Kesintisiz Güç Kaynağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 tane Tunçmatik kullandım. 2-3 yıl sonra akülerin ömrü bitiyor. Onun dışındaki özellikleri iyi.
 
Bütün pillerin aküleri belli bir süre sonra bitecektir ;) Bugün piyasadaki elektrikli otomobillerin pilleri bile kiralama usülü araca konuluyor ;) Pil teknolojisi yakın zamanda çığır atlayacak fakat bunun için 2-5 yıl daha beklemek gerekiyor...
 
Ben 2.5 senedir DCM diye bir marka kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı, gayet memnunum.
 
UPS konusunda tek önerim APC marka olacaktır. Ödenen her bedeli kuruşu kuruşuna haketmektedir. Ev kullanıcılarına yönelik ya da ofis amaçlı ürünleri olduğu gibi sanayii tipi üretimleri de vardır.

APC Power-Saving Back-UPS Pro 1500, 230V

Güç kaynağı şakaya gelmez. Bence bütçenizi yükseltip iyi birşey almalısınız.
Özel not: Ben de bir APC almıştım. APC UPS yi aldığım için hanımdan ciddi bir dayak yedikten sonra kullanmaya başladım. Ancak mahallemizde ciddi elektrik kesintileri olmaya başlayınca televizyon ve aydınlatma ile kendisini kanıtladı ve hanımın da sevgisini kazandı. 1500VA olan bu model ile, eski küçük televizyonumuz ve küçük çapta bir aydınlatma aracı (18W sarfiyatsız ampul) yaklaşık 3-3.5 saat çalışmaktaydı.
 
Aman abicim, Ups şart. Benim vardı Panasonic mi, Powersonic mi neydi. En son öldü, boşuna masraf yapıyordu. Sonra elektriklerin bol bol kesildiği bir yere taşındık. Orada anakartım yandı. Babam bilgisayarımı tamire götürdü. Bizim bakkal benim sistemi komple değiştirdi.

Amd 3200+ --> Intel Pentium 4 2.8 Ghz
Ati Sapphire X1300 --> Nvidia FX5500
Asus A5N8X --> Asus P4S800-MX
1 GB DDR400 --> 1.5 GB DDR400

değişen parçalar bunlardı.

Sistemim zaten en düşük ayarlarda zorlukla açıyordu oyunları, bir de bu parçalar gelince çıldırdım. Her Allahın günü açtım interneti, cimri'den, akakçe'den, ucuzu'dan 300-400 TL'ye bilgisayar toplamaya çalıştım. Ne günlerdi ya. Hatırlıyorum da, X1300 ile Prostreet'i bitirmiştim. 1 saniye oyun donuyor, 1 saniye çalışıyordu. Top Speed Run'larda Pagani Zonda almıştım, çileydi. En ufak rotasyonda takla atıyor yoldan çıkıyordum. Normal bir oyuncu hiç benim kadar düşük FPS gördü mü bilmem ama hangi insan evladı o oyunu öyle oynasa yemin eder bir daha oynamamaya. Ben sadece yarışları çok sevdiğim ve Q6600 işlemcili X1950 ekran kartlı arkadaşımın yanında kendimi ezik hissettiğim için zorla bitirmiştim o oyunu.

Uzun lafın kısası: Sen al bitane güç kaynağı, ölünce fazla zorlama, bir tane daha al. Çünkü zombi değil bunlar, dirilmiyorlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı