Kilo vermek için kendi yaptığım diyet listesi nasıldır?

Meloonia

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, Malum askerlik çağı geldi hatta geçti, geçen sene heyet raporu tecil vermişti 1 sene, bu senede tecil süresinin dolmasına yakın kilo verme ve en azından temel kondisyonumu sağlamak için çalışmalara başladım.

--- Diyet listem--

Sabah 10.30-11.00 arası -> 1 Yumurta, Domates,1 dilim peynir (kibrit kutusu kadar ince) 7-8 zeytin, 2 dilim Tam buğday ekmeği

Öğle yok

Atıştırma -> 13.30-15.00 arası 1 veya 2 adet meyve (genelde 1 portakal 1 elma şeklinde)

Akşam Yemeği -> 1 Kase çorba, 2 dilim Tam buğday ekmeği, Günün yemeği (artık her neyse, Sebze ağırlıklı, balık veya et (kırmızı veya beyaz))

Ekstra olarak yaptığım spor,

Yaşadığım ilçede fitness salonu olmadığı için mecburen evde kendim bişiler yapmaya çalışıyorum. Telefondan sağlık uygulamasına göre, günlük attığım adım 5000-8000 arası,

Spor programı:

15x3 Mekik
15x3 Squad
30sn x 3 Full plank.
15x3 Yarım Şınav (tam çekemiyorum utanç verici olsada
redface.gif
)

Sizce bu program nasıl günlük, 100 kilodan, 5-6 ay içerisinde 80 civarına düşürtür mü yoksa daha fazla şey mi yapmalıyım?

Hocam 2 aylık süreç içerisinde +10kg veren birisi olarak verebileceğim tavsiye;
Ekmeği esmer-beyaz olarak tamamen kesin ve günde minimum 2.5lt su tüketin ve hareketli olun. Bu süreçte günde minimum 5-6 kez tuvalete çıkacaksınız ve çokça kalori yakacaksınız.

Hocam 2 aylık süreç içerisinde +10kg veren birisi olarak verebileceğim tavsiye;
Ekmeği esmer-beyaz olarak tamamen kesin ve günde minimum 2.5lt su tüketin ve hareketli olun. Bu süreçte günde minimum 5-6 kez tuvalete çıkacaksınız ve çokça kalori yakacaksınız.
İş durumumdan dolayı çok hareketli olamıyorum malesef, Ekmeği tamamen kesmek biraz zor olur benim için, zaten 2 dilim yetiyor. Onun haricinde yukarıdaki programda bi sıkıntı var mı sizce ?

İş durumumdan dolayı çok hareketli olamıyorum malesef, Ekmeği tamamen kesmek biraz zor olur benim için, zaten 2 dilim yetiyor. Onun haricinde yukarıdaki programda bi sıkıntı var mı sizce ?
Hocam gayet güzel. FastFood kesinlikle tüketmeyin süreci direkt başa atıyor. Bunun dışında ev yemeklerini gönül rahatlığı ile aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz.

En azından temel kondisyonumu sağlamak için çalışmalara başladım.
Maçlara giden, maç öncesi kamplar yapmış lisanslı sporcu olarak yanıtlamak istedim bu cümleyi.

Temel kondisyonunuzu sağlamak için mekik ve planktan önce koşu yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Zaten adım atıyorum diye düşünmeyin.

Koşmak başta kalf kaslarınız olmak üzere sizin bacak kaslarınızı, karnınızı ve en önemlisi ciğerlerinizi geliştirecek bir harekettir. Squad yaparak bacak kaslarınızı geliştirebilirsiniz ancak ne kadar gelişmiş bir bacağa da sahip olsanız koşu antrenmanınız olmadığı için fiziğiniz iyi de olsa 1 dakikadan sonra nefes nefese kalırsınız, ki bunu kimse istemez. Bu yüzden mümkünse en kötü 20-45 dakika arası koşuyu ben tavsiye edebilirim. İlk 10 dakika zaten yeni başlayınca kolay gelecek. Asıl sizi geliştiren ve size kondisyon ekleyecek şey yorgun kaslarınızı ne kadar zorlayabildiğinizdir. Bugün 10 dakikada kesildin ya, 3 dakika kendini iyice zorladın, yarın bir bakacaksın tek seferde 12 dakika koşuyorsun, ekstra 5 dakika kendini ıkına ıkına zorlayabiliyorsun. Tabii ki bu kadar kısa bir sürede böyle sihirli değnek etkisi beklemeyin ancak dediğim gibi hem diyetiniz ile hem vücudunuz ile ilgili çok fark yaratır.

Eğer koşmaya vaktim vehayut mekanım yok derseniz ip atlamayı da kesinlikle öneririm. Biz 10 dakika koşu + 9 dakika(3*3) ip atlıyorduk. İp atlamak da kalf kaslarınız başta olmak üzere karın kaslarınız, omzunuz, bilekleriniz gibi bir çok noktayı fazlasıyla güçlendiren bir hareket. Ve koşmaktan daha çok kalori yaktırır ve kondisyon olarak da çok iyidir. Koşu yapmak nefesinizi daha fazka genişletir ancak bunu da 2. sıraya yazarım.

En önemlisi barfiks çekebiliyorsanız çekmeye çalışın. Barfikste kendini astığın için başta bileklerin olmak üzere sırt kasların, karın kasların ve kalça kasların fazlasıyla etkileniyor. Tabii ki 100kg birinden barfiks ben beklemem ancak en azından asılı kalın. Emin olun 100kg'da asılı kalabilmeye alışan bilekleriniz diyetinizle beraber 80kg'a düştüğünüzde size inanılmaz güçlü hissettirecek. Bir bakımdan kondisyon gelişimi için de önemli bir nokta.

Maçlara giden, maç öncesi kamplar yapmış lisanslı sporcu olarak yanıtlamak istedim bu cümleyi.

Temel kondisyonunuzu sağlamak için mekik ve planktan önce koşu yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Zaten adım atıyorum diye düşünmeyin.

Koşmak başta kalf kaslarınız olmak üzere sizin bacak kaslarınızı, karnınızı ve en önemlisi ciğerlerinizi geliştirecek bir harekettir. Squad yaparak bacak kaslarınızı geliştirebilirsiniz ancak ne kadar gelişmiş bir bacağa da sahip olsanız koşu antrenmanınız olmadığı için fiziğiniz iyi de olsa 1 dakikadan sonra nefes nefese kalırsınız, ki bunu kimse istemez. Bu yüzden mümkünse en kötü 20-45 dakika arası koşuyu ben tavsiye edebilirim. İlk 10 dakika zaten yeni başlayınca kolay gelecek. Asıl sizi geliştiren ve size kondisyon ekleyecek şey yorgun kaslarınızı ne kadar zorlayabildiğinizdir. Bugün 10 dakikada kesildin ya, 3 dakika kendini iyice zorladın, yarın bir bakacaksın tek seferde 12 dakika koşuyorsun, ekstra 5 dakika kendini ıkına ıkına zorlayabiliyorsun. Tabii ki bu kadar kısa bir sürede böyle sihirli değnek etkisi beklemeyin ancak dediğim gibi hem diyetiniz ile hem vücudunuz ile ilgili çok fark yaratır.

Eğer koşmaya vaktim vehayut mekanım yok derseniz IP atlamayı da kesinlikle öneririm. Biz 10 dakika koşu + 9 dakika(3*3) IP atlıyorduk. İp atlamak da kalf kaslarınız başta olmak üzere karın kaslarınız, omzunuz, bilekleriniz gibi birçok noktayı fazlasıyla güçlendiren bir hareket. Ve koşmaktan daha çok kalori yaktırır ve kondisyon olarak da çok iyidir. Koşu yapmak nefesinizi daha fazka genişletir ancak bunu da 2. sıraya yazarım.

En önemlisi barfiks çekebiliyorsanız çekmeye çalışın. Barfikste kendini astığın için başta bileklerin olmak üzere sırt kasların, karın kasların ve kalça kasların fazlasıyla etkileniyor. Tabii ki 100kg birinden barfiks ben beklemem ancak en azından asılı kalın. Emin olun 100Kg'da asılı kalabilmeye alışan bilekleriniz diyetinizle beraber 80Kg'a düştüğünüzde size inanılmaz güçlü hissettirecek. Bir bakımdan kondisyon gelişimi için de önemli bir nokta.

Koşmak isterdim ancak malum kış ayındayız ve yerler kaygan o yüzden ev içerisinde bir şeyler yapmayı planlıyorum, IP atlamaya gelince apartmanda yaşıyorum eğer IP atlarsam ev içinde aşağıdan şikayet oluşur daha ev içerisinde yapılabilecek bir şeyler önerebilir misiniz?

Koşmak isterdim ancak malum kış ayındayız ve yerler kaygan o yüzden ev içerisinde bir şeyler yapmayı planlıyorum, IP atlamaya gelince apartmanda yaşıyorum eğer IP atlarsam ev içinde aşağıdan şikayet oluşur daha ev içerisinde yapılabilecek bir şeyler önerebilir misiniz?
Ev içerisinde kondisyon hareketi yok hocam. Yani size %10'luk bile etki etmeyecek egzersizler var sadece. Evden dışarı çıkamıyorsanız kendi yazdığınız şekilde vücudunuzu kuvvetlendirmek için çalışmalar yapın, ki zaten program hazırlamışsınız, devam edin. En azından yaza kadar kondisyon çalışmayıp vücudu güçlendirirsiniz, yazın da biraz daha ekstra vakit ayırarak ip veya koşu eklersiniz.

Ev içerisinde kondisyon hareketi yok hocam. Yani size %10'luk bile etki etmeyecek egzersizler var sadece. Evden dışarı çıkamıyorsanız kendi yazdığınız şekilde vücudunuzu kuvvetlendirmek için çalışmalar yapın, ki zaten program hazırlamışsınız, devam edin. En azından yaza kadar kondisyon çalışmayıp vücudu güçlendirirsiniz, yazın da biraz daha ekstra vakit ayırarak ip veya koşu eklersiniz.
Amacım şuan genel olarak bi 80 kilo civarına düşmek, Evde yaptığım hareketler yardımcı olur mu diyosunuz ?

Amacım şuan genel olarak bi 80 kilo civarına düşmek, Evde yaptığım hareketler yardımcı olur mu diyosunuz ?
Olur hocam elbette. Bu hareketleri yaparken size enerji gerekiyor sonuçta. Bu enerjiyi kullanmak için vücuttaki karbonhidrat, yağlar ve proteinler enerji verici olarak kullanılacak. Karbonhidratı azaltmanız yağlardan enerji almanıza daha fazla fayda sağlayacak. Bu sayede yağ kütleniz azalacak. Devamlı yaptığınız süre boyunca diyetinize uyduğunuz sürece yavaş yavaş kilo verebilirsiniz. Ayrıca olabildiğince fazla su için. Vücuttaki ödem fazlalığını atar.

Vücut az su alındığı için "Zaten az su geliyor, depolamam lazım." diyor. Ancak siz su alımınızı arttırdığınızda "Su gelmeye başladı, zaten geliyor, tutmama gerek yok." diyor ve fazlalık suları atmaya başlıyor. Biz maçlara, zaten az su ve yağ kütlesine sahibiz, 2-3kg fazlalığımız olduğunda yazın sıcak havada üstümüze ceket altımıza eşofman giyer 2 saat çok az dinlenme ile su içmeden ağırlık, koşu ve bacak çalışırdık. Gün sonunda emin olun kaç kez o fazlalık suyu attığımı ben bile sayamam. Gerçekten ödemler de ciddi bir kütle barındırıyor. Bu sebepten olabildiğince yeşillikli ve bol su tüketmeli bir yaşantıya girmelisiniz.

Olur hocam elbette. Bu hareketleri yaparken size enerji gerekiyor sonuçta. Bu enerjiyi kullanmak için vücuttaki karbonhidrat, yağlar ve proteinler enerji verici olarak kullanılacak. Karbonhidratı azaltmanız yağlardan enerji almanıza daha fazla fayda sağlayacak. Bu sayede yağ kütleniz azalacak. Devamlı yaptığınız süre boyunca diyetinize uyduğunuz sürece yavaş yavaş kilo verebilirsiniz. Ayrıca olabildiğince fazla su için. Vücuttaki ödem fazlalığını atar.

Vücut az su alındığı için "Zaten az su geliyor, depolamam lazım." diyor. Ancak siz su alımınızı arttırdığınızda "Su gelmeye başladı, zaten geliyor, tutmama gerek yok." diyor ve fazlalık suları atmaya başlıyor. Biz maçlara, zaten az su ve yağ kütlesine sahibiz, 2-3kg fazlalığımız olduğunda yazın sıcak havada üstümüze ceket altımıza eşofman giyer 2 saat çok az dinlenme ile su içmeden ağırlık, koşu ve bacak çalışırdık. Gün sonunda emin olun kaç kez o fazlalık suyu attığımı ben bile sayamam. Gerçekten ödemler de ciddi bir kütle barındırıyor. Bu sebepten olabildiğince yeşillikli ve bol su tüketmeli bir yaşantıya girmelisiniz.

Su maksimum 1.5 2 lt civarı içebiliyorum günlük daha fazlası gitmiyor ne yazıkki

Technopat Haberler

Geri
Yukarı