürelerinden yakınıyor. 4 çekirdekli bir işlemciye sahibim sonuna "-j4" parametresi ekliyorum 40 dk. olmadan derliyor.

En güzel yanı da eski dağıtımları arayüz olarak "temalar, iconlar" sistemsel olarak ta Kernel'ı güncelleyerek güncel tutmuş oluyoruz.
 
En güzel yanı da eski dağıtımları arayüz olarak "temalar, iconlar" sistemsel olarak da Kernel'ı güncelleyerek güncel tutmuş oluyoruz.
Sistem kernelden oluşmuyor yalnız.

Soruya gelirsek aşırı severim hocam. Her gün kahvaltıda kernel derlerim. Bazen arkadaşlarım bana sorar hatta "kernel mi derliyorsun yine?" diye. Günlük 20 kez Linux derlerim. Zamanında Linus Torvalds bana ödül verdi "benden fazla kernel derliyor adam" dedi. Hatta artık Linux CI yerine beni kullanıyor bu adam derler de hata varsa sorarız atar diye. Geçen doktora gittim dedi sende büyük kernel derleme bağımlılığı var diye. Bırakamıyorum hocam ne yapayım. Elim her seferinde make komutuna gitmeden duramıyor, içim kıpır kıpır oluyor kernel derleyince. (!)
 
Son düzenleme:
Sabah uyanırım, diş fırçalarım, kahvaltı yaparım kernel derlerim. Öğlen diş fırçalarım, yemek yerim kernel derlerim. Akşam diş fırçalarım, hentai izlerim, kernel derlerim. Gece diş fırçalarım, kernel derlerim, uyurum.
 
Sabah uyanırım, diş fırçalarım, kahvaltı yaparım kernel derlerim. Öğlen diş fırçalarım, yemek yerim kernel derlerim. Akşam diş fırçalarım, hentai izlerim, kernel derlerim. Gece diş fırçalarım, kernel derlerim, uyurum.
Dün gece bir anda,
Kernel derledim rüyamda :D.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ben her gün Gentoo kurduğum için kernel derlerim. Hatta arkadaşlarım sürekli kurduğum için sen git gentoo kur diye takılıyorlardı. İşlemcim ne kadar zarar görse de umrumda değil. Fantezilerim için işlemcimi feda edebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı