Kettle neden daha hızlı su ısıtır?

Su ısınırken enerjisini Kettle'ın malzemesine veriyor. Beraber ısınıyorlar yani. Bir fark yok aslında.

Kettleın malzemesi ısınıp suya ısı veriyor bayağı fark var ama birinde ısı kaynağı suya temas ediyor diğerinde ısı kayanğı aradaki iletkeni ısıtıp oradan ısı sağlıyor adamın deöeye çalıştığı bu.

Kettleın malzemesi ısınıp suya ısı veriyor bayağı fark var ama birinde ısı kaynağı suya temas ediyor diğerinde ısı kayanğı aradaki iletkeni ısıtıp oradan ısı sağlıyor adamın deöeye çalıştığı bu.
Malzemelerın ısı iletkenlik katsayıları farklı olabilir ancak işin temelini az önce anlattım. Isı akışı sıcaktan soğuğa doğrudur. Bu değişmez. Dolayısıyla o suyun enerjisi kettleın malzemesine geçecek. Böylece suyun ısısı azalacak. Bu ısı alışverişi iki malzemenin sıcaklıkları eşitleninceye kadar devam eder.

Kettle sıcaklığı direkt su ile direkt buluşturuyor, havaya gitmiyor. Enerji en efektif şekilde kullanılıyor. Ocakta gaz veya elektrik yardımıyla ısıtılırken sıcaklığı bir kısmı dışarıya gitmiş oluyor.

Tabii şu da var suyu ocakta doğalgaz ile ısıtmak kettle'ın tükettiği elektrikten daha ucuza geliyor, bir kısmı havaya gitse dahi.

Malzemelerın ısı iletkenlik katsayıları farklı olabilir ancak işin temelini az önce anlattım. Isı akışı sıcaktan soğuğa doğrudur. Bu değişmez. Dolayısıyla o suyun enerjisi kettleın malzemesine geçecek. Böylece suyun ısısı azalacak. Bu ısı alışverişi iki malzemenin sıcaklıkları eşitleninceye kadar devam eder.

Şimdi anladım ne demek istediğini.

Şimdi kimi kettle daha hızlı ısıtırken kimi kettle daha yavaş ısıtıyor. Tamamen malın kalitesine göre.

Kettledaki ısıtıcının gücüne bağlı sonuç olarak ama bir kettle zaten tencereden yavaş ısıtıyorsa gereksizdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı