taxi driver
Hectopat
Daha fazla
Şimdi okudum da 3000-2500 kalorilerden bahsediyorsun ama senin bu boy ve kiloyu düşünürsek bu kadar kalori alarak zayiflaman imkansiz gibi bir şey. Bu veriler genelde internette yazıyor ama sallamasyon veriler. 178 cm ve 115 kg ama yağ oranı YUZDE12-13 adamla 178 cm 115 kg ve yağ oranı yüzde 30-35 adamın kalori ihtiyacını bu farki gozetmeksizin aynı yazıyorlar. Senin 1700-1800 kalori civarlarina düşmen lazım kilo verebilmek için. Bunu da düzgün besinlerden secersen aslında hiç de az bir kalori olmadığını anlayacaksin zaten dikkat edersen. Tavsiye olarak diyetkolik sitesinin kalori sayacını kullanmani söyleyebilirim. Oradan hesapladiginda 2500 kaloriye neler sızdığını görünce onlari yiyerek zayiflamak bir kenara kilo alabilecegini de fark edersin![]()
Sanırsam ben bir diyetisyenden de randevu almam gerekiyor
Tamamen haklısınız hocam ama uzun süredir zaten başlamayı düşünüyordum ve birkaç olaydan sonra ciddi bir başlangıç yaptım ve kendime dikkat ediyorum. Spor yapmayı seviyorum ve bunun sürekli olacağından eminim. Hayatımın sonuna kadar yapar mıyım bilmiyorum fakat 1 2 yıl böyle devam edebilirim.İşte tekrar aynı noktaya geri dönüyoruz.
Hedef kilon nedir bilmiyorum ama 75-80 diyelim. Buraya geldiğinde tekrar alkol ve abur cubura dönersen, buraya gelirken yaptığın egzersizleri bırakırsan, 1-2 ayda tekrar 4-5 kilo alırsın ve zaten bu dönem 1-2 ayla sınırlı kalmaz tekrar 100 üzerine çıkana kadar devam eder.
hayatının sonuna kadar her gün yapamayacağın hiçbir değişikliği uygulama çünkü fazla yapmanın bir anlamı yok.
O yüzden detaylar ile uğraşmak yerine ben bunu hergün/her hafta/her ay yapabilir miyim diye sor ve cevap evet ise uygula.
Ayrıca yağlardan çok sağlığın asıl amacın olsun. Karaciğeri çok zorlayan bir yaşam stilin olmuş, eğer eski yaşam stiline dönersen 40-50 yaşlarına geldiğinde çok ciddi sağlık problemlerin olur.