KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR mavi ekran hatası

Daylight Art

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
1.164
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımı Temmuz ayında aldım. Aldıktan 1 ay sonra 2-3 günde bir bilgisayarı açtıktan hemen sonra mavi ekran hatası veriyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Hatanın RAM kaynaklı olabileceğini düşünüp Memtest86 ve Windows bellek tanılama testi yaptım ve RAM'lerde sorun çıkmadı. Minidump dosyalarını bazıları silinmiş olan dosyaları yüklüyorum.

Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp Chkdsk /f /r komutunu girip Y ile onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın veya daha kesin sonuç için HDTune ile Disklerinize hata testi yapın. HD Sentinel ile sağlığını kontrol edin.
  2. MSI Super Charger, Dragon Center gibi MSI'a ait yazılımları kaldırın.
  3. MSI Afterburner'ı kaldırın.
  4. FACEIT Anti Cheat'i kaldırın.
  5. Riot Vanguard'ı kaldırın. ** : FACEIT ve Riot Vanguard son dosyalarınızda görünmüyor ama yine de eskilerinde gördüğüm için yazdım. Duruma göre onu da kontrol edin.
  6. BIOS'unuzu v1.2'ye yükseltin.

Yüksek ihtimalle disklerinizden kaynaklı ancak ben diğer gördüğüm sorunları da yazdım.
 
Son düzenleme:
  • Eksik dosya onarımı yapın bu rehbere bakarak.
  • MSI Command Center MSI eco Center MSI super charger yazılımları sistemde var ise kaldırın.
  • MSI Afterburner kaldırın.
  • BIOS bu rehbere bakarak güncelleyin.
 
Tekrardan merhabalar, BIOS'u güncelledim. Faceit Anti Cheat'i kaldırdım. SSD'ye HD Tune ile hata testi yaptım hata vermedi. HD Sentinel ile sağlık kontrolü yaptım ve %99 sağlıklı gözüküyor. Bu işlemlerden sonra hata alacak mıyım diye bekledim ve 6 gün sonra tekrardan mavi ekran hatası aldım. Dosyayı yüklüyorum.
Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda ki mesajımda yazmış olduğum MSI'a ait yazılımları kaldırmamışsınız. Onları kaldırın ve HD Tune programının "Health" sekmesinin görselini atın.

Yine yukarıda mesajımda belirttiğim "Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp Chkdsk /f /r komutunu girip Y ile onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın" kısmı uygulayın.

BIOS durumunuzu son attığınız dosyadan okuyamıyorum, güncellemediyseniz onu da 1.2'ye güncelleyin.

İlk mesajınızda belirtmiş olduğunuz MemTest86 programının da testini tekrarlayıp sonucunun görselini atın buraya lütfen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun yüksek ihtimalle disk hatasından görünüyor ancak yine de emin olalım.
 
Söylediklerinizi hepsini yaptım. MSI Dragon Center ve MSI Register uygulamalarını kaldırdım. Söylediğiniz kodu CMD'den yazıp onayladım ve yeniden başlattım. BIOS'u 6 gün önce güncellemiştim. HD Tune programından health sekmesi gözükmüyordu neden gözükmediği hakkında fikrim yok. Bende HD Sentinel programından sağlık durumunu yolluyorum, diğer tüm gerekli şeylerin resmini yüklüyorum. MemTest86 testini bir daha gerçekleştirdim. Resimlerde görebilirsiniz.
Benchmark.png

error scan.png

hdsentinel1.png

hdsentinel2.png

memtest86 1..jpg

memtest86 2..jpg
 

Dosya Ekleri

  • Health.png
    Health.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 33
  • memtest 86 3..jpg
    memtest 86 3..jpg
    202,9 KB · Görüntüleme: 30
  • BIOS.png
    BIOS.png
    1,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Durumu gözlemleyelim bir süre. Hata alırsanız yeni minidump dosyasını paylaşın inceleyelim. Ona göre bir sonuca bağlarız. Önceki söylenilenleri şimdi yaptığınız için bir şey söyleyemiyorum şu anda. Görseller için teşekkürler.
 
Tekrardan merhabalar, söylediklerinizi yaptıktan sonra 10 gün boyunca mavi ekran hatası almadım. Sonra sizinle Steam'den iletişim kurmuştum hatırlıyorsunuzdur. Orada belirttiğim gibi 10. günün sonunda MSI Dragon Center, Faceit, MSI Afterburner programlarını yeniden yükledim ve ertesi gün mavi ekran hatası aldım. Dosyayı yüklüyorum. @ViooYa.
Minidump
 
Kaspersky ürününü crackli ise kaldırın, değilse güncelleyin. Faceit'i kaldırın. MSI Afterburner'ı kaldırın. Bu şekilde gözlemleyin durumu. Daha sonra hata almazasnız önce MSI Afterburner'ı kurun ve bir süre o şekilde gözlemleyin. Yine hata almazsanız en son Faceit'i kurun.

@Daylight Art
 
Son düzenleme:
Tekrardan merhabalar, Kaspersky ürününün güncel deneme sürümünü kullanmaktayım. MSI Afterburner ve Faceit yüklü olmadığı halde yeni bir tane mavi ekran hatası aldım. Dosyayı yüklüyorum.
Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı