"Kernel Power 41 ve Volmgr 162" hatası

İşletim sistemi
Windows 11

okuyanadam

Decapat
Katılım
18 Ağustos 2022
Mesajlar
42
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1_yIhjoo4-_Bi2XuSBKW-pizkENQkycm-/view?usp=sharing
RAM
GSKILL 16 GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200Mhz CL16 1.35V
Ekran kartı
Asus Dual RTX 3050 OC 8GB GDDR6 128Bit
Anakart
Asus Prime B560M-K
İşlemci
Intel Core i5-11400F 2.60GHz 6 Çekirdek
SSD 1: PNY CS900 480GB 550/500MB/s 2.5" SATA3 SSD (windows buna yüklü)
SSD 2: Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD


Merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır bilgisayarım aniden kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayar ekranımda(monitörümde) görüntü gidiyor (bu sırada bilgisayar kasamdaki bütün ışıklar yanıyor işlemci fanları ve egzoz fanları çalışıyor) ardından ise kendini yeniden başlatıyor. Bilgisayarım genelde oyunlarda yani yük altındayken kapanmıyor, çoğu zaman internet tarayıcısında gezinirken veya işlemci ekran kartı gibi unsurları yormayacak oyunlarda kapanıyor (football manager 2024 gibi). Oysa ki League of legends oynarken yük altındayken herhangi bir şey olmuyor, ancak oyun bitiyor istemci ekranına geçiş yapıyorum o sırada aniden görüntüm gidiyor ve pcnin kendi kendini yeniden başlatmasını bekliyorum.

Bu süreçte denediğim şeyler:
Monitörümü konsolumda(xbox) test ettim monitörde bir sıkıntı yok,
Ekran kartının ve işlemcinin termal macunları yeniledim,
Yeni bir çift ram alıp denedim,
Bilgisayarımı test altına(yük altına) soktum ve ısı değerlerini kontrol ettim (her şey normal),
Bilgisayarıma format attım ve her şeyi sildim.

Bu kapanma sırasında aldığım "önemli" ve "hata" iletilerini aynen aşağıya yazıyorum ve fotoğrafını bırakıyorum:
volmgr 162
kernel-power 41
Device setup manager 131
 
Her iki Minidump dosyasında da ekran kartı sorunu görünüyor.





DDU işlemini yapmadan önce görseldeki yeri işaretleyin. Windows'un kurduğu ekran kartı sürücüsü sorun yaratabiliyor.




 
Son düzenleme:
Bahsetmiş olduğunuz işlemleri yaptıktan sonra tekrardan editleyeceğim, ancak şunu sormak istiyorum: ekran kartı furmark gibi testlerde hiçbir sorun çıkarmıyor neden oluyor bu durum? Donanımsal bir arıza mı acaba?
 
Donanımsal bir arıza mı acaba?
Olabilir hocam. OCCT ile denediniz mi? Error Detection enable yapın.

 
Hocam merhaba OCCT testini yaptım bahsetmiş olduğunuz şekilde 5 dk boyunca herhangi bir error bulmadı. Testin tam ortalarında 3.dakikasından bir ekran görüntüsü bırakıyorum buraya. (PC'yi yeni açtım dediklerinizi uygulamak için Technopat'a girdim ve tam uygulamaları indirecektim PC kendini yeniden başlattı --> Sonra tekrar açıldığında uygulamaları indirebildim kapanmadı bu sefer ardından ise testi yaptım testte de kapanmadı, hata da vermedi)


Test değerleri:



Hocam DDU ile ekran kartını güvenli modda kaldırdım (bahsetmiş olduğunuz üzere işlemden önce seçeneklerden Windows Update ile indirilmesini önleme'yi de tikledim ve hatta internet kablosunu da çekmiştim).

Şu an kullanıyorum (daha önce de bu işlemi yapmıştım bir sonuç vermemişti ancak yine bir denemiş olduk) Yüksek ihtimalle sorunum devam edecek eğer ki geçerse burayı editleyeceğim. Eğer geçmezse sorunun yazılımsal değil de donanımsal olduğu sonucuna mı varacağız?

Ve bir de acaba PSU sorunu kaynaklı oluyor olabilir mi bu durum? @turko35408
 
Son düzenleme:
Ve bir de acaba PSU sorunu kaynaklı oluyor olabilir mi bu durum?
Olabilir hocam ama PSU sorunlu olsaydı testler sırasında PC ya restart atar ya da kapanırdı.
OCCT ile bir de Power testi yapın.
 
Olabilir hocam ama PSU sorunlu olsaydı testler sırasında PC ya restart atar ya da kapanırdı.
OCCT ile bir de Power testi yapın.
Hocam merhabalar öğlen 2'den beri açık pc son 3-4 saattir aktif kullanamadım football manager'de ana ekranda duruyordu işlerim vardı. Yarım saat kadar önce kullanmaya başladım sanırım düzeldi sanmıştım ki tekrardan pc restart attı kendine (monitör ekranı gitti no signal power saving mode shortly yazdı, bu sırada yine ışıkları yanıyordu kasanın ve egzoz fanları çalışıyordu).

Bugün pcyi açar açmaz ve az önce yapmış olduğu kapanmaların minidumplarını aşağıya bırakıyorum.
yeni minidumpv2.rar
@turko35408

Eğer bu minidump'ta da ekran kartı ile ilgili bir sorun çıkarsa donanımsal bir arıza mı demektir hocam?
 
Eki Görüntüle 2318101

Ekran kartında donanımsal bir sorun var gibi.
Daha fazla test yapmama gerek var mı makineye? (daha önceleri aida64 ile de testler yapmıştım 30 dakika kadar ancak bir sorun çıkmamıştı)

Ve bir de bu durumda ne önerirsiniz? Yeni bir ekran kartı ortalama 15k bir pc alsam 22-23'e çözebilir miyim yeni bir pc almak daha mı mantıklı sizce?
@turko35408
 
Yeni bir ekran kartı ortalama 15k bir pc alsam 22-23'e çözebilir miyim yeni bir pc almak daha mı mantıklı sizce?
Hocam öneri konularında pek iyi değilim. Bunun için bütçe belirtip yeni konu açın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…