Kilo aldıran yiyecekler

• Konuyu başlatan Lorex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.926

Lorex

Decapat
Arkadaşlar yaşıma ve boyuma göre biraz zayıfim (1.82 boy 55 kilo yaş 18) kan grubum 0rh+ sanırım onemliymis kan grubu. Kilo almak için ne yemeliyim arkadaşlar ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenli beslenme kilo aldırır, yüksek karbonhidrat içerikli şeyler yiyebilirsin. Bunun yanında düzenli hareket ve spor yapmanı öneririm. Yoksa yağlanma olabilir vücudunda. Sabah kahvaltını güzelce yap. Çünkü gece acıkıyor vücut, proteine ihtiyacı var enerjiye ihtiyacı var. Yumurta, ekmek, zeytin ve süt gibi gıdalarla kahvaltıdan sonra ara öğün 10.30 gibi bir avuç fıstık, fındık antep fıstığı felan yiyebilirsin. Öğlen yemeğinde kuru fasulye pilav yada tavuk pilav yiyebilirsin. Ondan sonra ki ara öğünde kakaolu süt ve yer fıstığı felan. Bunlar benim spor yaptığım zamandaki yediklerim. 18 kilo aldım sayesinde. :D Sadece bol bol yemen lazım. Burger'den uzak dur sağlıksız yiyeceklerden falan uzak dur. Cips çikolata gibi. Öğünleri düzenli ve sağlam yapmalısın.

Zamanın var ise spora başlayıp hocanın verdiği beslenme listesine uymanı tavsiye ederim. Bilinçsizce kilo almaya çalışırsan yarardan çok zarar verirsin vücuduna. Zaten zamanla bilgi sahibi olacaksın kendi beslenme programını kendin yapacaksın.

Spora başla bende senin boyda ve kilodaydım 5 ayda 6 kilo anca alabildim benim için bir mucize. Ek olarak karbonhidrat tozu alabilirsin destek olması için.

sağlıklı ve düzenli yemek yemen gerekiyor her sabah 9 da kalk düzgünce kahvaltını yap kahvaltıda nutella ve türevi çikolata kremalarından uzak dur illa tatlı birşey istiyorsan bal ye tereyağı mutlaka ye en az 2 adet yumurta ye öğlen salata yada yağsız makarna falan ye ton balığıda olur bunları düzenli yaparsan 1-2 aya en az 3-5 kilo alırsın benim arkadaşım vücut geliştirmek için kilo alıyor bunların hepsini uyguluyor işe yarıyor

Sağlıklı kilo almak ve devam etmek için düzenli beslenme şart. Diyetisyene gidip belli bir diyet listesiyle karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenip kendine bu düzeni oturtmalısın.

Prof Dr. Canan Karatay'ın "siz, pilavla, makarnayla bile ekmeği yersiniz" içerlemesine, kafamıza kafamıza vurmasına inat aynen bu şekilde davranarak.. Şaka şaka :)

Düzenli ve dengeli beslenme, spor, zamanında yatıp-kalkma, stresten uzak kalıp zayıflama diyetindekilerin yaptığını yapmazsanız rahatça kilo alırsınız. Et, süt, yumurta mutlaka eksik olmamalı, karbonhidrat değeri yüksek pirinç pilavı, makarna, bulgur pilavı yanında etle birleşiyorsa mutlaka kilo aldırır, etli börekler bolca yenirse kilo aldırır, makarnayla köfte birlikte yenirse yine kilo aldırır, yani yalnız başına hamur işi kete, poğaça, vb. değil etle birleşen hamur işi türevlerinin tümü garantili olarak kilo aldırır, hazır kola, meyve suları çok sağlıklı içecekler olmamasına rağmen içerdikleri şeker açısından kalorisi çok yüksek oldukları için fazla içilirse yine kilo aldırır.Ama hepsinden de önemlisi gamsız (rahat) olmak insana kilo aldırır, yani sadece yemek tekviiyesiyle değil, ruhen veya zihinsel rahatlık (dinginlik) veya mutluluk da şarttır kilo alabilmek için. Yediklerinizin yaraması için sevdiklerinizin size: "yediklerin sana yarasın" sözü bu nedenle hiç boşa söylenilmemiş olan bir sözdür. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı