Çözüldü "Kernel panic not syncing vfs unable to Mount root fs on unknown-block" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oeufeggei

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
316
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Manjaro Xfce'yi bilgisayarıma 3. işlerim sistemi olarak kurdum fakat grub menüsünden Manjaro seçeneğine tıklayınca böyle bir hata ile karşılaşıyorum.

Ama Manjaro için diğer seçenekleri seçip oradaki ikinci seçenekle başlatınca sorunsuz açılıyor. İkinci seçeneğin ne olduğunu bilmiyorum sadece sonunda parantez içinde bir tazı yazdığını ve o yazının F harfi ile başladığını görebiliyorum.

Bu sabah Arcolinux kurmuştum ve Arcolinux u başlatmaya kalktığımda da aynı hata ile karşılaşıyordum ve yine aynı isimdeki seçeneğe tıklayarak açabiliyordum. Sorun ne olabilir ve çözümü nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim.
 
Çözüm
Denedim ancak bu sefer grub ekranı gelmeden direkt KDE neon açıldı.

Son komutu çalıştırmamışsındır, son komut ile hem os-prober hem de grub ile ilgili gerekli dosyalar yeniden yüklenecektir.
Kod:
sudo apt install --reinstall -o Dpkg::Options::="--force-confask,confnew,confmiss" grub-common os-prober

Bundan sonra, daha önce bağlantısını verdiğim düzenlemeleri yeniden yapacaksın ve sudo update-grub komutunu çalıştıracaksın.

“error : file `/boot/intel-ucode.img^/boot/initramfs-5.9-x86_64’ not found

Press any key to continue...”

diye bir hata çıkıyor şimdi de karşıma. Basınca da yine başlangıçtaki hata ekranına düşüyorum.

Komutların çıktılarını şuraya yükleyin. Ubuntu Pastebin

Kod:
cat /usr/lib/linux-boot-probes/mounted/40grub2
cat /etc/grub.d/30_os-prober
 
Grub Customizer mi yüklemiştin? Bunlar onun yedek dosyasına benziyor. Eğer öyleyse sorun bu sebeple çözülmemiş olabilir.
Evet yüklemiştim. KDE neon'da da Manjaro'da da bulunuyor. Kurulumu tamamladıktan sonra update-grub komutunu bilmediğim için oradaki "save" tuşuyla güncelleme yapmıştım.

Düzeltmek için ne yapabilirim?
 
“error : file `/boot/intel-ucode.img^/boot/initramfs-5.9-x86_64’ not found

Farklı bir HDD üzerindeki Manjaro'nun Grubunu, benzer sebepten dolayı kurduğum diske yüklemiştim ve Manjaro açacağım o diskle açılış yapıp sistemi açıyordum.

Şimdi bağlantıdaki önerileri denedim ve Manjaro, Linux Mint'in Grubundan sorunsuzca açıldı. Size yardım ederken ben de sorunu çözmüş oldum. Bağlantıdaki ilk düzenlemenin .img dosyalarının eklenmesini sağladığı ve ikinci düzenlemenin, dosyaların arasındaki ^ kısmını sildiği anlatılıyor. Ben de düzenlemeler tam olarak bunu gerçekleştirdi. Şu an ki sorun 30_os-prober dosyası ile yaptığın düzenlemelerin bahsettiğim girdiyi silip boşluk ekleyememsinden kaynaklanıyor. Sizdeki farklılık, bu dosyanın üstüne yazan farklı bir dosyadan kaynaklanıyor olabilir.

Aşağıdaki komutun çıktısını paylaşın bakalım.

Kod:
ls /etc/grub.d
 
Farklı bir HDD üzerindeki Manjaro'nun Grubunu, benzer sebepten dolayı kurduğum diske yüklemiştim ve Manjaro açacağım o diskle açılış yapıp sistemi açıyordum.

Şimdi bağlantıdaki önerileri denedim ve Manjaro, Linux Mint'in Grubundan sorunsuzca açıldı. Size yardım ederken ben de sorunu çözmüş oldum. Bağlantıdaki ilk düzenlemenin. İmg dosyalarının eklenmesini sağladığı ve ikinci düzenlemenin, dosyaların arasındaki ^ kısmını sildiği anlatılıyor. Ben de düzenlemeler tam olarak bunu gerçekleştirdi. Şu an ki sorun 30_os-prober dosyası ile yaptığın düzenlemelerin bahsettiğim girdiyi silip boşluk ekleyememsinden kaynaklanıyor. Sizdeki farklılık, bu dosyanın üstüne yazan farklı bir dosyadan kaynaklanıyor olabilir.

Aşağıdaki komutun çıktısını paylaşın bakalım.

Kod:
ls /etc/grub.d
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Umarım benim sıkıntı da çözülür. 😞
Çıktı şu şekilde:

"00_header 20_linux_xen 31_memtest86+_proxy Backup
05_debian_theme 21_memtest86+_proxy 34_uefi-Firmware bin
10_linux 30_os-prober 40_custom proxifiedScripts
11_linux_zfs 30_os-prober_proxy 41_custom README"
 

Yeni konular

Geri
Yukarı