Kilo vermek için nasıl bir yol izlenmeli?

Sanırsam ben bir diyetisyenden de randevu almam gerekiyor . Dediğiniz gibi kilo verme işinde her yer farklı bir sonuç veriyor. En iyisi bir diyetisyenden liste ve mevcut durumum hakkında bilgi almam gerekiyor.

Tamamen haklısınız hocam ama uzun süredir zaten başlamayı düşünüyordum ve birkaç olaydan sonra ciddi bir başlangıç yaptım ve kendime dikkat ediyorum. Spor yapmayı seviyorum ve bunun sürekli olacağından eminim. Hayatımın sonuna kadar yapar mıyım bilmiyorum fakat 1 2 yıl böyle devam edebilirim.

Sanırsam ben bir diyetisyenden de randevu almam gerekiyor . Dediğiniz gibi kilo verme işinde her yer farklı bir sonuç veriyor. En iyisi bir diyetisyenden liste ve mevcut durumum hakkında bilgi almam gerekiyor.

2500-3000 kalori alıyorsan ona göre ağırlık çalıştığını varsayıyoruz zaten. Bilgisayar başında oturarak bu kaloriyi alırsan ve kas kütlen yoksa tabii ki kilo alırsın.

Kısa ve hızlı çözüm hep daha cazip duruyor ama gerçekten iyi değil ve eninde sonunda ters tepiyor. Diyetisyene gitmek istiyorsan git ama kalori açığı listesi isteme benim ömrümün sonuna kadar uymam gereken bir liste yapın bana de. Zaten o listede ne abur cubur olur ne de içki.

Kısa ve hızlıdan ziyade hangisi daha verimliyse onu yapmayı tercih ederim. Tabi son dediğinizde çok verimli.

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz kafamda canlandı artık çoğu şey. Hepinize iyi geceler iyi sosyaller diliyorum.
@31147 @JoeBlackk @771722

Son düzenleme:
ay bile sürmez. ben 80kg dan 78 3günde düşüyorum ama sıkıntı cips kola hazır gida yediğim ana 81 atıyor. kahveye şeker koyduğum ana 81kg o zaman da hayatın tadı kalmıyor. benim metabolizma hızı 1800 falan 2durum yesem 1tatlı atsam ağzıma 1800 kalori. sadece balık ye açıktan öl su iç 500kalori.
millet nasıl kalori açığı yapıyor anlamıyorum ızdırap gibi.

2500 kalorilik diyet nedir yahu? Dr. nowzaradan bile 200 kilo üstü hastalarına max 1600 kalorilik diyet öneriyor. 1300 kalorilik bir diyet yapsan bir haftada bile bu kütleyle beş kilo kaybedersin.

Ne kadar az yersen o kadar çabuk zayıflarsın. Bu işin matematiği bu. Ancak bu zayıflama ne kadar sağlıklı olur orası ayrı bir konu.

Bir anda fazla açık verme 500 -1000 diye git. 300 ile başalyıp 500 de azaltarak da gidebilirsin.

2500 kalorilik diyet nedir yahu? Dr. nowzaradan bile 200 kilo üstü hastalarına max 1600 kalorilik diyet öneriyor. 1300 kalorilik bir diyet yapsan bir haftada bile bu kütleyle beş kilo kaybedersin.
Arkadaş TLC ağır yaşamlardan bir birey değil. Yağ oranı 30 35'in üzerinde olan bir birey 9-12 ayda 15 yağ oranlarına gelebilir. TLC'deki insanlar merdivenden inemiyor.

Adama zaman kaybettiriyorsunuz başka bir şey yapmıyorsunuz. 500 kalori açık ile bu arkadaş hiç bir şey yapamayacak. Dediğine uyarsa yani açığı fazlalaştırarak giderse zorlanacak.

Büyük oynaması ve 1300 kalorilik diyetin açığına alışması lazım. 3-4 gün açlık krizi çekecek ve sonrasında alışacak.

Bu arkadaşa ağır yaşamlardan bir birey değil diyorsun ama o hastaların kütlesinin ve iç organların büyük olmasına rağmen bile o doktor, o kadar kalorilik diyet öneriyor. Bu hesapta onların ölmesi gerek.

Bu arkadaşın yaşı da gençtir muhtemelen ve ne sarkma yaşar ne de herhangi bir problem. 40-50 yaş insanlara verilen diyetleri genç arkadaşımıza yaptırmanıza gerek yok. Aklında bitiriyorsa zaten kilo verme işini hayli hayli yapar.

Zaman kaybettirme diye bir şey yok bizzat ben o sulardan geçtim 9 ayda 30 yağ oranından 15 yağ oranına kendi başıma düştüm. 500 kalori ile açık verirken uyguladığınız diyet size diyet olarak gelmiyo olabilir yediğiniz öğünlerden ötürü ama ilk başta yağ yakımı gözlemlersin o suyu attıktan sonra. Sonra bazal metobolizman düşecek yine 500 açık vereceksin değişen bir şey olmayacak ki? 2500 aldıysan metobolizma 1-1.5 ay sonra o düşecek 2000 2100 2200'e sonra yine -500 diye 1500 kalori alcaksın. Bunu 3 ay yapsa ,hedefinin büyük bir kısmına ulaşacak, yolu yarılayacak. Sadece sabırlı olması lazım 1500 alsan 2 ayda 8 10 kilo versin ee sonra? Sonra 800-1000 kalori mi alacak daha fazla yağ yakımı için? Eklem hormon sağlığı tehlikeye girer. TLC programlarından kalori açıüını öğrenip herkese aynı şeyi önermeyin. Ordaki adamların durumu çok daha farklı. Onlar 1 haftada 15 kilo da verir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…