Çözüldü Keylogger virüsü temizleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

449822

Hectopat
Yaklaşık bundan 2 gün önce internet üzerinden bir dosya indirdim, bilgisayarıma virüs bulaştı. CPU %90'larda falan dolaşıyordu.
Ben de bu virüsten kurtulmak için bilgisayarıma format attım.

Format attıktan 2 gün sonra Discord hesabımdan arkadaşlarıma virüslü bir Steam linkini mesaj olarak göndermişler ama kimin gönderdiğine dair en ufak bir bilgim yok.
Arkadaşım bu linke tıklar tıklamaz Steam hesabını ve e-posta adresinin şifresini değiştirmişler.

Eğer benim bilgisayarımda keylogger varsa neden format attıktan sonra silinmedi? Nasıl silebilirim?
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sahte bir Steam scriptine bilgilerinizi girmiş olabilir misiniz?

Keylogger temizliği için ESET Scanner veya Hitman.Pro kullanabilirsiniz.

Virüs programı kullanmak yerine direkt format atsam sorunu kökten çözmüş olur muyum?
Teşekkürler.
Evet, biz kuruluma gerek kalmadan çözüm için araç önerisi sunduk. Boşuna formata gerek yok, fakat atacaksanız çözülür. Ek olarak şifrelerinizi kullanmadığınız bir şifre ile değiştirin.

Bu arada çözüm olarak hoşunuza gitti ise çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.

Format attıktan sonra Discord adresimden insanlara mesajlar gönderilmeye başladı.
Madem format kökten çözüyor neden böyle bir durumla karşılaştım hocam bir fikriniz var mı?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format attıktan sonra Discord adresimden insanlara mesajlar gönderilmeye başladı.
Madem format kökten çözüyor neden böyle bir durumla karşılaştım hocam bir fikriniz var mı?
Teşekkürler.

Diske bulaşmıştır o yüzden siz ilk tarama yapıp sonra format atın veya formata hiç gerek kalmayabilir.

Teşekkürler.
Aynı şifre kullanımı veya Discord hesabınıza kayıtlı şifrenizin paylaşımı sebebiyle hesabınızdan bot mesajlar atılmaya başlanmıştır.

dostum aynı bu şekilde mesajlar atıldı nedir neyin nesidir hiç bir fikrim yok nasıl temizlerim
Söylüyoruz ya, cihazınızda zararlı varsa Hitman.Pro ile silebilir veya dediğiniz gibi format atmak istiyorsanız atabilirsiniz. Farklı bir cihazdan da hesaplarınızın şifresini değiştirip 2FA açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…