Kext Kurulumu

Maykıl

Hectopat
Arkadaşlar kext nedir ve mac kurduktan sonra bu kext nasıl ve nereye göre yüklüyoruz. Driverlara göre ise ben nasıl kendi driverlarımın kextlerini nerden, nasıl ve doğru kextlerini yüklediğimi anlayabilirim.

DPCIManager yazılımıyla sistemde neler kurulmuş kurulmamış görebilirsin, Mac 'in araçları içinde Sistem bilgileri kısmı var sol da donanımlarınız görüp üzerlerine tıklayarak ayrıntılarını görebilirsiniz. Örneğin Grafikler/Ekranlar kısmında ekran kartı yüklenmemişsi No Kext Load veya ekran kartınızı 1 mb gibi birşey gösterebilir.
Kext yüklemeyle ilgili bir çok anlatım var Türkçe farklı uygulamalar bulunuyor bu konuda en kolay bulabileceğin şey bu biraz araştırabilirsin.

Kext, Kernel Extension demektir. Kernel, çekirdek demek. Extension da uzantı demek. Çekirdek uzantısı, Mac'te donanımların çalışmasını sağlayan, yani çekirdeğin donanımlarla iletişim kurmasını sağlayan sürücülerdir. Kısacası Kext = Sürücü.

Donanımlarına uygun Kext'leri arayıp bulman gerek. Bulduktan sonra da Kext Wizard ya da DPCIManager ile çok kolay bir biçimde yükleyebilirsin.

Teşekkürler arkadaşlar ama bunun otomatik yükleyicisi yokmu aynı driver sürücü bulup yükleyen programlar gibi.Ben tam olarak kendi dirverlarımın kextlerini bulamıyorum yakın olan kext sürücülerinide yüklüyorum ama hiçbir şey değişmiyor.Özellikle ses kext lazım bana sürücüsü bu '82801(ICH9 Family)HD Audio Controller' bunun kext linkini bi türlü bulamadım bana bulup link veya link adresini atarmısınız?

Öyle bir program olması mümkün mü? Sonuçta Hackintosh kuruyoruz. Apple zaten kendi bilgisayarları için bu işletim sistemini üretiyor. Zaten kext gönüllü insanlar yazıyor. Ses kartın için bunu deneyebilirsin.
VoodooHDA-v2.8.2.x64.ML.zip — Yandex.Disk

Mac kurulumunda acemi olduğum için böyle bir program varsa diye sordum,link için teşekkürler umarım bu defa olur.

Kext, Kernel Extension demektir. Kernel, çekirdek demek. Extension da uzantı demek. Çekirdek uzantısı, Mac'te donanımların çalışmasını sağlayan, yani çekirdeğin donanımlarla iletişim kurmasını sağlayan sürücülerdir. Kısacası Kext = Sürücü.

Donanımlarına uygun Kext'leri arayıp bulman gerek. Bulduktan sonra da Kext Wizard ya da DPCIManager ile çok kolay bir biçimde yükleyebilirsin.
Rehberde multibeast ile kuruyordunuz. Bu kext yükleme olayı farklı bir şey mi ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı