Çözüldü Kernel Power 41-63 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar imzamda bulunan sistemi kullanıyorum ve bilgisayarı her açtığımda fark ettim ki Kernel Power 41-63 hatası alıyorum. Benzer konulara baktım ancak o tarz şikayetlerde sistemin reset attığını, siyah-mavi ekran verdiğini vs belirtmişler. PSU değiştirerek sorunu çözenler olmuş ancak bende sistemin reset atması, donması gibi sorunlar yok. Sistemi açtığımda Olay Görüntüleyicisine bakıyorum ve bu hatayı vermiş. Kullanımda bir sıkıntı, aksaklık yok ancak ilerde daha başka sorunlara sebep olur diye tedirgin oldum. Bir çare, çözüm bilenler var mı?

Sistem;
  • AMD R5 3600
  • MSI Gaming Plus Max B450
  • MSI Gaming X RX 5700 XT
  • Corsair Lengeance 3200MHz RAM
  • Corsair VS650 650W 80+ PSU

Çözüm
Arama kısmına CMD yazın ve yönetici olarak çalıştırın. Açtıkdan sonra içine;
sfc /scannow
Komunutunu girin. Windows tarama yapacaktır. Sorun bulunursa otomatik düzeltilecektir.

Yaptıkdan sonra PC'ye reset atın, akabinde açtıkdan sonra tekrar CMD'ye gelin;(yönetici şekilde)
chkdsk /f /r
Komutunu girin. Emin misiniz diye soracaktır, çünkü bu uzun bir işlem; 'Y' yazıp entera basın. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Diskleriniz Windows tarafından kontrol edilecektir. Sorun bulunursa otomatik düzeltilecektir. Bunları denedikten sonra sonucu paylaşın.
sfc /scannow
Komunutunu girin. Windows tarama yapacaktır. Sorun bulunursa otomatik düzeltilecektir.

Yaptıkdan sonra PC'ye reset atın, akabinde açtıkdan sonra tekrar CMD'ye gelin;(yönetici şekilde)
chkdsk /f /r
Komutunu girin. Emin misiniz diye soracaktır, çünkü bu uzun bir işlem; 'Y' yazıp entera basın. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Diskleriniz Windows tarafından kontrol edilecektir. Sorun bulunursa otomatik düzeltilecektir. Bunları denedikten sonra sonucu paylaşın.
Bende yaptım uzun sürdü umarım düzelir .

sfc /scannow

chkdsk /f /r
aynı sorun bende son bios güncellemesini yaptıktan sonra başgösterdi. Dediğinizi yaptım. artık açılırken o hatayı vermiyor. bakalım oyunlarda aniden kapanmalar olacakmı. Eğer bir çözüm yada sorunun kaynağını bulursam buraya yazacağım.

Bu sorunun güç kaynağı, ekran kartı driverları veya donanımla hiçbir alakası yok.
20 yıldır bilgisayarcıyım, sistem toplayıp müşterilerime satarım. Ve bu sorundan sadece Windows 10 işletim sistemi kurulu müşterilerim Kernel Power hatası aldığını söyleyerek dükkana gelmekte. Bu sorunun sebebi ise Hibernate dediğimiz Windows hazırda bekleme seçeneğinin hatalı çalışmasından kaynaklanır. Windows hızlı başlamayı ise kapatmanıza gerek yok. Bu konuda aynı zamanda bir Insider olarak Microsoft ile iletişime geçtim. Bana Hibernate'teki sorunun nedenini bulduklarını ve düzeltmeye çalıştıklarını söylediler. Şimdilik bu sorun çözülene kadar şunları yaparak bu can sıkıcı hatadan kurtulabilirsiniz. Bir çok arkadaşa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
(Windows 10 hata düzeltme)
CMD(komut istemi) yönetici olarak çalıştır.
powercfg.exe /hibernate off.
Kodunu kopyala, yapıştır ve enter tuşuna basarak Windows hazırda bekleme seçeneğini kapat.
Önemli: Genelde (Kernel Power hatasına) bu sebep oluyor.
Hızlı başlatma seçeneğini çok test ettik, o sorunsuz çalışıyor. Hem Windows üzerindeki hızlı başlatmayı hem de anakart BIOS üzerindeki Windows Fast Boot seçeneklerini aktif edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı