Kıl dönmesi ameliyatı süreci

LordxVader

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
2.643
Çözümler
24
Pazartesi gününe ameliyat tarihi verildi ve ameliyatı olacağım. Kan tahlili ve pcr testi de verdim. Açık ameliyat olacakmışım ve doktor ameliyat olduğun gün taburcu olabilirsin dedi. Deneyimli hocalarımın verebileceği tavsiyelere açığım. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim pazartesi günü ameliyattan sonra konuyu güncellerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de geçen hafta salı ameliyat oldum şuan yatıyorum haftaya da inşallah dikişlerim çıkacak. Sanırım ben kapalı olmuştum o yüzden pek yardımcı olabileceğimi sanmıyorum ama kısaca rahat olun hocam zaten bir şey hissetmiyorsunuz ameliyat sonrası önemli zaten ameliyat sonrası doktorun ve hemşirelerin dediklerini eksiksiz yerine getirin gerisi kolay. Geçmiş olsun.
 
Ben de geçen hafta salı ameliyat oldum şuan yatıyorum haftaya da inşallah dikişlerim çıkacak. Sanırım ben kapalı olmuştum o yüzden pek yardımcı olabileceğimi sanmıyorum ama kısaca rahat olun hocam zaten bir şey hissetmiyorsunuz ameliyat sonrası önemli zaten ameliyat sonrası doktorun ve hemşirelerin dediklerini eksiksiz yerine getirin gerisi kolay. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.

Allah kimseye daha büyük dert vermesin. Ameliyatı hemen olup kurtulmak istiyorum.
Evet aradan uzun bir süre geçti ve bu konuyu güncellemediğim aklıma geldi.

Daha önceden de belirttiğim gibi açık ameliyat oldum ve dikiş falan da atılmadı. Doktor, ameliyat bölgesinin zamanla kendiliğinden dolup eski haline geleceğini ve her gün pansuman yaptırmamız gerektiğini söyledi. İlk günlerde canım acıyordu otururken ve yatarken sıkıntı çekiyordum ve 1 haftada bu sorunların büyük çoğunluğu bitti.

Ameliyatı olalı 22 gün oluyor ve yara kapanmaya çok yakın. Her akşam pansumana gittik ayrıca gerçekten o yara deliği kendiliğinden doldu. Eskiden sırt üstü de yatamıyordum şimdi yatabiliyorum, uzun süre oturursam akıntı oluyordu artık olmuyor. Neredeyse normale döndüm diyebilirim ama az kaldı. En son doktor kontrolüne 1 hafta önce gittim ve her şeyin normal olduğunu, 15-20 gün sonra tekrar gelmemi söyledi. Büyük ihtimalle doktora tekrar gidene kadar yara kapanacak öyle umut ediyorum.

Açık ameliyat çok önerilmiyor ama tekrarlama ihtimali daha düşükmüş. Bir de süreç hızlı geçip çok sıkıntı çekmediğim için memnunum olduğum ameliyattan.

Eğer sizde bu sorunu yaşıyorsanız zaman kaybetmeden bir doktora başvurun ve ameliyatınızı olup kurtulun dostlar.
 
Son düzenleme:
@LordxVader Hocam geçmiş olsun umarım iyileşmişsinizdir bir sorun sıkıntı var mı? 1 aydır aklımdaydınız bir geçmiş olsun bile diyemedim banım anca bitti :(
Çok teşekkür ederim hocam. Herhangi bir sıkıntı yok çok şükür. Her gün düzenli olarak pansumama gidiyoruz ve dün hemşire yara kapanmak üzere dedi. Umarım sonraki doktor kontrolüne kadar kapanır ve günlük pansumandan kurtulurum.

İlk hafta oturup kalkarken sıkıntı oluyordu canım acıyordu, sırt üstü yatarsam kanama falan oluyordu ancak şuan hiçbir sıkıntım yok. Rahat rahat oturup kalkabiliyorum ve yatabiliyorum. Tek sorun sürekli arkamda bandaj olması. Ona da yapacak bir şey yok artık 1 ayda alıştım.
 
Son durum nedir hocam umarım iyileşmişsinizdir.
@LordxVader
Hocam 2 gün önce pansumana gittiğimde hemşire artık pansumana gerek kalmadığını söyledi. Sadece o bölgenin terlememesi gerektiğini söyledi o yüzden normal bir gazlı bez duruyor, gün içinde değiştiriyorum. Birkaç gün daha böyle devam edecek yani doktora gidene kadar.
 
Arkadaşlar ben flep yöntemiyle kapalı ameliyat oldum. Ameliyat olalı 16 gün oluyor. Kıl dönmesi orta seviyeymiş ve büyükmüş. Doktor hasarlı dokuyu çıkarıp yanlardan destek alarak yarayı dikmiş. Bugün dikişi aldırdım ve yara hala kapanmamış. Kuyruk sokumunun başlangıcı iyi lakin aşağı doğru olan makat arası denilen bölge nemli olduğu için yaranın kaynaması maalesef pek iyi gerçekleşmemiş. Şu an günaşırı olan pansumanı, günlük pansumana çevirdim. Şu ana kadar ne oturdum ne de sırt üstü yattım. Tuvalet konusuna gelirsek de, klozet kullandım çok sıkıntı olmadı. Size tavsiyem ameliyat olmaktan korkmayın sadece ameliyat sonrası çok zorlu bir süreç oluyor ama insan 1-2 günde alışıyor. Ben ilk gün hariç hiç yüzüstü yatmadım sürekli yan yattım belki bu yüzden iyileşme sürecim uzadı. İltihap veya benzeri bir şey yok. Krem falan da kullanmadım. İltihap akıntısı 13. güne kadar sürdü ve bu süre boyunca antibiyotik kullandım.
 

Geri
Yukarı