Kıbrıs'ta üniversite okunur mu?

res24

Hectopat
Daha fazla  
Olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Ev tutma konusu vs. aklınıza ne gelirse söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuzey Kibris'ta, 3-4 sene yasamis biri olarak ve buradaki universiteden mezun olmus biri olarak, kesinlikle uzak durulmasi taraftariyim.

Olumlu yanlari;
1. Turkiye'deki herhangi bir ozel okuldan dusuk yillik ucrete sahipler.
2. Dusuk puanlarla girilebiliyor.
3. Araba almak Turkiye'ye gore daha mumkun.

Olumsuz yanlari;
1. Hocalarinin yuzde 90'i bir ise yaramaz insanlar olacak yada seni sallamayan insanlar olacak, yuksek profilli olsalar bile. Sinif arkadaslarinin buyuk bir kismi da ayni sekilde. Eger muhendislik alanlarindan birinde okuyorsan, çan ile 25-30 alan adamlarin gectiklerine sahit olacaksin. (Okula ve bolume bagli degisir.)
2. Ev kiralari ve yurt kiralari yasadigin yere bagli olarak anlamsiz derecede pahali olacak. Lefke'de suan asagi yukari bir evin yillik kirasi 100-130 bin lira civarlarindan basliyor.
3. Evler berbat durumda. Lefkosa ve Lefke'de tutacagin cogu ogrenci evi dokuluyor. Dokulmeyen durumda olanlar da pahali.
4. Internet berbat. Ulke capinda cikacagin herhangi bir apartmanda, anlasmali olduklari bir saglayaci olacak ve o saglayici disinda kimseden internet alamayacaksin. 10-20 megabit internete 500 ila 1000 lira arasi bir ucret odeyeceksin saglayicina bagli olarak. 20 megabit uzeri internetleri de unut cunku ogrenci gecimiyle alinacak fiyatta seyler degiller. KYK'da kalirsan Comtech ile anlasmalilardi Lefke'de, diger ilcelerde nasil bilmiyorum. Bi ordan 16 mbps internet alabiliyorsun adanin ka lanina gore ucuza. O da KYK oldugu icin ucuz.
5. Okul ogrenci isleri genelde asla ulasilamaz durumda olacak ihtiyacin oldugunda.
6. Ada koca bir para tuzagindan ibaret. Lefkosa ve Lefke dokuluyor. Girne ve Magusa'da yasarsan belki biraz daha iyi bir hayat surme ihtimalin var ama, Lefkosa ve Lefke berbat durumda. Hele Lefke, sabah aksam lagim kokusundan kafayi yiyecegin bir yer.
7. Devlet daireleri de genelde keyfe keder calisir.

Bunlar benim burada gecirdigim surede edindigim gozlemlerim.

Son düzenleme:
Olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Ev tutma konusu vs. aklınıza ne gelirse söyler misiniz?
Olumlu yanı çok canlı hareketli ve tam öğrencilere hitap eden bir yer. 3 yıl çalıştım. Öğrenci olacak iseniz bence okulu girnede seçmelisiniz. Girne sahile kıyısı olan plajları otelleri ile mükemmel bir yer. Lefkoşayı Ankara gibi Girneyi İstanbul gibi düşünün. İnsaları genel olarak mütevazi. Olumsuz yönlere gelecek olursak aşırı pahalı bir yer. Kiralar bir maaş kadar,su problem. Su kıllanmak için kartla yükleme yapıyorsunuz. Duşluktan akan su el yıkama çeşmesinden akan sudan bile az. Yeme içme aşırı pahalı. Ulaşım pahalı. Ulaşımda sivil aracınız yoksa birçok yere yaya gidersiniz. Çünkü orada ülkemizdeki gibi her cadde her sokaktan toplu taşıma araçları geçmiyor. Küçük minübüsler var ve genelde yol üstünde indirirler,içeriye girmezler. Birikiminiz varsa kendi arabanızı alabilirsiniz. Araba fiyatları Türkiyeye göre oldukça ucuz. Çok ilginç ki motor fiyatları aşırı pahalı. Aklıma gelenler şu an için bunlar. 28 yaşındayım,yaklaşık 8 yıl öncesi Kıbrıs böyleydi. Şu an daha mı iyidir,daha mı kötüdür bilemem

35 yıl sonra siyasi havaya göre diplomanız iptal edilebilir.
deme paşam deme

Kuzey Kibris'ta, 3-4 sene yasamis biri olarak ve buradaki universiteden mezun olmus biri olarak, kesinlikle uzak durulmasi taraftariyim.

Olumlu yanlari;
1. Turkiye'deki herhangi bir ozel okuldan dusuk yillik ucrete sahipler.
2. Dusuk puanlarla girilebiliyor.
3. Araba almak Turkiye'ye gore daha mumkun.

Olumsuz yanlari;
1. Hocalarinin yuzde 90'i bir ise yaramaz insanlar olacak yada seni sallamayan insanlar olacak, yuksek profilli olsalar bile. Sinif arkadaslarinin buyuk bir kismi da ayni sekilde. Eger muhendislik alanlarindan birinde okuyorsan, çan ile 25-30 alan adamlarin gectiklerine sahit olacaksin. (Okula ve bolume bagli degisir.)
2. Ev kiralari ve yurt kiralari yasadigin yere bagli olarak anlamsiz derecede pahali olacak. Lefke'de suan asagi yukari bir evin yillik kirasi 100-130 bin lira civarlarindan basliyor.
3. Evler berbat durumda. Lefkosa ve Lefke'de tutacagin cogu ogrenci evi dokuluyor. Dokulmeyen durumda olanlar da pahali.
4. Internet berbat. Ulke capinda cikacagin herhangi bir apartmanda, anlasmali olduklari bir saglayaci olacak ve o saglayici disinda kimseden internet alamayacaksin. 10-20 megabit internete 500 ila 1000 lira arasi bir ucret odeyeceksin saglayicina bagli olarak. 20 megabit uzeri internetleri de unut cunku ogrenci gecimiyle alinacak fiyatta seyler degiller. KYK'da kalirsan Comtech ile anlasmalilardi Lefke'de, diger ilcelerde nasil bilmiyorum. Bi ordan 16 mbps internet alabiliyorsun adanin ka lanina gore ucuza. O da KYK oldugu icin ucuz.
5. Okul ogrenci isleri genelde asla ulasilamaz durumda olacak ihtiyacin oldugunda.
6. Ada koca bir para tuzagindan ibaret. Lefkosa ve Lefke dokuluyor. Girne ve Magusa'da yasarsan belki biraz daha iyi bir hayat surme ihtimalin var ama, Lefkosa ve Lefke berbat durumda. Hele Lefke, sabah aksam lagim kokusundan kafayi yiyecegin bir yer.
7. Devlet daireleri de genelde keyfe keder calisir.

Bunlar benim burada gecirdigim surede edindigim gozlemlerim.
soğudum :( allahım sen yardım et bana ya cok kotu hissediyorum yoksa kıbrısı dusunmem bile

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı