Kilo almak için protein tozu kullanılabilir mi?

Efee35

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi akşamlar arkadaşlar şu an 1.78 boyunda 57 kiloyum 2008 doğumluyum. 16 yaşında kırmızı et yemeyi pek sevmediğim için protein alarak kilo alamıyorum. Tavuk vs. tüketmeme rağmen yeterli kiloyu alamıyorum. Alternatif olarak günde 1 veya 2 kez süt ile protein tozu kullanmam spor yapmadığım halde kilo aldırabilir mi bana? Bunun herhangi bir zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Kilo almanı saglayacak olan protein degil karbonhidrattir.

Protein ihtiyacini tavuk gogsunden karsilayabilirsin. Kilo alimi icinde bol bol pirinc ve makarna tuketebilirsin.

Yaktigindan daha fazla kalori alirsan kilo alirsin.

Fitnessa gittiginde kardiyo yapiyorsan onu birak, sadece agirlik calis.

Kilo alimi icin isin %99u beslenme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Protein tozunun kilo almana etki edeceğini sanmıyorum.

Çünkü protein tozu öğün değil takviyedir. Kilo almak için de öğün yemen yani yüksek kalorili beslenmen lazım.

Atıyorum günde kilona göre 120 Gr protein alman lazım. Bu günlük ihtiyaçtır. Kilo almak için bunu 200 e çıkardın diyelim yani daha çok kalori alacaksın.

200 Gr protein aşağı yukarı 700-800 kalori filandır. ( Rakamlar Google dan alıntı )

Her gün 200gr proteini toz olarak alman sence ne kadar akla mantığa uygun? Sürekli ölçü kaşığı elinde shake yapıp duracak mısın ? :)

Tek amacın kilo almaksa ve aldığın kilonun sağlıklı olup olmadığı ile ilgilenmiyorsan karbonhidrat ağırlıklı beslen. Yağ ve şeker en yakın dostun olsun. Çikolata cips vs.

Çikolata cips gibi şeyler yiyemem dersen de pirinç ve makarnaya aban.

Protein ihtiyacini tavuk gogsunden karsilayabilirsin. Kilo alimi icinde bol bol pirinc ve makarna tuketebilirsin.

Hocam günlük hayatta pilav ve makarna zaten tüketiyorum fakat artıracağım tüketimimi ben alternatif olarak da protein tozu kullansam nasıl olur diye sormuştum fakat gerek yok sanırım onun yerine keçiboynuzu pekmezi tüketsem daha sağlıklı olur sanırım.

Protein tozunun kilo almana etki edeceğini sanmıyorum.

Çünkü protein tozu öğün değil takviyedir. Kilo almak için de öğün yemen yani yüksek kalorili beslenmen lazım.

Atıyorum günde kilona göre 120 gr protein alman lazım. Bu günlük ihtiyaçtır. Kilo almak için bunu 200'e çıkardın diyelim yani daha çok kalori alacaksın.

200 gr protein aşağı yukarı 700-800 kalori filandır. ( rakamlar Google'dan alıntı )

Her gün 200gr proteini toz olarak alman sence ne kadar akla mantığa uygun? Sürekli ölçü kaşığı elinde shake yapıp duracak mısın? :)

Tek amacın kilo almaksa ve aldığın kilonun sağlıklı olup olmadığı ile ilgilenmiyorsan karbonhidrat ağırlıklı beslen. Yağ ve şeker en yakın dostun olsun. Çikolata cips vs.

Çikolata cips gibi şeyler yiyemem dersen de pirinç ve makarnaya aban.

Hocam çikolata ve cipsi fazla tüketmeyen haftada bir tüketen birisiyim makarna ve pilava abanmayı düşünüyorum yanında takviye gibisinden sabah ve akşam keçiboynuzu pekmezi tüketmem kilo almamda yardımcı olur mu veya okula giderken 1 veya 2 tane haşlanmış yumurta yesem.

Kilo almanı sağlayacak şey makroların kendisi değil, kalori fazlası.

Hocam günlük hayatta pilav ve makarna zaten tüketiyorum fakat artıracağım tüketimimi ben alternatif olarak da protein tozu kullansam nasıl olur diye sormuştum fakat gerek yok sanırım onun yerine keçiboynuzu pekmezi tüketsem daha sağlıklı olur sanırım.

Hocam çikolata ve cipsi fazla tüketmeyen haftada bir tüketen birisiyim makarna ve pilava abanmayı düşünüyorum yanında takviye gibisinden sabah ve akşam keçiboynuzu pekmezi tüketmem kilo almamda yardımcı olur mu veya okula giderken 1 veya 2 tane haşlanmış yumurta yesem.
Kilo almak için yüksek kalorili besleneceksin hocam. Pekmez de şekerli bir ürün olduğundan kalorisi yüksektir yani sürekli tüketmen kilo aldırır sana.

Kilo almak için yüksek kalorili besleneceksin hocam. Pekmez de şekerli bir ürün olduğundan kalorisi yüksektir yani sürekli tüketmen kilo aldırır sana.

Anladım hocam teşekkür ederim yaz geldiği için bir nevi tişört giymekten bile çekimiyordum sabahları 2 kaşık pekmez 1 veya 2 haşlanmış yumurta yiyeceğim öğle arasında evden getirdiğim sandviç veya ekmek arasını yiyorum okulda akşam yemeklerinde makarna pilav gibi şeyler tüketip gece yatmadan önce pekmez yanında Cicibebe gibi ürünler tüketeceğim 1 veya 2 ay içinde 65 kilo falan olabilir miyim en kötü ihtimal ile acaba şu an 57 kiloyum boyum 1.78

Anladım hocam teşekkür ederim yaz geldiği için bir nevi tişört giymekten bile çekimiyordum sabahları 2 kaşık pekmez 1 veya 2 haşlanmış yumurta yiyeceğim öğle arasında evden getirdiğim sandviç veya ekmek arasını yiyorum okulda akşam yemeklerinde makarna pilav gibi şeyler tüketip gece yatmadan önce pekmez yanında Cicibebe gibi ürünler tüketeceğim 1 veya 2 ay içinde 65 kilo falan olabilir miyim en kötü ihtimal ile acaba şu an 57 kiloyum boyum 1.78
Öğlen için biraz daha kalori ekle. Amaç kilo almak ise koca öğlen öğünü bir sandviç ile geçmez.

Yüksek kalorili beslendiğin sürece 2 ay içinde istediğin 8 kiloyu alabileceğini düşünüyorum.

Öğlen için biraz daha kalori ekle. Amaç kilo almak ise koca öğlen öğünü bir sandviç ile geçmez.

Yüksek kalorili beslendiğin sürece 2 ay içinde istediğin 8 kiloyu alabileceğini düşünüyorum.

Hocam öğlen arasında tek sandviç yerine iki tane yesem veya evde okula getirilebilecek yemek olduğunda onları getirip yesem yeterli olur umarım size biraz fazla soru sordum mahzur görün lütfen.

Ekstra soru sormanda bir sorun yok, bu arada bende beslenme uzmanı filan değilim. :) Bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışıyorum.

Sandviç in arasına ne koyduğuna göre değişir. Atıyorum birine zerzevat basarsın, bu halde 2 değil 5 tane de yesen sadece ekmeğin kalorisini alırsın. Sebze de kalori yok denecek kadar az.

Ama içine kızartma koyduğun bir sandviç tek başına 400-500 kalorileri bile geçebilir.

Yani hazırladığın öğüne kalorisi yüksek besinler ekle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı