Kickboksa ek ne yapılabilir?

Kickboksa başladım. Haftada 3 gün 2 saat gidiyorum. Başlamadan önce 30 dakika kadar sağlam bir ısınma-karın egzersizi gibi bir şey yapıyoruz. Ardından antrenmana geçiyoruz. Bazen bulantıdan tamamlayamayacak kadar yorucu oluyor ama vücudum da şekillensin istiyorum.

Hocayla konuştuğumda ağırlığa hiç dokunma bile dedi(Yatıp henüz nizami 10 şınav çekemem 105 kiloyum. Yağ oranım %29)
Bu noktada kalan 4 gün ne yapabilirim? Ya da yapmalı mıyım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
İp atlama, şınav, mekik, kardiyo vs. yapsam nasıl olur?

Selam, lisede 2 yil amator ligde Muay Thai yaptim. Offday'lerinde genel olarak kardiyo yaparsan yag yakimini hizlandirabilirsin. IP atlamak direncini cok gelistirir, patlayici kuvvetini arttirir. Nefesten tukenene kadar kosmaya calis, isinma hareketlerini asla ve asla ihmal etme. Fazlaca golge boksu yap. Ve lapayla calisabilecegin bir antrenman arkadasi bulabilirsen inanilmaz faydali olur.

Selam, lisede 2 yil amator ligde Muay Thai yaptim. Offday'lerinde genel olarak kardiyo yaparsan yag yakimini hizlandirabilirsin. IP atlamak direncini cok gelistirir, patlayici kuvvetini arttirir. Nefesten tukenene kadar kosmaya calis, isinma hareketlerini asla ve asla ihmal etme. Fazlaca golge boksu yap. Ve lapayla calisabilecegin bir antrenman arkadasi bulabilirsen inanilmaz faydali olur.
Bahsettiğim 2 saat öyle geçiyor zaten.
30 dakika ısınma gibi oluyor. Kalan sürenin yarısında ben lapa tutuyorum diğer kısmında karşımdaki lapa tutuyor ben vuruyorum.
Hocayla konuştum ama maalesef bahsettiğim 2 saat dışı salona gidemiyorum. Maçlara çıkanlar ve hocanın özel ders verdiği öğrenciler oluyor.
Yani esasında torbayla neredeyse hiç çalışmamış oluyorum.
Bu noktada kalan 3 günü nasıl değerlendirebilirim?
Ben de ip, koşu, mekik, şınav falan düşündüm ama emin olamadım nasıl olur.

Bahsettiğim 2 saat öyle geçiyor zaten.
30 dakika ısınma gibi oluyor. Kalan sürenin yarısında ben lapa tutuyorum diğer kısmında karşımdaki lapa tutuyor ben vuruyorum.
Hocayla konuştum ama maalesef bahsettiğim 2 saat dışı salona gidemiyorum. Maçlara çıkanlar ve hocanın özel ders verdiği öğrenciler oluyor.
Yani esasında torbayla neredeyse hiç çalışmamış oluyorum.
Bu noktada kalan 3 günü nasıl değerlendirebilirim?
Ben de IP, koşu, mekik, şınav falan düşündüm ama emin olamadım nasıl olur?

HM, torbaya erisememen kotu olmus biraz. O halde golge boksu gercekten isine cok yarayacaktir. Baslarda saçma gelebilir, napiyorum ben diyebilirsin fakat bir sure sonra cok hosuna gidecektir. IP ve kosu kondisyon icin olmazsa olmaz. Isınma yaparken mekik ve sinav ekleyebilirsin cok olmayacak sekilde. Ama onceligin kardiyo ve kondisyonunu gelistirmek olsun sahsen.

HM, torbaya erisememen kotu olmus biraz. O halde golge boksu gercekten isine cok yarayacaktir. Baslarda saçma gelebilir, napiyorum ben diyebilirsin fakat bir sure sonra cok hosuna gidecektir. IP ve kosu kondisyon icin olmazsa olmaz. Isınma yaparken mekik ve sinav ekleyebilirsin cok olmayacak sekilde. Ama onceligin kardiyo ve kondisyonunu gelistirmek olsun sahsen.
Napıyorum ben'den ziyade yaptığım şey kötü görünüyor. Yani dışarıda izleken güzel ama kendim yaparken çok yeni olduğum için mi bilmiyorum yapamıyorum gibi geliyor.

Napıyorum Ben'den ziyade yaptığım şey kötü görünüyor. Yani dışarıda izleken güzel ama kendim yaparken çok yeni olduğum için mi bilmiyorum yapamıyorum gibi geliyor.

Olsun kotu gorunsun. Zaten baslarda evde yapmani oneririm. Mesela kicbox maclarini izleyip basit kombinasyonlari deneyebilirsin. Hem daha anlamli gozukur yaparken. Baslarda yapamaman da cok normal, ileride emin ol yaptigin şey dans ediyormuscasina estetik gozukecek.

Olsun kotu gorunsun. Zaten baslarda evde yapmani oneririm. Mesela kicbox maclarini izleyip basit kombinasyonlari deneyebilirsin. Hem daha anlamli gozukur yaparken. Baslarda yapamaman da cok normal, ileride emin ol yaptigin şey dans ediyormuscasina estetik gozukecek.
Teşekkür ediyorum. Son olarak kalan 4 günde bu yaptığım gölge boksu, ip atlama gibi şeyleri 4 günde de yapayım mı?
Fitness yaparken kasların dinlenmesi gerekiyordu, bunda da benzer durumlar var mı yoksa her gün yapmak sıkıntı çıkarmaz mı?

Teşekkür ediyorum. Son olarak kalan 4 günde bu yaptığım gölge boksu, IP atlama gibi şeyleri 4 günde de yapayım mı?
Fitness yaparken kasların dinlenmesi gerekiyordu, bunda da benzer durumlar var mı yoksa her gün yapmak sıkıntı çıkarmaz mı?

Ne demek. Golge boksunu hayat rutininin icine alabilirsin. Cok yormaz zaten, teknik arttirir ve eglenceli bir şey. Kalan kardiyo egzersizlerinin agrisi genelde bacaklarina vuracaktir. Bacaklarinda agri hissetmezsen, her gun yapabilirsin. Bacaklarina agri vurursa 1 gun arayla yaparsin, alistiktan sonra her Gun'e cekersin. Ayrica eve slip bag alirsan o da teknigini cok arttirir, fazla yormayan ve olmazsa olmazlardan bir ekipmandir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı