Çözüldü Kernel Power 41 hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 7500f-Colorful Battle-Ax B650M-Plus V14-Powercolor Rx 7800 XT-Apacer Panther 1x16 DDR5 5200Mhz CL38-James Donkey JD1024-Vento VG12AL-FSP Hydro 750W-Philips Evnia 27M2N5500
RAM
Apacer Panther 5200Mhz Cl40 16Gb
SSD veya HDD modeli
James Donkey jd1024
Ekran kartı
Powercolor rx7800xt
Anakart
Colorful B650M-Plus V14
İşlemci
Ryzen 5 7500F
İyi sosyaller herkese, bugün oyun oynarken sistemim birden yeniden başladı. Olay görüntüleyicisinden baktım, Kernel Power 41 hatası aldığımı gördüm. Sistemi alalı 4-5 ay oldu, bugün ilk defa yaşadım. 3 gün önce yeni işlemci soğutucu taktım ancak onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. PSU ve işlemci soğutucusu:
FSP hydrok 750W.
Thermalright Phantom Spirit.

Çözüm
OCCT Power test uyguladım, ancak hala sorun ne anlamadım.

@Sefplase @erenspurs

Düzenleme: Ryzen Master uygulamasından Curve Optimizer seçeneğini açmıştım, meğerse ondan dolayı oluyormuş. Aynı OCCT testini tekrar uyguladığımda sorunun çözüldüğünü gördüm. Herkese teşekkür ederim.
Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz, iyi forumlar.

Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz, iyi sosyaller.

İnceledim ancak FSP markalı PSU'nun bu kadar kısa süre içerisinde arızalanması normal değil bence.

Soğutucuyu tekrar bir kontrol edin derim. Zamanında bende de bu hatayı soğutucu değiştirmeden önce veriyordu. Soğutucu değiştirdikten sonra düzelmişti.

Önceden stok soğutucuyu kullanıyordum, şimdi yazdığım soğutucuyu taktım. 5V ARGB bağlantılarından vs kaynaklı olabilir mi?

Sanmam hocam, o kadar güç çekecek bir durum yok ortada RGB'den dolayı. Güç kaynağınızda sorun var büyük ihtimal. Bende Corsair güç kaynağı olmasına ve sistem daha 5 aylık olmasına rağmen bozuk çıkmıştı, servisten değişim yapılmıştı. OCCT'de 2-3 saat ağır yüke soksam dahi kapanmayan sistem olur olmadık yerde hata vermeden kendini yeniden başlatıyordu.

Önceden stok soğutucuyu kullanıyordum, şimdi yazdığım soğutucuyu taktım. 5V ARGB bağlantılarından vs kaynaklı olabilir mi?
Yok hocam RGB'den kaynaklı sorun olamaz da bazen sıcaklık derecesi ölçümünde sıkıntı olunca da kernel power 41-63 hatası veriyor. Ben soğutucumu değiştirdiğimde bir sıkıntı olmuştu, işlemci çok ısınmasa da bilgisayar kendini kapatıyordu ve kernel power 41 veriyordu.

@Sefplase @erenspurs

Düzenleme: Ryzen Master uygulamasından Curve Optimizer seçeneğini açmıştım, meğerse ondan dolayı oluyormuş. Aynı OCCT testini tekrar uyguladığımda sorunun çözüldüğünü gördüm. Herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• resim_2025-02-23_165007277.png
    resim_2025-02-23_165007277.png
    206,7 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
Çözüm

@Sefplase @erenspurs

Hocam o.c ya da undervolt stabil değilse bu sorunları yaşarsınız. Çözmenize sevindim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı