Kernel Power 41 (63) Sistem Sorunu

DesPOt

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar:
Yaklaşık 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum. Sistem genelde boşta iken bir anda ekrandaki görüntü gidiyor ve ekran rengi bazen mavi bazen gri bazen de siyah oluyor ve öylece donuyor hiçbir şey yapamıyorum. Monitör ve kasanın gücü kesilmiyor. Sistem yük altına girdiğinde herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum. Grafik kalitesi üst seviye olan oyunları 5-6 saat aralıksız oynuyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Bu oyun sürecinde işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri her zamanki gibi normal değerlerde oluyor. Yani sıcaklıkla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Yüksüz durumlarda internette gezinirken veya hiçbir şey yapmazken görüntü gidiyor. Yeni yeni oluşmaya başlayan sorunlardan biride; internette gezinirken sayfaları aşağı yukarı kaydırdığımda yatay yırtılmalar veya dalgalanmalar oluşması.
Sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Sistemim:
  • İS: Windows 10 Pro 64 bit (güncel)
  • Anakart: Asus Z87 (BIOS güncel)
  • İşlemci: İntel Core i7-4770K
  • Ekran kartı: ROG Matrix GTX 980 (364.51 sürücüsü yüklü)
  • Bellek: 16 GB DDR3 (1600 Mhz)
  • Güç kaynağı: Seasonic 850W 80 Plus Gold
  • Windows ve uygulamaların yüklü olduğu SSD: Samsung 850 Pro 512 GB
Desktop 21-03-2016 22-53-49-506.jpg

Dosya Ekleri

• upload_2016-3-21_23-8-24.png
    upload_2016-3-21_23-8-24.png
    41,9 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sizin sorunun aynısı bende oluyor tek farkı yük altındayken yani sadece oyun oynarken oluyor. Sorunu çözebildiniz mi acaba ?

Aslında sorun işlemci kaynaklı olabilir. İşlemci sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi ?

Bu oyun sürecinde işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri her zamanki gibi normal değerlerde oluyor. Yani sıcaklıkla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaş kontrol etmiş sanırım.

Bende de ısımayla ilgili bir problem yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı