KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE 0x139 Hatası

İşletim sistemi
Windows 11

vrethus

Yoctopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1IJFSyzNNW7zlNW78Es3pfGPx0jNfh8n2/view?usp=sharing
SSD veya HDD modeli
WDC PC SN730 SDBPNTY-512G-1006
Ekran kartı
AMD Radeon 6600M
İşlemci
AMD Ryzen 5800H
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık son birkaç aydır oyun oynarken belirli aralıklarla kernel ile alakalı mavi ekran hataları alıyorum. Sorunun bozuk işletim sistemi dosyalarından ya da RAM ile alakalı olabileceğini düşünüp birkaç sefer SFC scan, DISM ve Windows Memory Diagnostic Tool çalıştırdım, ancak pek bir faydaları olmadı. Bir süredir problem yaşamıyordum, ancak bugün siyah ekran hatası aldım ve bu diğerlerinden biraz daha ciddi gözüküyor. Aşağıya minidump dosyasını paylaşıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama olarak sadece bu SSD mi var? Bilgisayarda herhangi bir ayar yaptınız mı? Özellikle mavi ekranlar başlamadan önce donanımsal/yazılımsal bir değişiklik yapmış mıydınız?

Depolama olarak sadece bu SSD mi var? Bilgisayarda herhangi bir ayar yaptınız mı? Özellikle mavi ekranlar başlamadan önce donanımsal/yazılımsal bir değişiklik yapmış mıydınız?
Evet sadece bu SSD var ve yakın zamanda herhangi bir donanımsal değişiklik yapmadım. Bir ay önce ekran kartı sürücüsünü güncelledim ancak sorunun ondan kaynaklanabileceğini düşünmüyorum çünkü daha önce de bu problemlerle karşılaştım.

Ekran kartın güncel değil. DDU ile silip manuel en güncel sürümü indirip yükle.
Bunları'da yükle.
HP araçlarını sil.
Gelişmeleri bildir.
HP araçlarını kaldırmak hariç diğer dediklerinizi yaptım. HP araçlarına da hangisini kaldıracağımı bilmediğim için dokunmak istemedim, hepsi laptop ile birlikte yüklü gelmişti. Dün herhangi bir problem yaşamadım ancak bugün tekrar bir hatayla karşılaştım. Hatanın minidump dosyası: 091225-9062-01.dmp

Tüm HP araçlarını kaldır. Ekran kartını yapmamışsın.
Bunu'da yap ve sonuçları at.
Ryzen master'da sil.

Tüm HP araçlarını kaldır. Ekran kartını yapmamışsın.
Bunu'da yap ve sonuçları at.
Ryzen master'da sil.
Ekran kartı sürücüsünü sitedeki DDU kullanma rehberine uyarak sildim ve sürücüyü AMD'nin kendi sitesinden AMD Adrenaline Sofware ile tekrardan indirdim. Ekstradan ne yapmalıyım bilmiyorum. HP ile alakalı tüm programları bilgisayardan kaldırdım. SSD'yi de test ettim. Silinen programları ve test sonuçlarının ekran görüntülerini paylaşıyorum.
  • Energy Star
  • HP
  • HP Audio Switch
  • HP Connection Optimizer
  • HP Documentation
  • HP PC Software Diagnostics Windows
  • HP Privacy Settings
  • HP QuickDrop
  • HP Smart
  • HP Software Framework
  • HP Support Assistant
  • HP System Event Utility