Kilo vermek için nasıl bir yol izlenmeli?

Arkadaşın herhangi bir kronik sorunu yoksa ve ayda bir tahlil yaptırırsa kesinlikle tehlikeye girmez. Gevelemişsin demişsin ama asıl geveleyen sensin ve farkında değilsin. Ufak bir matematik hesabı yaparsan daha az kalori alımının bu konuda ne kadar etkisi olduğunu görürsün.

Arkadaşa burada şok diyeti de uygulatmıyorum ve sağlığını tehlikeye attıracak bir öneride vermiyorum.

Oradaki adamların durumu farklı diyorsun ama yine de anlayamıyorsun. O adamların bünyesi 1600 kalorilik bir diyeti hem fiziksel hem de psikolojik olarak kaldıramazken bile doktor öneride bulunuyor. Sana bu öneriyi vermemin sebebi ise en kolay bir şekilde erişebileceğinden kaynaklı olması ve bir saat sana laf anlatmamaktı.

Arkadaş devlet hastanesine veya özel bir diyetisyene gitse de benden farksız bir tavsiye alacaktır. Diyetisyen lif, protein, karbonhidrat alım oranını dengeleyip ortalama 1600 kalorilik diyet hazırlayacaktır.

Deri sarkmasını söyleme sebebim belki bilmiyorsundur ama, genellikle insanlar büyük oranda ve hızlı bir şekilde kilo kaybettikten sonra meydana gelir. Yaş ve orantılı kilo vermek deri sarkmaması için önemlidir. Arkadaş diyete başlayacağı için ileride belki deri sarkma olayını duyar diye düşündüm ve endişelenmemesi için söyledim.

"1500 alsan 2 ayda 8 10 kilo versin ee sonra? Sonra 800-1000 kalori mi alacak daha fazla yağ yakımı için?" demişsin. Bu noktada arkadaşın motivasyonu zaten tavan yapmış bir şekilde olacak. Kilo verme serüveninin de sonun yaklaştığı için gidecek spor yapacak ve ortalama günde 600 kalori yakarak bu serüveni bitirecek. Yapacağı sporu ağırlık ve kardiyo ile yapacak. Ağırlık ile yapamazsa barfiks, mekik ve şınav gibi hareketlerle desteklemeli.

Daha fazla bu konu hakkında ilgilenmeyeceğim. Size düzgün bir şekilde açıklama yaptığımı düşünüyorum.

Ben zaten bilmiyorum daha az kalorinin daha fazla yağ yakımı sağladığını. Bu arkadaş kısa süreli bir diyete girmeyecek minumum 9-10 ay gibi bir süre oyunca kalori açığı bırakacak. Siz bu sürenin neredeyse çoğunu hormon eklem kas sağlığını tehlikeye atacak kadar kalori almasını söylemişsiniz.
Arkadaşa burada şok diyeti de uygulatmıyorum ve sağlığını tehlikeye attıracak bir öneride vermiyorum.
Şok diyeti de öyle birkaç ay süremez. 1-2 hafta en fazla. Ki o da sağlıklı değil bence sağlıklı olduğunu söyleyenler de var ama yaptığı süre boyunca hayattan kopacak bildiğin o enerji düşüklüğü ile vs hiçbir şeyi yapmaya gücü olmaz.
Belki onu daha fazla kalorili bir haliyle başlatır sonrasında 1600 kaloriye düşerdi ama kesinlikle senin gibi kas,hormon,eklem sağılını tehlikeye atacak bir diyet programı vermezdi doktor ya da diyetisyen.
600 kalori diyorsun, 600 kalori sadece saf proteinden gelmeli. Yok gitsin sadece su içsin öyle mineral dengesi için falan da tuzlu su içer arada değil mi? Sizin dediğiniz yöntemle mineral ve kas kaybı yaşamadan başarılı olan biri var mı yağ yakma konusunda? Ben arakdaşta bulunan yağ oranında bulundum ve agresif bir kalori açığı vermeden yüzde 15'lere kadar düştüm. Öyle 1 sene falan da sürmedi bu. Sen bunları neye dayanarak söylüyorsun? Sirkeli su içmenin yağ yaktığını söyleyen diyetisyenleri izleyerek mi ulaştın bu bilgilere? Pul biberle, limon, yoğurdu karışıtırp akşam yatmadan evvel de yiyorsundur sen yağ yakar diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa ve öz çözümünü söylüyorum. Ne 300 ne 500... 1000 kalori açığı ver, her gün en az 10bin adım at. Şu anda senin kas kaybından korkmana gerek yok çünkü kaybedeceğin bir kas kütlen yok. Ama çok fazla yağın var ve az kalori açığıyla işin çok uzun sürer. Ayda 5-6kg vermeye odaklan.

Ağırlık kaldırmak gibi aptalca şeylere bulaşmayın. Tuzu ve şekeri azaltın, sebze, meyve ve et gibi doğal gıdaları ihmal etmeyin, diyet yapın. Vücut ağırlığı ile çalışın ve cardio yapın.

Kardeşim senin harbiden okuduğunu anlamama problemin var. Egoistliğini bir kenara bırak da azıcık öğrenmeyi öğren ve okumalarını geliştir. Sana burada laf anlatacağıma fareye anlatsam yemin ederim daha iyi anlardı. Yaptığın komedi için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Artık daha fazla okuduğunu anlamama sorunu olan birine katlanamayacağım.

Sirkeli su için özellikle yazayım. Yemekten önce veya yemekle beraber sirke/limon tüketimi insülin salgılanmasını yavaşlatıyor. Bunu da aslında sindirimi yavaşlatmasına bağlıyorlar.

Tartışmanıza gelirsem önemli olan hayat boyu yapabileceğiniz uygulamalar. Bugün elimde sihirli değnekle konu sahibini Schwarzenegger'in peek haline koysam gene fark etmez. Günde 5 saat çalışmadıktan sonra erir gider. O yüzden hızlı ve geçici uygulamaları boş verin. Kalıcı olarak yapabileceğiniz şeylere odaklanın.

Kilolu arkadaşlar için örneklersem,
Yoksa 600'den 200'e düşer sonra geri 500'e çıkarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…