okuyanadam
Decapat
Daha fazla
- Minidump Rapor Linki
- https://drive.google.com/file/d/1_yIhjoo4-_Bi2XuSBKW-pizkENQkycm-/view?usp=sharing
- RAM
- GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200Mhz CL16 1.35V
- Ekran kartı
- Asus Dual RTX 3050 OC 8GB GDDR6 128Bit
- Anakart
- Asus Prime B560M-K
- İşlemci
- Intel Core i5-11400F 2.60GHz 6 Çekirdek
SSD 1: PNY CS900 480GB 550/500MB/s 2.5" SATA3 SSD (windows buna yüklü)
SSD 2: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD
Merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır bilgisayarım aniden kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayar ekranımda(monitörümde) görüntü gidiyor (bu sırada bilgisayar kasamdaki bütün ışıklar yanıyor işlemci fanları ve egzoz fanları çalışıyor) ardından ise kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayarım genelde oyunlarda yani yük altındayken kapanmıyor, çoğu zaman internet tarayıcısında gezinirken veya işlemci ekran kartı gibi unsurları yormayacak oyunlarda kapanıyor (football manager 2024 gibi). Oysa ki League of legends oynarken yük altındayken herhangi bir şey olmuyor, ancak oyun bitiyor istemci ekranına geçiş yapıyorum o sırada aniden görüntüm gidiyor ve pcnin kendi kendini yeniden başlatmasını bekliyorum.
Bu süreçte denediğim şeyler:
Monitörümü konsolumda(xbox) test ettim monitörde bir sıkıntı yok,
Ekran kartının ve işlemcinin termal macunları yeniledim,
Yeni bir çift ram alıp denedim,
Bilgisayarımı test altına(yük altına) soktum ve ısı değerlerini kontrol ettim (her şey normal),
Bilgisayarıma format attım ve her şeyi sildim.
Bu kapanma sırasında aldığım "önemli" ve "hata" iletilerini aynen aşağıya yazıyorum ve fotoğrafını bırakıyorum:
volmgr 162
kernel-power 41
Device setup manager 131
SSD 2: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD
Merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır bilgisayarım aniden kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayar ekranımda(monitörümde) görüntü gidiyor (bu sırada bilgisayar kasamdaki bütün ışıklar yanıyor işlemci fanları ve egzoz fanları çalışıyor) ardından ise kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayarım genelde oyunlarda yani yük altındayken kapanmıyor, çoğu zaman internet tarayıcısında gezinirken veya işlemci ekran kartı gibi unsurları yormayacak oyunlarda kapanıyor (football manager 2024 gibi). Oysa ki League of legends oynarken yük altındayken herhangi bir şey olmuyor, ancak oyun bitiyor istemci ekranına geçiş yapıyorum o sırada aniden görüntüm gidiyor ve pcnin kendi kendini yeniden başlatmasını bekliyorum.
Bu süreçte denediğim şeyler:
Monitörümü konsolumda(xbox) test ettim monitörde bir sıkıntı yok,
Ekran kartının ve işlemcinin termal macunları yeniledim,
Yeni bir çift ram alıp denedim,
Bilgisayarımı test altına(yük altına) soktum ve ısı değerlerini kontrol ettim (her şey normal),
Bilgisayarıma format attım ve her şeyi sildim.
Bu kapanma sırasında aldığım "önemli" ve "hata" iletilerini aynen aşağıya yazıyorum ve fotoğrafını bırakıyorum:
volmgr 162
kernel-power 41
Device setup manager 131