KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (0x139) hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Yunus_54

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1Eo0A1ynHqHvOUGJzcD55oRh3G0sObX3X/view?usp=sharing
RAM
16
SSD veya HDD modeli
NVMe KINGSTON OM8PGP4512Q-AI
Ekran kartı
RTX 4060 (laptop)
1.5 haftadır oyun oynarken bu hatayı alıyorum. Bir anda siyah ekran geliyor bilgisayar yeniden başlıyor. Sanırım bu hatayı Metin2 açıkken alıyorum. Bugün 20 saat açık bıraktım arkada her şey açıktı herhangi bir şey olmadı Metin2'yi açınca 30 dakika sonra siyah ekran aldım ama emin değilim Metin2'den olup olmadığına. Sadece bu hatayı alırken o açıktı hep. Yardımcı olursanız sevinirim çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.
Bunu uygulayın.
Windows güncel olsun.
Intel Driver Support Assistant indirip çalıştırın. Önerdiği sürücüleri indirip kurun.

Gelişmeleri bildirin.

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.
Bunu uygulayın.
Windows güncel olsun.
Intel Driver Support Assistant indirip çalıştırın. Önerdiği sürücüleri indirip kurun.

Gelişmeleri bildirin.

Merhaba eklemek istediğim bir şey var bu mavi ekran sorununu yaşayınca bilgisayarımı 3 gün önce formatladım komple sıfır temiz bir kurulum yaptım oyunlarımı geri yükledim başta düzeldiğni sansamda sorun devam etti sadece sıklığı çok azaldı ve formattan hemen sonra değil de bir gün sonra tekrarladı o yüzden ekran kartı sürücüsünü silip yüklememe gerek var mı çünkü her şeyi temiz kurulum yaptım NVIDIA sitesinden indirdim sürücüyü kurdum SYS dosyaları onarım konusuna baktım ve uyguladım ve atmış olduğunuz Intel driver Support'u indirdim Wi-Fi, Bluetooth ve işlemcinin gpusunu güncelledi bunlara ek olarak NVIDIA ekran kartımı Aygıt Yöneticisi'nden cihazı devre dışı bırak deyip kullanmıştım bir süre ve yine mavi ekran verdi onunda mini dumpını atayım lazım ise. Şuan Metin2'yi sildim tekrardan mavi ekran alacak mıyım ona bakıyorum çünkü hep onun açık olduğu anlara denk geldi. Şuan 1-2 gün kullanacağım bu şekilde herhangi bir mavi ekran sorunu almazsam eğer Metin2'yi tekrardan yükleyip size gelişmeleri bildireceğim.

Merhaba eklemek istediğim bir şey var bu mavi ekran sorununu yaşayınca bilgisayarımı 3 gün önce formatladım komple sıfır temiz bir kurulum yaptım oyunlarımı geri yükledim başta düzeldiğni sansamda sorun devam etti sadece sıklığı çok azaldı ve formattan hemen sonra değil de bir gün sonra tekrarladı o yüzden ekran kartı sürücüsünü silip yüklememe gerek var mı çünkü her şeyi temiz kurulum yaptım NVIDIA sitesinden indirdim sürücüyü kurdum SYS dosyaları onarım konusuna baktım ve uyguladım ve atmış olduğunuz Intel driver Support'u indirdim Wi-Fi, Bluetooth ve işlemcinin gpusunu güncelledi bunlara ek olarak NVIDIA ekran kartımı Aygıt Yöneticisi'nden cihazı devre dışı bırak deyip kullanmıştım bir süre ve yine mavi ekran verdi onunda mini dumpını atayım lazım ise. Şuan Metin2'yi sildim tekrardan mavi ekran alacak mıyım ona bakıyorum çünkü hep onun açık olduğu anlara denk geldi. Şuan 1-2 gün kullanacağım bu şekilde herhangi bir mavi ekran sorunu almazsam eğer Metin2'yi tekrardan yükleyip size gelişmeleri bildireceğim.

Ve bundan önce en son bilgisayarımı 2025 ocak gibi formatlamıştım ve bilgisayarın en son bakımını da 2 ay önce yaptırmıştım termal macun temizlik vs. her şey bir anda oldu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı