KickBoks zorlukları

allevv

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Boksla kickboks arasında çok kalmıştım ama en son kickboksa karar verdim. Başlamadan önce zorluklarını yani dej avantajlarını anlatibilir misiniz. Bütün zorluklarıyla.

İlk diyeceğim, azimli ol. Kick boks falan fark etmez, spora başlıyorsun ve kas ağrısı çekeceksin. Gerekirse sadece antrenörünle çalış özel ders olarak, gerekirse direkt olarak kursta öğren gerektiğinde sopa yersin bu garanti. Dayanıklılığın ve reflekslerin zamanla artacak, bunu kendin de fark edeceksin. İlk başta yumrukların bile iyi olmayabilir bacaklara henüz girmiyorum bile ayrıca yumruk atarken bacağını, vücudunu iyi kombine edemediğin de olabilir sadece hareketleri doğru kavra ve doğru yapmaya çabala, zamanla çalışa çalışa fark ediyorsun ki hareketlerin oturuyor, reflekslerin ve dayanıklılığın artıyor. Boks, kick boks fark etmez hiç bir şey sadece ringte öğrendiklerinle kalmayacak ve ring dışında da ciddi çalışmalar yapacaksınız ve çok yorulacağın zamanlar olacak pes etme. Bu arada güçlü olmana gerek yok zamanla güçleniyorsun ve kas kütlen artıyor zaten. Bu arada profesyonel antrenör olan birisi değilim, sadece epey zamandır uğraştığım bir spor ve kendi tecrübelerimden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum ve benim gelişim sürecim bu şekilde ilerledi buna göre yorum yapıyorum belki buralarda 10 yıldır, 15 yıldır ya da daha fazla zamandır uğraşan bir hocamız vardır o da bir şeyler yazar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı