Kilo vermek için ne yapmak gerekir?

Hocam abur cubur, gazlı içecek çok tüketmiyorum aslında ama hiç yememeye çalışırım:D. Ev yemeğindeki öğünlerimi kısarım. Spora da başlarım o zaman. Çok sağ olun.

Aynen kısman yeterli olur. Zaten başladığında ilk haftalarda vücudundaki ödemi vb. atacaksın oradan 1-2kg verme ihtimalin var.

Hocam kilomu mayıstan beri hiç ölçmedim valla. Mayıstada 78 civarıydı. Kilomu ölçmediğimden aldığımı da anlamadım? :/. Bu son 1 aydır evden çok çıkmıyorum. Diyetsiz sadece sporla fiziğim oturur mu peki? Ya da yürüyüşlerle?

Hocam bu son zamanlarda sık acıkmaya başladım zaten. normal bi öğünde 2 tabak yiyorum genelde zaten. Bu dediğiniz gibi günde 1 öğün 2 tabak yesem yaz bitene kadar fiziğim oturur mu?
oturabilir bence

Dostlar 17 yaşındayım, en son mayıs ayında boyum 178 cm, kilom da 80'e yakındı. Son senelerde özellikle bu sene epey şiştim. Sizce mayıs'tan bu yana da çok şişmiş miyim? Anlık kaç kilogram duruyorum sizce?

• Kalça: 108.
  • Üst bacak: 58.
  • Alt bacak: 40.
  • Üst kol: 34.
  • Göğüs: 101.
  • Boyun: 38.
  • Omuz: 113.
  • Bel 93 cm.
Ölçüler mayısa ait.
Spora başlamayı düşünüyorum ama üşengeçlik ve PC bağımlılığından başlayamadım. Yazın gelmesiyle hep evdeyim.

Görseller ektedir.
Mayıs'taki görseller.

Temmuz yani şu anda.
Şu an sizce nasılım? Çok kilo almış mıyım?

Hocam aslında temel olarak yapmanız gereken şey

Harcadığınız kalorinin aldığınız kaloriden fazla olması bu şekilde de kalori açığı oluşturmuş oluyorsunuz

Örneğin sizin ihtiyacınız günlük 3000 kalori siz 3000 alıp 3200 yakarsınız bu şekilde bir açıklık oluşur bu şekilde de uzun vadede kilo vermiş olursunuz.

Kilo almış gibi duruyorsunuz ancak detaylı yorum yapacak bir bilgim yok. Ben hem yoğun spor yapıp hem de öğünlere dikkat etmek yerine biraz daha planlı bir şekilde beslenmeme dikkat ederek 1 ayda 4-5 kiloya yakın kilo vermiştim. Geçen senelerde de tabiri caizse midesiz gibi yemek yiyip 2 günde bir kardiyo yaptığım ay boyunca 4 kilo vermiştim. Yani ikisi de bir noktada kilo vermeniz için yardımcı oluyor, ikisini de düzenli devam ettirirseniz kilo vereceğinizi düşünüyorum. Ayrıca gece saatlerinde de bir şey atıştırmak istediğiniz zaman yeşil çay ya da salatalık gibi şeylere yönelebilirsiniz. Oldukça faydasını görmüştüm.

Ünv'de para lazım oldu 1.5 ay garsonluk yaptım 20 kilo verdim,kilo verme niyetim bile yoktu. Şaka değil, hem de lokantada 2 öğün afedersiniz hayvan gibi yemek yiyodum :) Yoğun bir yerde çalışmanızı tavsiye ederim 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı