Kilo vermek için ne yapılmalı?

Kalori hesabını nasıl yapabilirim hocam yemekhanede yiyorum öğlen. Tarif güzel olur hocam teşekkür ederim.
Hocam, yemekhanedeki aşçıya hangi malzemeden ne kadar kullandığını sorabilirsiniz. Bu bilgilere göre, FatSecret üzerinden ya da yapay zeka yardımıyla malzemeleri gram gram girerek kalori hesaplaması yapabilirsiniz.

Yemeklere çok yağ vs koyuyorsanız normal hocam her şeyi doğru yapıp hasta değilseniz kilo vermemeniz mümkün değil.

Öğlen yemekhanede yiyorum hocam acaba ondan mı yağ olarak da fazla koymuyorum ama kilodan dolayı karaciğer enzimleri fazla çalışıyormuş bu kilo vermeyi etkiler mi sizce.

Hocam, yemekhanedeki aşçıya hangi malzemeden ne kadar kullandığını sorabilirsiniz. Bu bilgilere göre, FatSecret üzerinden ya da yapay zeka yardımıyla malzemeleri gram gram girerek kalori hesaplaması yapabilirsiniz.

Bakayım hocam teşekkür ederim kiloma göre günde kaç kalori almam gerekiyor ayrıca ne kadar yaktığımı nasıl hesaplayacağım.

Öğlen yemekhanede yiyorum hocam acaba ondan mı yağ olarak da fazla koymuyorum ama kilodan dolayı karaciğer enzimleri fazla çalışıyormuş bu kilo vermeyi etkiler mi sizce.

Bakayım hocam teşekkür ederim kiloma göre günde kaç kalori almam gerekiyor ayrıca ne kadar yaktığımı nasıl hesaplayacağım.
Doktorunuza danışmanız yararınıza olur hocam. Yemekhanede yemekler genelde çok yağlı olur yağını bir şekilde ayrıştırabilirseniz güzel olur.

Günde 2.500–2.600 kalori alman gerekiyor. Ayrıca günlük 180–190 gram protein tüketmelisin; aksi takdirde yağ kaybederken kas kaybı da yaşarsın. Yeterli protein almadığında vücut enerjiyi kaslardan sağlamaya başlar, bu da hem metabolizma hızını düşürür hem de kilo vermeyi zorlaştırır.

Günlük kalori alımını 1800'ün altına düşürme. Kardiyo veya antrenman yapacağın günlerde bu miktarı 2100-2200 kaloriye çıkarabilirsin. Protein alımını yüksek tutmaya özen göster. Somun ekmek, kan şekerini hızlı yükselttiği için önerilmez. Bunun yerine kepek ekmeği tercih edebilirsin. İstersen, kepekli tost ekmeğiyle yapılabilecek bir tarif de verebilirim.
Kilonu doğru okumamışım, bu yüzden 1800 kalori demişim. Bilginize.

Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmen için günlük yaklaşık 2.400–2.500 kalori alman gerekiyor. Ancak gün içinde çok düşük kalori aldığın için vücudun kendini koruma moduna alıyor ve bu da kilo vermeni zorlaştırıyor.

Duymuştum bunu zaten yeterince zorken bir de bu varsa hiç daha zorlaşacak işim.

Günde 2.500–2.600 kalori alman gerekiyor. Ayrıca günlük 180–190 gram protein tüketmelisin; aksi takdirde yağ kaybederken kas kaybı da yaşarsın. Yeterli protein almadığında vücut enerjiyi kaslardan sağlamaya başlar, bu da hem metabolizma hızını düşürür hem de kilo vermeyi zorlaştırır.

Günlük protein ihtiyacını nasıl karşılayabilirim bilirim hocam protein tozu var da o da 25 gr günlük oluyor.

Hocam açlık krizi için ne öneririz peki bazen bir geliyor ne yesem yetmiyor.

Günlük protein ihtiyacını nasıl karşılayabilirim bilirim hocam protein tozu var da o da 25 gr günlük oluyor.

Tavuk göğsü tüket, 100 gramında yaklaşık 23 gram protein bulunur. Lor peyniri de iyi bir protein kaynağıdır; 100 gramında yaklaşık 18 gram protein vardır. Haşlanmış yumurta sayısını 3'e çıkarabilirsin, çünkü her biri yaklaşık 6-7 gram protein sağlar. Ayrıca süt ürünleri tüketmek faydalıdır, ancak aşırıya kaçmamaya dikkat et.

Hocam açlık krizi için ne öneririz peki bazen bir geliyor ne yesem yetmiyor.

Açlık krizleri için salatalık, domates, marul gibi düşük kalorili sebzeler yiyebilirsin. Ayrıca 100 gram kadar tam yağlı yoğurt da iyi bir seçenek; ortalama 70 kalori içerir ve tok tutar.

Merhaba iyi sosyaller. Başlıkta belirttiğim gibi kilo vermek istiyorum. Şu an boyum 1.82 kilom 120. Balık ETL'i olduğum için bacak çevresi ve göbek çevresi çok kalın. Spora başladım, başlayalı 10 gün oldu. Günlük 40 DK-50 dk arası kardiyo yapıyorum, geriye kalan sürede rutin ağırlık kaldırma. Ayrıca diyette yapıyorum sabah kahvaltısında 50 gr ekmek 2 haşlanmış yumurta 1 veya 2 dilim karpuz yiyorum öğlen çalıştığım yerde çıkan yemeği yiyorum. Akşam salata yiyordum ama midem bulanmaya başladığı için bıraktım 3 litre su da içiyorum ama henüz bir kilo kaybı göremiyorum. Sizce ne yapmam lazım. Artık bu kilodan kurtulmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu ara bana 2 haftada 11 kilo verdiren sabah az yiyip genellikle oğlen çok az ya da hiç yiyip akşam da hiç yemeden ve şeker tüketmeden bir diyet yapmıştım iyi kilo vermiştim

Bu ara bana 2 haftada 11 kilo verdiren sabah az yiyip genellikle oğlen çok az ya da hiç yiyip akşam da hiç yemeden ve şeker tüketmeden bir diyet yapmıştım iyi kilo vermiştim
Günlük ne kadar kalori alıyordun? Bu arada, ilk 2 haftada verdiğin kilonun çoğu ödem ve sudan kaynaklanır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı