Çözüldü Kernel Power 41 (63) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sarp Atalık

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8Gb 1333 mHz
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD
Ekran kartı
AMD Radeon 4830
Anakart
Gigabyte H61M-DS2H
İşlemci
İntel Pentium G2020
Arkadaşlar selam, yaklaşık 3-4 aydır bilgisayarımda böyle bir mevzuyla uğraşıyorum. Yeni güç kaynağı aldım kasa aldım RAM'i de değiştirdim fakat hiçbir faydası olmadı. Bilgisayar 35-40 dakika çalışıyor sonra sanki fişini sök tak yapmışım gibi kapanıp kendi kendine tekrar açılıyor. Olay günlüğüne baktığımda Kernel Power 41 63 diye bir olay var tam bilgisayarın kapandığı saatlerde. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocalarım merhaba, problemi çözdüm. Allah hepinizden teker teker razı olsun. Öncelikle şu noktadan başlamak istiyorum. Bunu yaza girdiğimizde fark ettim. Yaz aylarında PC sürekli kapanırken kışın çok seyrek bir biçimde kapanıyordu, ben de PC'nin fazla ısınmasından şüphelenerek fan ayarları yapmak istedim ve bir fan kontrol programı yükledim. CPU, GPU ve sistem fanlarını BIOS controlled kısmından fixed Value kısmına çekip %100'e aldım ve PC yaklaşık 2 gündür Çorlu, sina çölü gibi yanmasına rağmen kapanmadı. İyi sosyaller, yardımcı olan herkese binlerce kez teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın. Bir gelişme olursa bildireceğimden emin olabilirsiniz. Sevgiler...
Genelde PSU ile alakalı bir hata ama PSU değiştirdiysen.
Prizlede alakalı olabilir belki evinde anlık gidişler oluyor ve sen bunun farkında değilsin başka bir odada ya da baska bir evde deneme şansın varsa orada dene bu tarz sorun priz kaynaklıysa tek çozumun güç kaynağı almak.

Olay raporlarını at, PSU kapanınca sistem Kökten kapatır. Minidump dosyası oluşuyor mu hiç?

- Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

- Minidump Dosyalarını Paylaşın

Güç kaynağı testi de yapabilirsin. Sıcaklıkları kontrol et.

- Rehber: OCCT ile güç kaynağı testi
Oluşan tek minidump dosyası bu save de yanında. Başka lazım bir şey varsa atarım.

Oluşan tek minidump dosyası bu save de yanında. Başka lazım bir şey varsa atarım.

Ekran kartını test et. 30 dakika test et ve test sırasında kapanıp kapanmadığını söyle. Dump dosyan ekran kartına işaret ediyor olay raporlarında da yanıt vermeyi kestiği yazıyor.

Bu kernel power hatası çok komplike bir hata. Bios pilini resetle. Bilgisayarının Pil performans ayarlarını kontrol et . Eğer bir limit atanmışsa ve o limitin üzerinde bir güç gerekirse hata raporu vermeden kapattığı oluyor. Bunun dışında bilgisayarcıda mosfetlerinden geçen akım değerlerini ölçtür. Akım korumalı priz kullan. Bios güncelle veya resetle. Ramleri kontrol et.

Ekran kartını test et. 30 dakika test et ve test sırasında kapanıp kapanmadığını söyle. Dump dosyan ekran kartına işaret ediyor olay raporlarında da yanıt vermeyi kestiği yazıyor.

dün gece mavi ekran hatası almıştım olayla alakasız. dump dosyası onunla ilgili olabilir mi? Ayrıca ekran kartını nasıl test edebilirim

Bu kernel power hatası çok komplike bir hata. Bios pilini resetle. Bilgisayarının Pil performans ayarlarını kontrol et . Eğer bir limit atanmışsa ve o limitin üzerinde bir güç gerekirse hata raporu vermeden kapattığı oluyor. Bunun dışında bilgisayarcıda mosfetlerinden geçen akım değerlerini ölçtür. Akım korumalı priz kullan. Bios güncelle veya resetle. Ramleri kontrol et.
Bunları nerden yapabilirim. Ayrıca tek bir ramim var onu da daha dün aldım. eski ram de dahil her ikisini de birer birer iki slotta da denedim zaten sonuç aynı.

Dün gece mavi ekran hatası almıştım olayla alakasız. Dump dosyası onunla ilgili olabilir mi? Ayrıca ekran kartını nasıl test edebilirim

Bunları nereden yapabilirim? Ayrıca tek bir RAM'im var onu da daha dün aldım. Eski RAM de dahil her ikisini de birer birer iki slotta da denedim zaten sonuç aynı.

Onunla ilgili ve attığım linkteki FurMark programı ile test edeceksin.

- FurMark Downloads

Onunla ilgili ve attığım linkteki FurMark programı ile test edeceksin.

- FurMark Downloads
Maalesef yapamıyorum çünkü bilgisayardaki açılıp kapanmalar sıkılaşmaya başladı. Erişim sağlayamıyorum şuan.

Bir güncelleme ekranı var ve henüz güncelleme bitmeden bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.

Maalesef yapamıyorum çünkü bilgisayardaki açılıp kapanmalar sıkılaşmaya başladı. Erişim sağlayamıyorum şu an.

Bir güncelleme ekranı var ve henüz güncelleme bitmeden bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.

Kesin konuşmayayım ama büyük ihtimalle sorun ekran kartında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı