Kilo alımı duran birisi ne yapmalı?

dervisgozel

Hectopat
Yer
Adıyaman
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Ekran kartı: RTX 4070 Super
Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır spor yapıyorum ve 59 kilodan 66 kiloya çıktım. Bazen 69 görüp geri düşüyorum. Boyum 185. ne yapmam gerek? Yardım edin.

Kilo alma ve vermenin tek gerçek formülü kalori açığı veya fazlasıdır. Geri kalanlar destek unsurlarıdır. 4 senede 53 kilodan 84 kiloya çıktım düzensiz yaşamla beraber biraz uzun sürdü süreç. Boy 186. böyle tıkandığım zamanlarda kardiyoyu arttırdım vücudumun enerji ihtiyacını arttırmaya çalıştım daha çok yemeye başladım yemeği kesmeden kardiyoyu tekrar minimuma indirip ağırlık çalışmasına önem verdim tekrar kilo alma sürecine girdim.

Kilo alma ve vermenin tek gerçek formülü kalori açığı veya fazlasıdır. Geri kalanlar destek unsurlarıdır. 4 senede 53 kilodan 84 kiloya çıktım düzensiz yaşamla beraber biraz uzun sürdü süreç. Boy 186. böyle tıkandığım zamanlarda kardiyoyu arttırdım vücudumun enerji ihtiyacını arttırmaya çalıştım daha çok yemeye başladım yemeği kesmeden kardiyoyu tekrar minimuma indirim ağırlık çalışmasına önem verdim tekrar kilo alma sürecine girdim.
Sanırım biraz da ciddiyetimi yitirdim bu konuda. Çünkü aldığım kilonun %70ini 10 günde aldım neredeyse.

Sanırım biraz da ciddiyetimi yitirdim bu konuda. Çünkü aldığım kilonun %70ini 10 günde aldım neredeyse.
O biraz sıkıntı, benim ciddiyetimi yitirme lüksüm hiç olmadı son zamanlara kadar. Program üzerinden günlük kalorini hesapla, baktın ortalamanın altında kalori almışsın git hemen bir şeyler ye motivasyonla hareket edersen tutarsızlık olabilir böyle. Disiplinin devreye girmesi lazım. 3 ayda gayet güzel kilo almışsın helal.

Günde 2 paket yemeyi bile göze alıyordum geçen günlerde. Bir de kahvaltıyı adamakıllı yapamıyorum ya bunu nasıl çözebilirim?

Öncelikle o kadar abartmana gerek yok. Kas kütlesi koyarken bir süreç içerisinde bunu ek gıda olarak tüket. O kadar fazla yersen zaten enerji depoların doluyken yediğin zaman yağa dönüşecek ve aşırı bir anlamı kalmayacak. Sürece yayarsan bunu hem kas kütlesi daha fazla koyarsın hem enerjik olursun hem de normal bir şekilde yağlanarak kilo alırsın. Kahvaltı için pirinçunu alıp akşamdan hazırlayıp içine muz kakao ve fıstık ezmesi gibi şeyler katıp dolaba atabilirsin. Yanına da keyfine göre yumurta yiyebilirsin. Sabah veya idmandan önce de gömersin.

Bu aroma gerçekten lezzetli tavsiye edebilirim.

Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır spor yapıyorum ve 59 kilodan 66 kiloya çıktım. Bazen 69 görüp geri düşüyorum. Boyum 185. ne yapmam gerek? Yardım edin.
Yapabileceğin en kötü şey kiloya takıntı yapmak. 175 boyunda 68 kiloda takılı kalmıştım sırf kilo takıntım olduğu için 73 kiloya kadar her gün +1k kalorilik cicibebe süt shake ile çıktım. Ne oldu %18.5 yağ oranlarını gördüm hacim olarak büyüdüm fakat yağ oranım oldukça arttı. Sonra yaz geldi karın kaslarımın görünmesini istedim bir de aldığım yağları yakmaya uğraştım şuan plaj fiziğine %11 yağ oranlarında 67 kiloda ulaştım. Sonuç olarak takıntım yüzünden boş yere zaman kaybettim. Sana tavsiyem +400 kalori fazlasıyla yağlanmadan, kilo alımını sürece yayarak kilo almaya çalışman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı