Kernel Power 41(63)hatası

çözüm bulabildiniz mi aynı dertten muzdaribim. sistem boşta hiçbir şey açık değilken çat kapanıyor. bazen 2 3 defa ard arda oluyor bazen tek sefer. ama her pc açtığımda yaşıyorum bunu. önceleri nadirdi şimdi sıklaşmaya başladı.

Obyv sistem özelliklerin neler söyler misin? Ben kendi sistemim için çözüm buldum. Seninkini paylaş ve eğer aynı ise çözüm yolunu söylemekten memnun olurum.

Obyv sistem özelliklerin neler söyler misin? Ben kendi sistemim için çözüm buldum. Seninkini paylaş ve eğer aynı ise çözüm yolunu söylemekten memnun olurum.

gigabayte b450m anakart
Amd 3500x
Gigabayte 1660 super
16 gb ram SS
512 Gb M2 soket ssd

Bu arada buradan bir arkadşın dediği çözümde olmadı daha sonra yaptıklarım da en fazla 3-4 gün dayanabildi. Olmuyor maalesef her şeyi yaptım su bir ayda bütün forumlarda ki bütün youtubedaki işlemleri yptım. Olmadı Hatalara baktım Bugcheckcode 0 olarak görünüyor. Psu değiştiremiyorum ama psu ile de ilgili sanmıyorum çünkü bir çok insan değiştirdikten sonra bile devam ediyormus. Yani açıkcası pc daha 1 aylık tadını çıkaramadım. :(

Son düzenleme:
Benim ekran kartı 5700 xt ve bu kartlarda genel bir sorun olduğunu okudum bizzat Amd'nin kendi forumlarında. Hatta Amd'nin kabul etmiş olduğu bir sorun. sistem parçalarının kendi üreticilerinin forumlarında eğer blackscreen veya shutdown gibi sorunlardan bahsediliyorsa ki dediğim gibi Amd bundan bahsetmiş ben Software yazılım ile bunu çözdüm. Ekran kartı software inde performans ayarlarının yapıldığı kısımda ekran kartına giden voltajı ortalama düzeye çektim. En düşük 800 en yüksek 1200 verilebiliyor ve Frekans olarak da 800 ile 2000 arası bir değer alınabiliyor. Voltajı 1100 bandında sabit tuttum ve frekansı da 1100 değerinde sabitledim. Arasıra yine sorun yaşıyorum ancak eskisi kadar sık değil ve reset olduğu zaman software ı kontrol ettiğimde ayarların manuelden tekrar otomatiğe geçtiğini görüyorum. Yani benim ayarlarımda sistem reset atmıyor ancak ne hikmetse global ayarlara geçiriyor software bazen. Ve o zamanlarda reset alıyoruım. Tekrar düzelttiğimde sorun yaşamadam pc de zaman geçirebiliyorum. Uzun zamandır intel ürün kullanmadım software ayarlarını yapmayı bilmiyorum ama dediğim gibi bir ayar varsa bir dene kurcala derim. Ben deneme yanılma yöntemiyle buldum bu değerleri. Benim yaptığım birkaç şey daha var Bios tan gen4ü iptal edip gen3 e çekmek gibi işe yaradığını söyleyemem ama yapmıştım ve hala gen3 olarak kullanıyorum ama senin sistem gen4 olmadığı için sende bu ayarın mevcut olduğunu düşünmüyorum.

Benim ekran kartı 5700 XT ve bu kartlarda genel bir sorun olduğunu okudum bizzat AMD'nin kendi forumlarında. Hatta AMD'nin kabul etmiş olduğu bir sorun. Sistem parçalarının kendi üreticilerinin forumlarında eğer blackscreen veya shutdown gibi sorunlardan bahsediliyorsa ki dediğim gibi AMD bundan bahsetmiş ben Software yazılım ile bunu çözdüm. Ekran kartı softwareinde performans ayarlarının yapıldığı kısımda ekran kartına giden voltajı ortalama düzeye çektim. En düşük 800 en yüksek 1200 verilebiliyor ve Frekans olarak da 800 ile 2000 arası bir değer alınabiliyor. Voltajı 1100 bandında sabit tuttum ve frekansı da 1100 değerinde sabitledim. Arasıra yine sorun yaşıyorum ancak eskisi kadar sık değil ve reset olduğu zaman software ı kontrol ettiğimde ayarların manuelden tekrar otomatiğe geçtiğini görüyorum. Yani benim ayarlarımda sistem reset atmıyor ancak ne hikmetse global ayarlara geçiriyor software bazen. Ve o zamanlarda reset alıyoruım. Tekrar düzelttiğimde sorun yaşamadam PC'de zaman geçirebiliyorum. Uzun zamandır Intel ürün kullanmadım software ayarlarını yapmayı bilmiyorum ama dediğim gibi bir ayar varsa bir dene kurcala derim. Ben deneme yanılma yöntemiyle buldum bu değerleri. Benim yaptığım birkaç şey daha var BIOS'tan gen4ü iptal edip gen3'e çekmek gibi işe yaradığını söyleyemem ama yapmıştım ve hala gen3 olarak kullanıyorum ama senin sistem gen4 olmadığı için sende bu ayarın mevcut olduğunu düşünmüyorum.

Hocam öncelikle AMD ekran kartım yok işlemcim var sorunun işlemci voltaj ayarlarından kaynaklndığını nasıl anlarım bilmiyorum çünkü uygulamalarda Benchmark furmak oocd gayet iyi işliyor eğer işlemci kaynaklıda olabilir diyorsan BIOS'tan nasıl yapılır voltaj dengelemesi bilmiyorm. Söylersen belki yrdımcı olur.

Benim sistemim test esnasında şimdiye kadar hiç sorun yaşatmadı bana. Hiçbir sıkıntı gözükmedi. Siz dediğim gibi yapın muhtemelen çözüm bulacaksınız. Biostan voltaj ayarlarına dokunmadım ben. Radeon Software da voltaj ayarı yapabiliyorsunuz. Oradan ayarladım ben ve artık eskisi kadar sık sorun yaşamıyorum. Reset problemi ile karşılaştığım zamanda ayarlara bakıyorum ve ayarların sıfırlandığını bu yüzden reset attığını görüyorum. Yani benim yaptığım ayarlarda hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı