Kernel Power 41(63)hatası

Yer
İstanbul/Ataşehir
Merhaba arkadaşlar. Daha önce ara sıra PC kitlenip yeniden başlatıyordu. Ve CPU LED yakıyordu. Internette buna benzer bir hata ile karşılaşan birini gördüm. FurMark testi sırasında PC'si kitlenip CPU LED yakıp ondan sonrada yeniden başlatma sorunu ile karşılaşan biri PSU degiştirip bu sorunu çözmüş. Ben yaklaşık 10 dakikalik FurMark testi sonucu hiçbir kapanma yaşamadım. Windows olay görüntüleyicisi kısmındaki önemli ibaresi altindaki kernel-Power hatasında fotoğrafta gösterdiğim yazı yazmakta. Sorunun kaynağı burası galiba. Windows ayarları ile çözenlerde var. Herhangi bir mavi ekran almadım ama olay görüntüleyicisindeki kernel-Power kafamı karıştırdı. Bu hatanın nedeni yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmedik şekilde güç kaybina uğramış olması olabilir. Yazıyor.

Sistemi yazar mısınız?
-MSİ B450 A-Pro Son sürüm bios var
-AMD RYZEN 5 2600 Cooler Master Masterliquid ML240L
-MSİ RX 570 ARMOR 8GB
-Corsair Vengeance 2x8 Kit (CMK16GX4M2E3200C16)
-AEROCOOL KCAS 600W 80PLUS Bronze.(12V Kanalından 540w veriyor)
-Toshiba Ocz TR200 240GB(Windows burada kurulu)
-Adata xpg spectrix S40G 256 gb m.2 ssd
-WD BLUE 500GB 7200RPM HDD
Şunuda fark ettim sistemi yeniden başlattığımda m2 ssd görmedi.Takıp çıkardım öyle oldu.1 gündür sıkıntı yok gibi.Yardımcı olursanız sevinirim

Ben bu hatayı RX590 ekran kartım yüzünden alıyordum.
ekran kartı yüzünden olabilir mi yani?Pc kitlenmelerinde görüntü ile beraber klavye mouse ışıklarıda gidiyordu.Aklıma şu da geliyor; benim daha önce kullandığım 2x8 2400mhz corsair vengeace lpx var.Onları satıp yukarıda belirttiğim ramlerden kit olarak satın aldım.XMP PROFİLE 2 den 3200e aldım.Buraya kadar sıkıntı yok.Hala kafa karışıklığı yaşıyorum.

Ben de bu hatayı Underclock yapmadığım zaman RX590 ekran kartımda alıyordum. @Zabıtadan Kaçan Antilop imza için hakkını helal et hocam, kurtuldum sonunda karttan. 😂 İstediğim değişimi yaparlar, aynı kartı bir sorun yok diyip göndermezler umarım. Senin yaptığın şekilde videoda gönderdim. Hazır sistem aldığım için faturada 1578TL'ye aldığım yazıyor ekran kartını, 1660Super ile değişim yapacaklarını pek sanmıyorum ama, iade etme gibi bir şansım var mı acaba bilginiz var mı bu konuda? Çünkü aynı model bir kart ile değişim yapsalar bile yine bir problem çıkacağına adım gibi eminim. Konu sahibinden özür diliyorum bu arada biraz kirletmiş gibi oldum konuyu. @Ahmet İnanoğlu Sorununuzla ilgili GPU Max hızını 10 veya 15 düşürmeyi deneyin performans ayarlarından, sonra tekrar kontrol edin.

Son düzenleme:
Keşke TR200 almasaydınız. Ömrü inanılmaz çabuk azalıyor. Adata'nın SU serisinden daha kötü diyebilirim. Sistem güzel görünüyor, dengesizlik yok. @Ahmet İnanoğlu overclock mu yapıyorsunuz belleklere v.s?
hocam elle hiç bir oc işleminde bulunmadım.Anakartın kendi verdiği xmp profili ile kullanıyorum.3200 mhz de.Gecikme değerlerini düşürmek gerekir mi? CL 16 20 20 38.Uyumsuzluk olma ihtimali var mı?

XMP açıkken mi, kapalıyken mi, yoksa her türlü mü alıyorsunuz? Bu arada, mevcutsa, minidump paylaşır mısınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı