Kernel Power 41 neden olur?

WXeray

Hectopat
Makaleler
1
SSD veya HDD modeli
500 GB M2, 500 HDD, 1000 GB HDD
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
B450MH
İşlemci
Ryzen 5 5600
Bilgisayar kendi kendine bazen kapanıyor. Ama üstündeki çalıştığını gösteren mavi küçük ışık sönmüyor. Fanlardaki ve ekran kartındaki RGB'ler sönüyor. Güç tuşu ile açılmıyor. Fişi çekip taktığımda mavi ışık sönüyor ve bilgisayar güç tuşu ile açılıyor. Bazen de böyle olmadan sadece reset atıyor. Az önce 2 kere oldu 15-20 dakika arayla. Bazen hiç olmuyor bazen böyle ardı ardına oluyor. Windows geçmişinden baktığımda Kernel Power 41 hatasını görüyorum. Sorun nedir?

hata.png

Bilgisayar kendi kendine bazen kapanıyor. Ama üstündeki çalıştığını gösteren mavi küçük ışık sönmüyor. Fanlardaki ve ekran kartındaki RGB'ler sönüyor. Güç tuşu ile açılmıyor. Fişi çekip taktığımda mavi ışık sönüyor ve bilgisayar güç tuşu ile açılıyor. Bazen de böyle olmadan sadece reset atıyor. Az önce 2 kere oldu 15-20 dakika arayla. Bazen hiç olmuyor bazen böyle ardı ardına oluyor. Windows geçmişinden baktığımda Kernel Power 41 hatasını görüyorum. Sorun nedir?

Eki Görüntüle 2275340

Öncelikle merhaba Ryzen Master veya OCCT ile boştaki işlemci sıcaklığını atabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2275340
Ayrıca octt ile PSU cpu gpu hepsini teste sokar mısınız

İllaki PSU veya ekran kartı kaynaklı olmayabiliyor maalesef bu sorun şu anda geçici olarak çözdüm 1 yıldır uğraşıyorum maalesef yaz bitince servise vermek zorunda kalacağım.
Ben de son 3 yıldır bu sorundan müzdaribim maalesef. Arada bir kendi kendine düzeliyor sonra tekrar başlayıp kriz geçirtiyor. Kasayı atıcam en sonunda.

Ben de son 3 yıldır bu sorundan müzdaribim maalesef. Arada bir kendi kendine düzeliyor sonra tekrar başlayıp kriz geçirtiyor. Kasayı atacağım en sonunda.

Evet hocam sıkıntılı bir durum. Aldığım yer ile iletişime geçtim ama teknik ekibin telefon numarasını verdiler. Şu an çözüm bulamazsam garantiye yollayacağım mecbur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı