Kilo nasıl verilir?

Xdaws

Femtopat
Daha fazla  
15 yaşındayım ve 110 kiloyum, her gün olabildiğince en az 30 dk yürüyüş yapıyorum. Yediklerime şeker karbonhidrat ve yağ sokmuyorum ama kafam karışık, mesela her gün vücudum hareket etmese bile kalori yakıyor mu? Yakarsa kaç kalori, veya ne kadar kalori açığı bırakmam gerektiğini bilmiyorum. Şu anlık bir fitness salonuna gitmeyi düşünmüyorum, öncelik zayıf olmak. Beni aydınlatacak biri çıkar mı?

Neden karbonhidrat ve yağ tüketmiyorsun? Ağır sağlam sitesinden günlük alman gereken kalorini hesapla. 200-300 aşağısını al. Yüksek proteinli beslen ve bol su ile destekle. Karbonhidrat enerji kaynağıdır. Yağ almaz isen hormonların çalışma düzeni bozulur gelişme çağındasın.

Günde 30dk yürüş önemli değil. İstersen günde 30 saat yürüyüş yap. Önemli olan nicelik değil nitelik.
Daha az yemelisin ve belirli bir programa uyup spor yapmalısın. Ben daha günde 30 dkka spor yaparak kilo vereni görmedim. Kilo almak gibi kilo vermek de ekstra çaba gerektirir. Fitnes salonları senin gibiler için yeterli yerlerdir ancak iş sadece fitnese gitmekle de kalmaz. Başta da dediğim gibi iyi bir iradeye ve bir plana sadık kalmalı ve uymalısın.

Hocam buradan kalori ihtiyacını hesapla ve ona göre beslen. Çok hızlı kilo vermemek önemli deri sarkması yaşıyorsun. Yürüyüş yeterli değil spor yapman lazım. Su tüketimini arttır.

Hocam buradan kalori ihtiyacını hesapla ve ona göre beslen. Çok hızlı kilo vermemek önemli deri sarkması yaşıyorsun. Yürüyüş yeterli değil spor yapman lazım. Su tüketimini arttır.

Hocam peki kaç kalori açığı bırakmam lazım? Yani herkes 500 falan diyor ama 2-3 ayda mümkünse 90-80 kiloya inmek istiyorum o yüzden 600-700 kalori açığı bir sıkıntı yaratır mı? Su tüketiminde sorun yaşadığımı sanmıyorum bol bol içiyorum.

Hocam peki kaç kalori açığı bırakmam lazım? Yani herkes 500 falan diyor ama 2-3 ayda mümkünse 90-80 kiloya inmek istiyorum o yüzden 600-700 kalori açığı bir sıkıntı yaratır mı? Su tüketiminde sorun yaşadığımı sanmıyorum bol bol içiyorum.

Hocam 600-700 kalori açığının sizin spor yapmanızı engelleyeceğini düşünüyorum muhtemelen çok yorgun hissedeceksiniz kendinizi. Üstteki mesajdaki linkten hesaplayıp ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı