Kilo vermek için nasıl bir yol izlemeli?

dantewest

Centipat
Daha fazla  
Bayağıdır spora gidiyorum ama bırakıp geri başladım ve o süreçte doğru düzgün programım olmadı. Bana kilo vermem için yardımcı olacak bir program konusunda yardımcı olabilir misiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Kilo: 110.
    Boy :165.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hızlı kilo vermeyin, kilonuz boyunuza göre fazla. Sporsuz verirseniz deri sarkması olacaktır, bu yüzden spor yaparak kilo vermeniz gerekiyor.

Bir tanıdığım sporla beraber 2 yılda 145 kilodan 80 kiloya kadar indi. Azim ve disiplin önemli öyle başlayıp bırakmak yok istikrarlı bir şekilde devam etmelisin, antrenmana verdiğin önemi diyete de vermelisin yoksa boşa kendini yormuş olursun. Fazla su iç, proteinli beslen, ağırlık ve kardiyo çalış. Her ay 6-7 kilo verseniz bile ideal.

43 kilo vermiş birisi olarak söylüyorum. İlk etap kesinlikle diyetisyene başvurmanız. Herhangi yapacağınız bir hata,gelecekte veyahut kısa süre içerisinde kesinlikle sağlığınıza dokunacaktır ve dokunanı gördüm. Sıkıntı yaşatır (En yakın problem deri sarkması) buda ameliyat sebebi. Ve ne olursa olsun yavaş şekilde kilo gitmeli. Hızlı giden kilolar,insan yapısında geri kazanımı seri olur. Çünkü içeride ki hücreler,seni boşalırsa. Algılayamadığı için geriye seri kazanım yapar.
Benim sana tavsiyem,asıl olarak günlük kalorini bulup 300 veyahut 500 kalori daha az yemendir. Ve sporda kardiyo eksik etmemendir. Nabzın ne kadar hızlı olursa,o kadar yağ yakımı sağlarsın ancak hızlı derken,hızlanınca 30 saniye yavaşlayıp dinlendirip,yeniden nabzı hızlandırmak gibi. Bu tarz sistemler ile koşu kardiyosu yapabilirsin. Yeniden söylüyorum sana en büyük tavsiyem spor+diyetisyendir. - Kilo verecek onlar insanlar,günlük her gün proteini ve karbonhidratını. Özellikle bunların yanında günlük litre suyunu + Yeşilliğini almalı.

Boğaz meselesini halletmen lazim. Yoksa spordan da cok verim bekleme.

Aynen, ayrıca insanların yaptığı hata kilo vereceğim diye kardiyoya daha çok önem veriyorlar sonucunda kilo verince bu sefer de zargana oluyorlar. Bu yüzden 500 kalori açığı + ağırlık antrenmanı + antrenman sonrası 15-20 dakikalık eğimli yürüyüşler uzun vadede işine yarar. Sürekli tartıya çıkma kilon durumuna göre değişebilir ben haftada 1 tartiliyorum şahsen. Diyetisyen için pek gerek varmı emin değilim Youtube'da bu konular hakkında on binlerce videolar var. Bol şans.

Hocam hızlı kilo vermeyin, kilonuz boyunuza göre fazla. Sporsuz verirseniz deri sarkması olacaktır, bu yüzden spor yaparak kilo vermeniz gerekiyor.

Sağ ol hayatıma yerleştirmek istiyorum sporu zaten hep kopukluklar oldu spor konusunda.

Sağ ol teşekkür ederim peki yürüyüşlerde hız seviyesi kaçta kalmalı?

Sağ ol hayatıma yerleştirmek istiyorum sporu zaten hep kopukluklar oldu spor konusunda.

Alışana kadar hız sürecini yavaştan arttır. Ama bana sorarsan ortalama 6 iyidir. Eğim yaparsan ön üst bacağını geliştirir. Eğimi azcık kaldırırsan,arka bacağını geliştirir. Eğimi kaldırmadan,dümdüz 6.0 hız civarında yaparsan,kalori yakımına destek sağlar.

Bu gelişmeler öyle sana gözle görülür etkisi olacak veya gücünü artıracak şeyler değil. Hani şurası çalışır derken sanki kas geliştirir gibi anlaşılıyor.
Ben 1 sene önce yapmıştım en son kardiyo o yüzden pek hatırlamıyorum. Ne çok yavaş ne de çok hızlı olacak şekilde olsun tempon. Eğimi kas çalıştırması için değilde daha da zorluk katması için yap çünkü 15-20 dakikalık düz yürüyüş fazla seni zorlamaz. Son olarak kardiyoyu antrenmandan önce yapma sonrasında yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…