Çözüldü Kernel-Power 41 (63) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kara

Kilopat
Selamlar. Bu hatayı olur olmadık almaya başladım. Suçlu AMD GPU sürücüsü diye tahmin ediyorum. Sizlerden konuya hakim olan güzel insanlardan tecrübesi varsa yararlanmak isterim.
Sistem bilgilerim:
ASUS ROG STRIX F-Gaming X370 motherboard (5406 BIOS)
High Power 750W 80+ Bronze.
Hynix afr b-diye DDR4 3133MHz CL14.
AMD Ryzen 5 2600 işlemci.
Sapphire Radeon RX590 Nitro+ SE.

DDU ile sürücüyü kaldırdım salt AMD Radeon olmadan sadece inf ile sürücüyü yükledim. 20.7.2/20.7.1/20.4.2 sürümlerin hepsinde bu hatayı aldım. Şu an 20.7.2 tekrar kurdum. Şimdilik sorun yok gibi. Nokta atışı olarak bu hataya ne neden oluyor nasıl tespit edebiliyoruz. Önceden 2400G kullandığımda bu sorun olmuyordu. AMD cidden pişman ediyor ekran kartında. Bu arada minidump boş ayarları açık cclenar kullanmıyorum.

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_1.jpg
    ScreenHunter_1.jpg
    203,5 KB · Görüntüleme: 105
  • ScreenHunter_2.jpg
    ScreenHunter_2.jpg
    169,2 KB · Görüntüleme: 84
  • ScreenHunter_3.jpg
    ScreenHunter_3.jpg
    204,1 KB · Görüntüleme: 104
Aynı sorun Mayıs ayında benim de başımı ağrıttı, tüm raporları inceledim hatta mavi ekrana düşürmeye bile çalıştım ancak kaydedilen detaylı bir hata raporu yoktu. Sistem oyun oynarken aniden kapanıyordu. Sonunda güç kaynağını değiştirdim ve sorunum düzeldi.

Önce sistem mavi ekrana düşüyor mu ona bir bak istersen. Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş > Başlangıç ve kurtarma ayarları kısmında "otomatik olarak yeniden başlat" kısmını kapatabilirsin. Gene aynı yerden hata dökümü aktif mi diye bakabilirsin, eğer sistem günlüğüne hata yazma aktifken de bir şey görmüyorsan muhtemelen mavi ekrana da düşmüyor olabilir. Bu şekilde normal şekilde kullan, eğer direkt sistem kapanıyorsa PSU'yu test etmen gerekiyor.

Güç kaynağı voltları sağlam multimetreyle kontrol ettim. Konuyu açmadan ilk işim bu oldu. Bahsettiğiniz ayarların açık olduğunu konuda belirttim gözden kaçmış sanırım. Ben suçlunun ekran kartı driveri olduğundan nerdeyse %100 eminim zira Radeonlu kurulumlu gerçekleştirdiğimde açılışta mikro takılmalar yaşıyorum. INF olarak sıkıntı yok şuan şimdilik başka tavsiyeler varsa baş tacısınız teşekkürler.

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_2.jpg
    ScreenHunter_2.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 98
@Murat5038 Elektrik kesintilerindeki gibi bu hata çoğu zaman Minidump ve diğer raporlama dosyalarında bir hata raporu oluşturmuyor. Sisteme giden güç bir anda kesilip yeniden başlatmaya ya da kapanmaya neden oluyor.

Ben hâlâ bu sorunun bendeki ve daha önce onlarca defa gördüğüm gibi PSU ile alakalı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyorum. Bu hata sürekli meydana gelmediği için voltaj kontrolü bir işe yaramaz, sağlam bir PSU bulup 1-2 gün oyunlarda test etmek en mantıklısı. Elimde kalan kullanmadığım tek PSU, sorun çıkaran önceki Thermaltake PSU olmasaydı arkadaşa gönderirdim.

@MURAT5038 Elektrik kesintilerindeki gibi bu hata çoğu zaman Minidump ve diğer raporlama dosyalarında bir hata raporu oluşturmuyor. Sisteme giden güç bir anda kesilip yeniden başlatmaya ya da kapanmaya neden oluyor.
Konu sahibine diyorum ben, sizdeki ile başkasının hatası benzer olmaz. PSU ile ilgili her zaman olmaz güç problemi kaynaklı hata bu. Cevabına göre farklı şeyler istenecek.

Güç kaynağını söktüm sadece bu işi yapan ölçüm aleti edindim. bobinlere kondanstorlere baktım, bad Power bilgisine baktım değerler normal. Bütün donanımlar overclocklu CPU'nun GHz'ını 0, 75 düşürdüm (3, 925) RAM'leri 3200'den 3133 GPU'yu da 1640'dan 1566 GPU RAM'lerini 2200'den 2150'ye çektim sistemi sıfırladım. Perşembeden beri test ediyorum Memtest, Prime95, FurMark OCCT hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. Olaki şuanki ayarlarda yine kernel Power 41 arızası verirse güç kaynağı satın alma yoluna gideceğim. Perşembeden bu yana kapanma olmadı. Varsa paylaşmamı gerektiren değer vs söyleyin takipdeyim bu işi. En önemli şeyi unutuyordum bütün voltajları oto değerine çektim.

T_Sensorü kasa içi sıcaklık değerini gösteriyor.

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_001.jpg
    ScreenHunter_001.jpg
    536,1 KB · Görüntüleme: 88

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı