Ketojenik diyette süt içilir mi?

Ketojenik diyet yapıyorum. Hatta Carnivore'a da kaçıyor diyebilirim. Genel olarak karbonhidrat almıyorum.
Tabii ki gidip ceviz de yesem içinde illaki karbonhidrat oluyor hiçbir şey tamamen protein ve yağdan oluşmuyor.
Bu noktada kahveme süt koyduğum taktirde olumsuz bir etkisi olur mu?

Keto yapıyorsanız karbonhidratı sıfırlayın keto uyguladığım dönemde süt bozuyordu. Laktoz sindirimi ketoyu etkiliyor süt yerine kaymak tüketin yağ ve protein gömün karbonhidratı sıfıra yakın tutun lifli karb yerseniz o enerji sayılmıyor öyle. Keto durumu bozuluyor yorgun düşürseniz sonra. Ayrıca karnitini şiddetle öneririm ketoda. Karnitin kullanın. Özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde çok etkili enerjin için. Sabahları da MCT Yağıyla kahve yapıp hızlı enerji alabilirsiniz pirinç unu gibi. Pirinç ununun keto karşılığı mct hindistan cevizi yağıdır. kolay gelsin

ayrıca yüksek protein alımı da ketoyu bozuyor. Her türlü yağı fazla almalısınız. Ketozis durumu bir tık zor sürdürülmesi uzun dönem yapmayın 2 haftada 1 yüksek karb alıp ketozisden çıkıp depoları doldurun. En verimlisi o şekilde

Keto yapıyorsanız karbonhidratı sıfırlayın keto uyguladığım dönemde süt bozuyordu. Laktoz sindirimi ketoyu etkiliyor süt yerine kaymak tüketin yağ ve protein gömün karbonhidratı sıfıra yakın tutun lifli karb yerseniz o enerji sayılmıyor öyle. Keto durumu bozuluyor yorgun düşürseniz sonra. Ayrıca karnitini şiddetle öneririm ketoda. Karnitin kullanın. Özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde çok etkili enerjin için. Sabahları da MCT Yağıyla kahve yapıp hızlı enerji alabilirsiniz pirinç unu gibi. Pirinç ununun keto karşılığı mct hindistan cevizi yağıdır. kolay gelsin

ayrıca yüksek protein alımı da ketoyu bozuyor. Her türlü yağı fazla almalısınız. Ketozis durumu bir tık zor sürdürülmesi uzun dönem yapmayın 2 haftada 1 yüksek karb alıp ketozisden çıkıp depoları doldurun. En verimlisi o şekilde
Hocam Carnivore dersem bilinmez dıye keto dedim. Dediginiz detaylara hakimim. Sadece kahveyi yumusatacak bir şeyler arıyordum. Teşekkür ederim.
Enerji konularinda sorun yasamiyorum pek. Belki hali hazirda sisman olduğum icindir.

Hocam Carnivore dersem bilinmez dıye keto dedim. Dediginiz detaylara hakimim. Sadece kahveyi yumusatacak bir şeyler arıyordum. Teşekkür ederim.
Enerji konularinda sorun yasamiyorum pek. Belki hali hazirda sisman olduğum icindir.
Şişmanlıkla alakası yok enerjinin :D güldürdün bu arada, karnitin kullanmıyorsan kullan enerji vermesinden ziyade senin ana kaynağın o ketoda. Yağ yakımını onla yapacaksın ciddi fark ettiriyor. MCT yumuşatmaktan ziyade göbek yağlarını yakmada çok etkili. Enerji de veriyor mis gibi tam ketoluk. Onun haricinde ketoda kaçamak yaptığın zaman vücut su toplayacak normale döneceksin kilo artışını kafaya takma. Vücut ketozise girdiğinde 1-2 kg su atabiliyor dikkat et normal halin o değil. Kreatin kullanmak gibi ama bu vücut su atıyor nasıl kreatinde 1-2 kilo fazla cikiyorsak bu ketodayken de 1-2 kilo eksik cikiyor haberin olsun.

Şişmanlıkla alakası yok enerjinin :D güldürdün bu arada, karnitin kullanmıyorsan kullan enerji vermesinden ziyade senin ana kaynağın o ketoda. Yağ yakımını onla yapacaksın ciddi fark ettiriyor. MCT yumuşatmaktan ziyade göbek yağlarını yakmada çok etkili. Enerji de veriyor mis gibi tam ketoluk. Onun haricinde ketoda kaçamak yaptığın zaman vücut su toplayacak normale döneceksin kilo artışını kafaya takma. Vücut ketozise girdiğinde 1-2 kg su atabiliyor dikkat et normal halin o değil. Kreatin kullanmak gibi ama bu vücut su atıyor nasıl kreatinde 1-2 kilo fazla cikiyorsak bu ketodayken de 1-2 kilo eksik cikiyor haberin olsun.
Hocam ben hiçbir zaman öyle büyük açlıklar çekmiyorum. Merak ettim deneyeyim dedim 3 gün su orucu yapsam acıkmadım. Benim tek derdim canımın sürekli bir şeyler istemesi.
Biraz araştırdım Proteini ve yağı artırınca(Daha doğrusu çok da kalori sayma dediler) Bir süre sonra artık o karbonhidrat isteme alışkanlığı bitiyormuş.
Diyetisyenimle konuştum. 1 ay devam edebilirsin ama sakın sonrasında bu şekilde devam etme kolesterolün yükselir dedi.
Dolayısıyla 1 ay o "Craving" hali geçene kadar yapıyım diyorum.
Bu arada Eddie Abbew gibi eski vücut geliştirmeciler de bunu önerince galiba doğru dedim.
Çünkü bir şekilde kilo vermem tamamen durdu.

Hocam ben hiçbir zaman öyle büyük açlıklar çekmiyorum. Merak ettim deneyeyim dedim 3 gün su orucu yapsam acıkmadım. Benim tek derdim canımın sürekli bir şeyler istemesi.

Biraz araştırdım proteini ve yağı artırınca(daha doğrusu çok da kalori sayma dediler) bir süre sonra artık o karbonhidrat isteme alışkanlığı bitiyormuş.
Diyetisyenimle konuştum. 1 ay devam edebilirsin ama sakın sonrasında bu şekilde devam etme kolesterolün yükselir dedi.
Dolayısıyla 1 ay o "craving" hali geçene kadar yapayım diyorum.
Bu arada eddie abbew gibi eski vücut geliştirmeciler de bunu önerince galiba doğru dedim.
Çünkü bir şekilde kilo vermem tamamen durdu.

Protein ağırlıklı beslenirsen tokluk hissin artar ama yağlı proteinlerde (fıstık ezmesi mükemmel bir seçim hem keto için de) daha fazla tokluk yaşarsın, ayrıca craving olmasın falan vb diyorsan hem metabolizma hızlanması hem iştah kontrolu (apt Control) için garcinia öneririm, ciddi bir şekilde iştah kesiyor ve metabolizman hızlanıyor. Yağ yakımında çok etkili tek sorunu idrar problemi yaşatıyor o yüzden kafein almamaya dikkat et. Hardline burner kullandım garcinia ve guarana ekstrelerinden dolayı müthiş bir enerji ve iştah kontrolü yaşadım. Guarana kafein alternatifidir tüm gün salınır ama yavaş salınır o yüzden bunu kullanırken kafein tüketmeyeceksin. Apt Control dediğim de iştah kontrolü onun bile supplementleri var supplementlerden bakabilirsin. Kilo kontrolü iştah kontrolü craving olmaması enerji ve yağ yakımı için vb için kesinlikle önerebileceğim Hardline burner + keto gitmen. Keto kas inşası için hiç güzel değil ama yağ yakımı ve definasyonda mükemmel seçim. Günlük aldığın makrolarda yağı proteinden fazla tutmaya çalış ketoda kalmak için. Tekrar konuya dönersek süt yerine kaymak kullan veya süt kreması oluyor. Karbonhidratı ıspanak gibi yüksek lifli düşük karblı sebzelerden alırsan ketoda kalırsın hem mineralleri de almış olursun. Multivitamin kesinlikle kullanman lazım keto biraz maaliyetlidir ama zihin dinginliği sakinlik kan şekeri kontrolü vb. bir sürü avantajı var. Uzun dönem yapılmaz zaten ketozise geçerken beyin seni çok zorluyor 2-3 gün geçiş sürecinde karb tüket diye. Keto güzeldir ketoda kalın, yola devam. (ketojenik diyet ile düşük karblı diyet aynı şey değildir ketozisde olduğunuzdan emin olursanız daha verimli sonuç alırsınız)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı