@bbiwy hocam vallahi yeğeninizin ne buluyorsa yemesi gerek açıkçası 20-25 kilo alması lazım iyi gözükmesi için. Bunun dışında haftada kaç gün antrenman yapacağı önemli altı gün hakkını veririm diyorsa split tek tek yapsın. Diğer türlü üst vücut alt vücut yapsin diyebilirim. Bunun dışında kilo alırken proteini falan da düzgün alsın.
Ek olarak kreatin falan da kullanılabilir daha hacimli gösteriyor.
Kasların kreatine de ihtiyaci var.
haftada 2 gün bacak günü çok yorar spordan soğur. Üstelik bir günde hem squad hem leg press yapıyor. Bir günde İkisinden birini seçip onun yerine leg extension koyarsanız daha iyi olur. Arka bacak benim tecrübeme göre cabuk yoruluyor iki harekete dayanamaya bilir bence bir tanesini 4 set yapsın. Mümkünse yatarak curl yaptığımız değil oturarak aşağı ittigimiz olursa daha verimli olur.Beslenme konusunda problemi yok gibi. 3000 kaloriye yakın bir beslenme programı hazırladı. Makrolarını düzenli karşılayacak.
Altı günlük bir push pull legs programı hazırlamayı düşündük fakat sonradan istemedi, yoğun geleceğini düşündü. Biz de bu yüzden şimdilik upper/lower düşünüyoruz. Upper günlerinde kol bölgesi için yeterince hareket olmadığından da +1 ekstra gün eklemek istiyoruz.
Programımız şu anda şu şekilde, Notion üzerinden hazırladık:
Upper Day:
Eki Görüntüle 1992255
Lower Day: (Kalfleri önemsemiyor, ancak bel bölgesi çok zayıf, sürekli bilgisayar başında oturuyor. Bu yüzden iki adet bel bölgesine yönelik hareket ekledik.)
Eki Görüntüle 1992259
Bu da ekstra kol günümüz.
Eki Görüntüle 1992260
Haftalık set, frekans, hareket sayısı vs. faktörleri Dr. Mike Israetel rumuzlu bir kişinin hipertrofi açısından uygun verileri barındırdığı bir tablosundan yararlandık. Bu tabloyu Reddit'ten bulabilirsiniz. Önerileriniz varsa bekliyoruz.
Göğüs için haftada 2 gün Bench press yerine bir gününde dips yapabilir. Peck deck fly yerine cable crossover deneyebilir. Eğer 3 harekete cikabilirse incline dumbell press koyabilir. Overhead pressi dumbelle yapsa bence daha iyi olur. Onun dışında biceps için daha iyi hareketler var ama o uygulayanin verimine göre değişir zamanla görüp değiştirir.Beslenme konusunda problemi yok gibi. 3000 kaloriye yakın bir beslenme programı hazırladı. Makrolarını düzenli karşılayacak.
Altı günlük bir push pull legs programı hazırlamayı düşündük fakat sonradan istemedi, yoğun geleceğini düşündü. Biz de bu yüzden şimdilik upper/lower düşünüyoruz. Upper günlerinde kol bölgesi için yeterince hareket olmadığından da +1 ekstra gün eklemek istiyoruz.
Programımız şu anda şu şekilde, Notion üzerinden hazırladık:
Upper Day:
Eki Görüntüle 1992255
Lower Day: (Kalfleri önemsemiyor, ancak bel bölgesi çok zayıf, sürekli bilgisayar başında oturuyor. Bu yüzden iki adet bel bölgesine yönelik hareket ekledik.)
Eki Görüntüle 1992259
Bu da ekstra kol günümüz.
Eki Görüntüle 1992260
Haftalık set, frekans, hareket sayısı vs. faktörleri Dr. Mike Israetel rumuzlu bir kişinin hipertrofi açısından uygun verileri barındırdığı bir tablosundan yararlandık. Bu tabloyu Reddit'ten bulabilirsiniz. Önerileriniz varsa bekliyoruz.
Haftada 2 gün bacak günü çok yorar spordan soğur. Üstelik bir günde hem Squad hem leg press yapıyor. Bir günde İkisinden birini seçip onun yerine leg extension koyarsanız daha iyi olur. Arka bacak benim tecrübeme göre cabuk yoruluyor iki harekete dayanamayabilir bence bir tanesini 4 set yapsın.
Göğüs için haftada 2 gün Bench press yerine bir gününde dips yapabilir.
Eğer 3 harekete cikabilirse incline dumbell press koyabilir.
Overhead pressi dumbelle yapsa bence daha iyi olur.
Mümkünse yatarak curl yaptığımız değil oturarak aşağı ittigimiz olursa daha verimli olur.
squad ve leg press çok enerji isteyen hareketler o yüzden dedim öyle bir de haftada 2 kere vermişsiniz onun bacakları toparlanamaz. Dips için alet var ondan varsa onda yapsın.Benim bildiğim Leg Press, Leg Extension gibi daha çok ön bacak odaklı bir hareket. Squat'ın birleşik olduğunu hesaba katarsan ön bacak için iki hareket var. Arka bacak için de aynı şekil Leg Curl + Squat yine iki hareket etmiyor mu?
Kolları çok zayıf, dips yapamadığını söyledi.
Antrenmanın genel volume fazla oluyor o zaman. Daha fazla hareket ekleyemeyiz. Bench Press gibi bir birleşik hareket ve bir izole fly hareketi yeterli olur diye düşündüm.
Göğüs zaten sanıldığının aksine tek bir kas. Sadece hareketlere göre fiberlerin kasıldığı noktalar farklı, ancak yeğenim zaten zayıf olduğundan bu iki hareketin tüm göğüs kaslarındaki fiberlere yeteceğini düşünmekteyim.
Normalde sadece omuz için doğru fakat Core stabilizasyonu kurması için OHP yapmasını tavsiye ettim.
Evet bu makineyi kullanacak.
Squad ve leg press çok enerji isteyen hareketler o yüzden dedim öyle bir de haftada 2 kere vermişsiniz onun bacakları toparlanamaz. Dips için alet var ondan varsa onda yapsın.
Siz bilirsiniz de çocuk hafif çalışmıştır büyük ihtimal.Ben şunu fark ettim ki yeğenim gibi insanların bacakları nedense daha dayanıklı oluyor. 3x5 Ağırsağlam Squat, 4x8 tekrar Leg Press attım bacağıma hiçbir şey olmadı diyor. (Hamlık dönemini geçti) Koşucular falan da böyle.
Haftada 2 kere, 3 gün recovery süresi var. Bence yeterli diye düşünüyorum.