C# Ki form modelini birbirine bağlamak

MrSelimmm

Hectopat
Merhaba, C#'ta bir kod yazıyorum ama iki tane form modelini birbirine bağlamam gerekiyor.
İlk form1'de giriş yapma kısmı var, giriş butonuna tıklanıldıktan sonra form2'ye yönlendirilmesi gerekiyor.
Kodum kısacası aşağıda ki gibi. Form1'i kapatmak istediğimde form2'yi açmadan kapatıyor.
Application.Exit(), this.Hide() gibi birkaç yol denedim ama nedense Form2 açılmıyor.
"Not: Kapatma kodları olmadan form2'ye yönlendiriliyor ama form1 açık kalıyor."

1704570283108.png

Hocam tüm kodları şunun ile değiştirip dener misiniz?
C#:
private void OpenApp()
{
            Form2 form2 = new Form2();
            form2.Show();
            this.Hide();
}
Merhaba, C#'ta bir kod yazıyorum ama iki tane form modelini birbirine bağlamam gerekiyor.
İlk form1'de giriş yapma kısmı var, giriş butonuna tıklanıldıktan sonra form2'ye yönlendirilmesi gerekiyor.
Kodum kısacası aşağıda ki gibi. Form1'i kapatmak istediğimde form2'yi açmadan kapatıyor.
Application.Exit(), this.Hide() gibi birkaç yol denedim ama nedense Form2 açılmıyor.
"Not: Kapatma kodları olmadan form2'ye yönlendiriliyor ama form1 açık kalıyor."

Eki Görüntüle 2076560

Hide çalışıyor olmalı. Ancak this.Hide()'ın bir problemi var. Bunu kullandığında Application.Exit() kullanmadığında uygulama tamamen kapanmıyor ve arka planda açık kalıyor. Form2'nin kapanma eventine Application.Exit eklemen lazım eğer Form2 kapanınca uygulama kapansın istiyorsan.

Main thread Form1'i çalıştırdığı için this.Close() derseniz komple uygulamayı kapatırsınız. Bu yüzden ana formu kapatmamanız lazım.

Tabii verdiğiniz kodlarda Form2'yi Form1'in çocuğu yaptığınız için Form1'i gizleyince o da gizleniyor.

frm2.Owner = this; satırını kaldırın,
this.Close(); yerine this.Hide(); kullanın.

Ayrıca gelişmiş kullanıcılar, formlar arası geçiş sisteminde lütfen böyle her seferinde yeni form örneği oluşturmayın. Bir tanesinin referansını tutun ve onu iletin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı