Kernel Power 41 ve Memory Management BSoD hataları nasıl çözülür?

tarkzb

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar,

Geçen hafta bir hazır sistem satın aldım, sistem ilk 3 gün sorunsuz çalıştı fakat dün ve bugün olmak üzere toplam 2 kere Kernel Power 41 hatası, bugün içerisinde de 2 kere memory management bsod verdi.
İlkten Kernel Power hatası ile ilgili olarak sorunun kendi odamda olan prizden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünerek farklı bir odadan uzatma kablosu ile çalıştırmayı denedim. "Memory Management" BSoDları ise bu denememde aldım.
Karşılaştığım sorunu da şöyle özetleyebilirim:
American Truck Sim oynadıktan sonra PC'yi kapatırken önce oyunu kapatıp ardından Browser'i kapatmaya çalıştığımda Browser kapanır kapanmaz "Memory Management" hatalarını aldım.

1. Sorum: Kernel Power hatasını alma sebebim PSU'nun yetersizliği olabilir mi?

2. Sorum: Sistemime RAM taraması yaptırdığım halde bir sorun çıkmamasına karşın bu sebep neden olabilir?

Sistemim aşağıdaki gibidir:
Intel I5-14400f Soket 1700 2.5GHz işlemci
Zotac RTX 4070 Super 12 GB GDDR6X Ekran kartı
Crucial 1TB P3 Plus Serisi NVMe M.2 SSD
Thermaltake S200 TG 650W 80PLUS Kasa (4x120mm Fan)
Crucial 32GB(2x16) Pro DDR5 5600 MHz CL46 1.1V PC Ram
Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Black 1x120mm
GIGABYTE Z790 D Intel Z790 Soket 1700 DDR5 7600MHz M.2 Anakart

Soruna önerileriniz için desteklerinizi rica eder, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sağlını kontrol edebilir misin?

Ayrıca MEMORY_MANAGEMENT hatasını üç şekilde alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ekran kartı, RAM, SSD, HDD.

Kernel Power hatası: Event 41 Kernel Power ne anlama geliyor?
Kernel Power 41, Windows'un düzgün bir şekilde kapanmasını engelleyen beklenmedik bir şey olduğu ve "sistem temiz bir şekilde kapatılmadan yeniden başlatıldı. Bu hata, sistem yanıt vermeyi durdurduğunda, çöktüğünde veya beklenmedik bir şekilde güç kaybettiğinde meydana gelebilir." mesajının olduğu anlamına gelir.

Son düzenleme:
Merhaba,

SSD sağlığını kontrol ettikten sonra yeniden yazacağım.

SSD sağlını kontrol edebilir misin?

Ayrıca MEMORY_MANAGEMENT hatasını üç şekilde alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ekran kartı, RAM, SSD, HDD.

Kernel Power hatası: Event 41 Kernel Power ne anlama geliyor?
Kernel Power 41, Windows'un düzgün bir şekilde kapanmasını engelleyen beklenmedik bir şey olduğu ve "sistem temiz bir şekilde kapatılmadan yeniden başlatıldı. Bu hata, sistem yanıt vermeyi durdurduğunda, çöktüğünde veya beklenmedik bir şekilde güç kaybettiğinde meydana gelebilir." mesajının olduğu anlamına gelir.
Merak ettiğim diğer bir husus ise burada belirtmiş olduğunuz Kernel Power 41 hatası ile ilgili belirttiğiniz açıklamayı anlayabilmenin yolu, yani sistemin çökmesine sebep olan ya da güç kaybı yaşadığı durum, nedir tam olarak?

İşte yapmanız gerekenler ekran kartının sürücüsünü ve HDD veya SSD sağlğını kontrol etmek.
Kernel 41 Power hatası belki de bir sürücü veya ekran kartı, SSD sağlığı düşük olunca da çıkan bir hata.

"RAM'leri kontrol ettim demişssiniz."

Kısacası benim önerebileceğim ekran kartı driver güncel ise bir alt sürücüsünü kurmanız SSD sağlığınıza bakmanız. Eğer bunlarda çare etmezse büyük ihtimal Power güç kesiyordur arzalıdır benim düşüncem bu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı