Kick'te bağış üzerinden vergi ödenir mi?

Utinax

Kilopat
Arkadaşlar Kick'te yayın açmaya başladım. Bir site üzerinden (örneğin BNG) bağış almak Türkiye'de vergiye tabii mi? Veya abonelik özelliğini açsam mesela bir vergi ödemem gerekiyor mu? Bağ-Kur mevzusu falan var ama tam bilmiyorum, birisi anlatırsa çok sevinirim. Araştırdım ama net bir bilgi bulamadım.

Tam olarak ne yapmam gerekiyor peki? Aylık bağ-kur ödemem gerekiyor mu?

Hocam bağ-kur ne alaka onu anlamadım bağ kur genellikle şirket kimin üzerine kayıtlı ise o maaşı alıyor ve primi devlet yatıyor onun dışında vergiyi büyük ihtimalle komisyon olarak Kick alabilir ama vergi söz konusumu bilemiyorum.

Hocam bağ-kur ne alaka onu anlamadım bağ kur genellikle şirket kimin üzerine kayıtlı ise o maaşı alıyor ve primi devlet yatıyor onun dışında vergiyi büyük ihtimalle komisyon olarak Kick alabilir ama vergi söz konusumu bilemiyorum.
Hocam bağış almaya başlayınca aylık bağ-kur ödemek gerekiyormuş diye duydum eğer sigortalı bir işte çalışmıyorsak. O yüzden soruyorum. Bi de %15'lik bi vergi kesintisi mevzusu var onu biliyorum ama onun dışında bir şey ödemem gerekiyor mu bilmiyorum.

Hocam bağış almaya başlayınca aylık bağ-kur ödemek gerekiyormuş diye duydum eğer sigortalı bir işte çalışmıyorsak. O yüzden soruyorum. Bir de %15'lik bir vergi kesintisi mevzusu var onu biliyorum ama onun dışında bir şey ödemem gerekiyor mu bilmiyorum.

Pardon hocam kafama geldi bir anda yazdım dediğiniz doğrudur kusura bakmayın ilçenizdeki ya da ildeki vergi dairesine uğramanız lazım sanırım oradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz onun dışında reşit misiniz?

Pardon hocam kafama geldi bir anda yazdım dediğiniz doğrudur kusura bakmayın ilçenizdeki ya da ildeki vergi dairesine uğramanız lazım sanırım oradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz onun dışında reşit misiniz?

Bir de hocam Kick destek ekibine danışın çünkü belge çıkartıp banka hesabı ve çok karışık işler var sizin için zor yani.

Bir de hocam Kick destek ekibine danışın çünkü belge çıkartıp banka hesabı ve çok karışık işler var sizin için zor yani.
Evet hocam reşitim. Sağolun.

Tam olarak ne yapmam gerekiyor peki? Aylık bağ-kur ödemem gerekiyor mu?
Vergi dairesine gidip içerik üreticisi vergi programına dahil oluyorsun. Bunda bağkur muhasebeci derdi falan yok, sana belge verecekler. Onunla gidip bankadan ayrı bir hesap açıyorsun. Kick ve bynogame'e de iban olarak o hesabın ibanını yazıyorsun. Hesabına yatan paradan otomatik olarak en son %15 vergiydi, belki artmıştır. Otomatik vergiyi çekiyor.

Vergi dairesine gidip içerik üreticisi vergi programına dahil oluyorsun. Bunda bağkur muhasebeci derdi falan yok, sana belge verecekler. Onunla gidip bankadan ayrı bir hesap açıyorsun. Kick ve bynogame'e de iban olarak o hesabın ibanını yazıyorsun. Hesabına yatan paradan otomatik olarak en son %15 vergiydi, belki artmıştır. Otomatik vergiyi çekiyor.
Hocam internette araştırdığımda bağ-kur ödenmesi gerektiği yazıyor. Birkaç video izledim bununla ilgili, onlarda da bu içerik üreticisi istisna belgesi alındıktan sonra adımıza bağ-kur başlatıldığını söylüyor. Bağ-kur olmadığına dair net bir bilgi var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı